כשהחורף קר ואנו מחפשים משהו חם שיעשה לנו נעים בכל הגוף, אין כמו איזו מנה טובה שתעשה בדיוק את העבודה הזו. השף הפרטי רונן ורה, העורך אירועי קייטרינג בשרי ברחבי הארץ, הביא לנו את המתכון שלו לדלעת ערמונים אפויה במילוי בשר, וזה הפתרון המושלם לחימום שאנו צריכים.
מצרכים (ל-4 דלועים):
- חצי קילו בשר
- 1 תפוח אדמה מגורר דק בפומפייה
- 1 בצל בינוני מגורר דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 4 עגבניות בינוניות אדומות מגוררות (ללא הגרעינים, כלומר שלפני הגירוד נחצה את העגבניות ל-2, נסחט אותן ואז נגרר בפומפייה)
- כפית אבקת מרק עוף
- כף פפריקה אדומה
- כפית שטוח ראס אל-חנות
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
לרוטב:
- חצי מכמות העגבניות המגוררות
- חצי כוס מים
- שמן זית
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה:
- נשאיר בצד חצי מכמות העגבניות, ונערבב את המסה.
- נשטוף במים את הדלועים ונחתוך לחצי את השפיץ, כך שיוכל לשבת ישר.
- מנקים את הדלועים עם כפית, וממלאים אותן במילוי שהכנו, כך שיבלוט מעט מעל הדלעת.
- למסה שנשארה מהבשר, נוסיף את העגבניות וחצי כוס מים, 3 כפות שמן זית וקמצוץ פלפל לבן ומלח.
- מסדרים את הדלועים בתבנית ואת הרוטב הדליל נשפוך מעליהן. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור על 200 מעלות למשך שעה עם כיסוי נייר כסף, ואז מסירים אותו ומשאירים בתנור ל-10 דקות נוספות.