בליץ רימונים: שולחן חג מושלם של יוסי שטרית

הכל עם רימון. ראש השנה עם יוסי שטרית | צילום: אסף קרלה

בשר, דג, צמחוני, פחמימה, סלט, ואפילו קוקטייל • שישה מתכוני חג אדומים ומתוקים של יוסי שטרית עם רימון • שנה טעימה לכולם

קוראים יקרים שלי,

כמו בכל שנה, אני מקדיש זמן במהלך ראש השנה לחשבון נפש. לא חשבון של מה הספקתי ומה לא הספקתי, למרות שגם זה חשוב לבדוק מדי פעם עם עצמך - לבדוק אם עמדת בציפיות שלך מעצמך בתקופה שחלפה, לפרגן לעצמך על מה שכן ולנסות לתקן את מה שלא.

חשבון הנפש שאני מתכוון אליו כעת נוגע להתבוננות בחיים. לעצור לרגע את השגרה הסוחפת, לנשום עמוק ולהגיד תודה. בכל שנה, כשראש השנה מתקרב, אני עוצר כדי להתבונן בכל מה שיש לי, נזכר בדברים שנותנים לי נחת ומודה עליהם מקרב לב.

לצד מבט בהישגים ובהצלחות, אני גם מזכיר לעצמי בכל שנה מחדש שמותר לטעות, ושכישלונות הם חלק בלתי נפרד מהחוויה שלנו; אני מזכיר לעצמי שלהסתובב עם תחושות קשות על דברים שעשיתי ושלא עשיתי, מקשה עלי, משפיע על מהלך היום ורק מונע ממני להתקדם; ואני מזכיר לעצמי שלכל דבר יש סיבה ושלכל דבר הזמן שלו. העצירה הזאת, שכל כך נחוצה לי, ממלאת אותי באנרגיות חדשות, מחזקת אותי ומונעת ממני להחמיץ חוויות והנאות סביבי בגלל הסחות דעת מיותרות.

אני אדם הישגי מאוד, והרצון להתפתח, לעשות בלי הפסקה ולדחוף את עצמי קדימה תמיד יהיה חלק ממני, אבל ברגע הזה אני משחרר ומזכיר לעצמי שאפשר ללמוד מכל כישלון. רק כך נוכל לשנות הרגלים לא טובים, לקחת דברים בפרופורציות הנכונות ולהתפתח באמת.

אני רוצה לאחל לכולכם להמשיך לשאוף להישגים יפים ובה בעת - ליהנות מהקיים ולשאוב ממנו כוח; אני מאחל לכם להיות מרוצים מהדרך, גם כאשר לא רואים את סופה; אני מאחל לכם להשכיל להשתמש בכל התובנות שאספתם בחיים, ולהאמין שגם אם קשה – לכל יש סיבה.
שתהיה לכולנו שנה טובה, טעימה ומלאה בשפע של יצירה.

שף יוסי שטרית

דג צלוי ברוטב טחינה ורכז רימונים, צילום: אסף קרלה

כלים ועיצוב: רשת גולף & קו https://www.golfco.co.il

דג צלוי ברוטב טחינה ורכז רימונים

4 יחידות פילה בר ים
לרוטב טחינה רימונים:
√ 1/2 כוס טחינה
√ 2 כפות רכז רימונים
√ 1/4 כוס מים
√ קורט מלח
לסלסת רימונים:
√ גרעינים מ־1 רימון
√ 4 בצלי שאלוט קצוצים
√ 1 שן שום כתושה
√ חופן זעתר טרי קצוץ
√ חופן פטרוזיליה קצוצה
√ פילטים מ־1 ליים (אם אין ליים, לימון קטן)
√ 3 כפות שמן זית
√ 1 כפית מלח
√ קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. ממליחים ומשמנים מעט את הדגים.
2. מסדרים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור ל־10 דקות.
3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלסה, מתבלים וטועמים.
4. מכניסים לסיר את כל מרכיבי הטחינה, מחממים קלות על להבה נמוכה ובוחשים בעזרת מטרפה.
5. לאחר 10 דקות מוציאים את הדגים מהתנור, מסדרים אותם בצלחת הגשה, יוצקים מעל את רוטב הטחינה ומפזרים מהסלסה.

שורט ריבס בגלייז רימונים, צילום: אסף קרלה

שורט ריבס בגלייז רימונים

לבשר:
√ 1 נתח שורט ריב עם עצם במשקל 3 ק"ג
√ 1 כף מלח ים
√ 1 כף פלפל שחור גרוס
√ 1 כף פפריקה
√ 2 כפות דבש

לגלייז רימונים:
√ 3 כוסות ציר בקר (אם אין, אפשר מרק עוף צח)
√ 1/2 כוס רכז רימונים
√ 1/4 כוס ברנדי
√ 1 כפית מלח
√ 1 כף סוכר
√ 2 עלי דפנה

לקישוט:
√ גרעיני רימון ועלי כוסברה

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את התבלינים והדבש ומעסים את הנתח מכל צידיו. עוטפים בנייר פרגמנט ובנייר כסף, כך שיהיה אטום לחלוטין, ומכניסים לתנור לחום 180 מעלות ל־4 שעות וחצי.
2. מכניסים את כל חומרי הגלייז לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב נראה מעט קרמי. מוציאים את הנתח מהתנור ומברישים אותו בגלייז חם.
3. מקשטים בגרעיני הרימון ובכוסברה ומגישים.

סלט עשבים ורימונים, צילום: אסף קרלה

סלט עשבים ורימונים

לסלט:
√ 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
√ 1 צרור כוסברה קצוץ
√ 1 צרור נענע קצוץ
√ 1 כוס עדשים שחורות מבושלות מראש במים
√ 1 רימון מפורק לגרעינים
√ 1/2 כוס שקדים קלויים

לווינגרט רימונים:
√ 1/4 כוס רכז רימונים
√ 2 כפות סילאן
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 1/4 כוס מיץ לימון
√ 1/4 כפית פלפל שחור טחון
√ כפית מלח

אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הווינגרט לכדי רוטב אחיד.
2. מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה ומתבלים בווינגרט.

בצל ממולא בפריקי ומבושל ברימונים, צילום: אסף קרלה

בצל ממולא בפריקי ומבושל ברימונים

√ 6 בצלים לבנים גדולים
למילוי:
√ 1/2 1 כוסות פריקי שבושלה מראש
√ 1/4 כוס משמשים קצוצים
√ 1/4 כוס צימוקים קצוצים
√ 1/4 כוס שזיפים קצוצים
√ 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
√ 1 בצל קצוץ
√ 1/2 כפית פלפל שחור
√ 1 כפית מלח

לרוטב:
√ 1 כוס מיץ רימונים
√ 1/4 כוס סילאן
√ 2 שיני שום
√ מיץ סחוט טרי מ־1 לימון
√ 1 כף מלח
√ 1/2 כפית פלפל שחור

לקישוט:
√ גרעיני רימון ועלי נענע

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבצלים במים 10 דקות, מסננים ומניחים להם להתקרר.
2. מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת יציבה.
3. חותכים את הבצלים עד החצי ומפרידים את גלדי הבצל.
4. ממלאים את הגלדים ב־1 כף מילוי ומגלגלים לצורת טיפה.
5. מסדרים את הבצלים בסיר זה לצד זה בצורה מעגלית.
6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומפזרים מעל הבצלים.
7. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה שעתיים.
8. מקשטים מעל בגרעיני רימון ובעלי נענע ומגישים.

אורז עם שמיר ורימונים, צילום: אסף קרלה

אורז עם שמיר ורימונים

√ 1 כוס אורז בסמטי
√ 1 צרור שמיר קצוץ דק
√ 1 כוס גרעיני רימון
√ מלח

אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז ביחס של 1/4 1 כוסות מים לכל 1 כוס אורז (לא לשכוח מלח). מבשלים על להבה נמוכה 15 דקות.
2. מניחים לאורז להתקרר מעט ומערבבים עם השמיר.
3. מפזרים מעל את גרעיני הרימון. חשוב: לא לערבב את האורז עם הרימון, כדי שלא יצבע את האורז בצבע אדום.

קוקטייל נגרוני רימונים, צילום: אסף קרלה

קוקטייל נגרוני רימונים

√ 30 מ"ל קמפרי
√ 30 מ"ל ורמוט אדום
√ 30 מ"ל מיץ רימונים
√ 6-4 קוביות קרח או קוביית קרח אחת גדולה
√ המון גרניום, נענע, רוזמרין

אופן ההכנה:
מערבבים את המרכיבים, שופכים לכוס עם קרח ומקשטים בעשבי התיבול.

כלים ועיצוב: רשת גולף & קו https://www.golfco.co.il

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר