השפים הישראלים ממשיכים לעשות לנו שם טוב בעולם, וגורפים פרסים זה אחר זה. לצד שפים כמו מאיר אדוני ואסף גרניט שמחזיקים בתארים מעבר לים, מסעדת הרברט סמואל של השף מור כהן הנמצאת במלון ריץ קרלטון בהרצליה זכתה השבוע בפרס "מסעדת היוקרה הכשרה העולמית" לשנת 2019 (2019 Luxury Kosher Cuisine Global Winner) בתחרות The 2019 World Luxury Spa and Restaurant Awards.
התחרות נעשית ע"פ הצבעת אורחי המסעדות, מטיילים ובכירי התעשייה, כאשר מעל ל-100,000 מטיילים מכל העולם מצביעים מדי שנה (משנת 2015 אז נוסדה התחרות), במהלך ארבעה שבועות, במטרה לבחור את אתרי הספא והמסעדות הטובות בעולם. ההצבעה כאמור נעשית באינטרנט.
זה לא הפרס הראשון של המסעדה, המתמודדת מדי שנה. היא זכתה בעבר בפרס מסעדת היוקרה הטובה ביותר הממוקמת בבית מלון (בקטגוריית המזרח התיכון ) לשנת 2017 מטעםWorld luxury restaurant awards, ויש לה12 נקודות מתוך 20. במדריך הגורמה Gault&Millau.
שף המסעדה, מור כהן: "אנו גאים ונרגשים לקבלת הפרס היוקרתי, צוות הקולינריה ואנוכי שוקדים מדי יום ליצור תפריט המושתת על חומרי גלם מקומיים ובהתאם לעונות השנה. חומרי גלם אלו מספקים השראה לתפריט המשלב מנות ים תיכוניות יחד עם טעמים ממקומות רחוקים בעולם. אנו מקפידים על שמירת מקצועיות, טריות , איכות חומרי הגלם, יצירתיות וחדשנות על מנת לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שאורחינו וקהל לקוחותינו מורגלים בהם במסעדות השף בעולם ועושים כמייטב יכולתנו לרגש ולהפתיע בכל פעם מחדש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו