לאחר שנים של מחקרים המצביעים על היתרונות הבריאותיים של ארוחת בוקר, מחקר חדש חושף את התרומה הבריאותית המיוחדת של דייסת שיבולת שועל – וייתכן שהיא גם יכולה לסייע בהארכת תוחלת החיים.
צוות חוקרים מ"American Journal of Lifestyle Medicine" מצא כי צריכה קבועה של שיבולת שועל יכולה לשפר את בריאות הלב, לשמור על רמות סוכר תקינות בדם, ואף לסייע במניעת מחלות כרוניות.
היתרונות הבריאותיים של דייסת שיבולת שועל:
הורדת כולסטרול ורמות סוכר: דייסת שיבולת שועל עשויה לעזור בהורדת כולסטרול וסטיבול סוכר בדם, שני גורמים המשפיעים על הסיכון למחלות לב וסוכרת. אכילת דייסת שיבולת שועל עוזרת להוריד את ספיגת הכולסטרול ומסייעת בניהול טוב יותר של רמות האינסולין.
הגברת תפקוד מערכת החיסון: שיבולת שועל מכילה מינרלים חשובים כמו סלניום ונחושת, שמחקרים מצאו כי הם מחזקים את תאי הדם הלבנים, הנלחמים במחלות וזיהומים.
שיפור במערכת העיכול: דייסת שיבולת שועל עשירה בסיבים מסיסים, הידועים כבטא-גלוקנים, שמסייעים בעיכול איטי יותר, הגדלת אוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים, ושליטה טובה יותר ברמות הסוכר.
עשירה במינרלים וויטמינים: שיבולת שועל מכילה מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, אבץ, מגנזיום, נחושת, חומצה פולית וויטמינים מקבוצת B, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת לתחילת היום.
מה כדאי לדעת לפני שמחברים את דייסת השיבולת השועל לתפריט היומי? לפי המחקר, אם כך, דייסת שיבולת שועל אינה רק ארוחת בוקר מזינה ומספקת, אלא יש לה גם יתרונות בריאותיים משמעותיים שיכולים לסייע בשמירה על בריאות הלב, איזון סוכר בדם, שיפור מערכת העיכול ושמירה על מערכת חיסון חזקה. לכן, כדאי לשקול לשלב אותה בתפריט היומי, תוך שמירה על איזון נכון.
אולם, למרות היתרונות הבריאותיים הרבים, חשוב לצרוך דייסת שיבולת שועל במתינות ובצורה מאוזנת. מומלץ לשלב אותה עם חלבון (כמו אגוזים או חמאת אגוזים) כדי לשמור על יציבות ברמות הסוכר בדם. אנשים עם בעיות של סוכרת או עמידות לאינסולין צריכים להיזהר מצריכה מופרזת של שיבולת שועל בשל תכולת הפחמימות הגבוהה שלה.
בנוסף, כדאי לבחור בשיבולת שועל רגילה ללא סוכר מעובד או תחליפי סוכר, כדי להימנע מכמויות סוכר מיותרות בתפריט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו