המבורגר אנגוס של הלופט | צילום: יוליה קגנובסקי

כך תכינו את ההמבורגר של ה"לופט"

פרויקט "ההמבורגר שלי" לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי • האנשים שמאחורי המסעדה הראשל"צית הוותיקה, שתחגוג בקרוב 21, חולקים את המתכון להכנת הקציצה שהפכה כבר מזמן לאחת ממנות הדגל

מסעדת הלופט היא מהמסעדות הוותיקות בארץ, עם רפרטואר של 21 שנים ותפריט רחב ואיכותי של בשרים שעברו יישון וטיפול מסור. קציצת ההמבורגר שלהם היא אחת ממנות הדגל שמלוות את המסעדה כבר שנים, אולי אפילו ההמבורגר הוותיק בארץ, מתכון קרניבורי ומוצלח שלא השתנה מיום הפתיחה

מרכיבים ( ל- 8 המבורגרים במשקל 250 גרם)
700 גרם שייטל
700 גרם חזה או צלעות בקר (כמובן ללא עצם)
400 גרם אנטריקוט
לא יותר מ-200 גרם שומן
חשוב להקפיד על נתחים איכותיים, לפחות 2 נתחים שונים

הוראות הכנה:
1. את הבשר טוחנים בטחינה אחת עבה, לאחר הטחינה אפשר להחליט האם להוסיף שומן. כמובן, שומן ייתן עסיסיות לקציצות ויטיב עם ההמבורגר שיצא לנו.
2.מחלקים את הבשר לכדורים במשקל 250 גרם
3. מעסים ומכדררים את הבשר בכוח מיד ליד, עד שמתגבש כדור יציב
4. בעזרת רינג משטחים כל כדור לקציצה בעובי הרצוי (כ-1 ס"מ)
5. נותנים לקציצות לנוח לפחות שעה במקרר
6. מניחים על גריל לוהט ומטבלים במלח גרוס ופלפל גרוס
7. מניחים בלחמניה עם תוספות שאוהבים
בתאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...