יתאים לא רק לשבועות: עוגת גבינה לוטוס מהפנטת

עוגת גבינה היא משהו שאנחנו יכולים לאכול כל יום, גם בלי סיבה לחגיגה • המתכון הזה של מימי נאמן מ"מאפה נאמן" יגרום לכם לעשות בדיוק את זה

עוגת גבינה לוטוס, צילום: גיל אבירם

חג השבועות נמצא ממש מעבר לפינה, ואנחנו כבר לא יכולים לחכות לאכול עוד ועוד מאכלים שמלאים בחלב ושנותנים אווירה חגיגית.

אחד מאותם מאכלים הוא עוגת גבינה עם לוטוס, והמתכון של מימי נאמן מ"מאפה נאמן" היא בדיוק אחת הסיבות לכך שזו אחת הכי טעימות שאכלנו לאחרונה.

רכיבים:

• 100 גרם חמאה מומסת
• 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
• 2 כוסות חלב
• 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
• 4 כפות ממרח לוטוס
• 2 חבילות עוגיות לוטוס (ישמשו לתחתית ולקישוט)

אופן ההכנה:

1. מערבבים חבילה אחת של עוגיות מפוררות עם החמאה המומסת ומשטחים בתבנית.

2. מניחים למשך 50 דקות במקפיא, ובינתיים מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם נוקשה יחסית. בהמשך, מניחים על תחתית העוגיות שהוקפאה ומחליקים את חלקו העליון של הקרם למראה אחיד.

3. ממיסים את ממרח הלוטוס במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד שהוא הופך לנוזלי. שופכים על הקרם, מטים את התבנית מעט לצדדים עד שממרח הלוטוס מכסה את כל הקרם – ומכניסים לקירור במקרר.

4. לאחר כמה שעות, מוציאים מהמקרר שעות כשהעוגה התקשתה. מניחים במרכזה קערת פלסטיק עגולה לא כבדה, קטנה מקוטר העוגה, ומפזרים מעליה לקישוט פירורי עוגיות כך שייווצר פס שוליים מקושט. מוציאים את הקערה ומחזירים את העוגה למקרר לעוד מספר שעות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר