סלט הקולורבי שירענן לכם את הקיץ

לרגל עשור למסעדת "יאסו" התל אביבית, שף אבי ביטון חולק איתנו את המתכון שלו לאחת ממנות הדגל של המקום • שאנחנו לא נצטרף אליו בחגיגות?

סלט קולורבי יווני של מסעדת "יאסו", צילום: אמיר מנחם

הנוף של החוף התל אביבי שנשקף ממסעדת "יאסו" של שף אבי ביטון הוא אחד הממכרים, וההתמכרות הזו חוגגת עשור של אוכל טוב. לרגע המאורע, השף חשף בפנינו מתכון לאחת ממנות הדגל של המקום, סלט קולורבי יווני מרענן שכולם יאהבו.

מצרכים (ל-4 מנות):

• 4 קולורבי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
• צרור עלי נענע קצוצים
• צרור בצל ירוק קצוץ
• צרור פטרוליה קצוצה
• 5 כפות צימוקים כהים קצוצים
• 6 כפות פקאן קלוי
• מיץ מלימון אחד
• 5 כפות שמן זית
• 3 פחות דבש
• מלח
• פרמז'ן לגירוד

אופן ההכנה:

מקלפים וחותכים את הקולורבי לקוביות קטנות. קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע והבצל הירוק, מערבבים היטב את כל חומרי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם פרמז'ן מגורר מלמעלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר