הסודות נחשפים: בראסרי חוגגת 16

המוסד התל אביבי המוכר אינו טרנדי, הוא כאן כדי להישאר וצועד במסלול משלו • טעמנו את המנות האייקוניות של המקום

צילום: עידית בן עוליאל //

הבראסרי האייקוני הפך מיום היווסדו למוסד קולינארי מפואר. החלל הגדול שנפתח לפני 16 שנה על רחוב אבן גבירול הביא את השיק הפריזאי המהודר אל רחובות תל אביב. התפריט המהודק והמוקפד והבינלאומיות האופפת את המקום, הפכו את הבראסרי למקום להיות בו, ב-ה הידיעה.

צילום: משה בן שמחון // עריכה: עדן בראל

הבראסרי אינו טרנדי הוא כאן להישאר. אין כוונות להשתלב במרוץ כלשהו, הבראסרי צועד במסלול משלו. לכבוד חגיגות ה"סוויט סיקסטין" התיישבתי לשיחה ערה עם שף גיא פולק, שף קבוצת R2M הכוללת, כמובן, את הבראסרי.

פולק, שאינו מרבה להתראיין ולהיחשף, מספר כי הנופך הקלאסי והאירופאי האופייני כל כך לבראסרי ימשיך להיות הקו המנחה את פועלו גם שנים קדימה. הוא בנה בבראסרי את אחד התפריטים היציבים, המעודנים והמקופדים בעיר ממשיך להאמין כי מוסד קולינארי נבנה על התמדה, מצוינות ועם אצבע על הדופק. 

צילום: עידית בן עוליאל

התפריט המבוסס של הבראסרי נשאר איתן ויציב במהלך השנים. מדיי פעם נכנסות מנות חדשות לתפריט ולעיתים מתרעננות המנות הוותיקות. אך מדי עונה מצטרפות מנות ספיישל חדשות אל התפריט היומי.

את יום ההולדת ה-16 בחרתי לחגוג עם המנות האייקוניות והוותיקות של המקום. גראבלקס עדין הטעמו המוגש על בליני נדיב ונימוח ועליו סלט עשבים רענן שניכר בו טעמו של הטארגון (56 שקלים), פטה כפרי גס וצרפתי עטוף מעטה שחום של בצק ומוגש עם קורנישונים קטנים (48 שקלים), טרטר בקר קלאסי, טרי ומתובל בעידון רב שאותי הערמתי על פרוסות באגט קלויות (64 שקלים).

צילום: עידית בן עוליאל

עוד במקום, סטייק סינטה עשוי למופת ברוטב פלפל מדגסקר צרפתי עשיר בברנדי ולצידו גרטן תפוחי אדמה שנמס על הלשון (149 שקלים) היה גם סלט לבבות חסה בוויניגרט שמפניה (56 שקלים) ואין אין, פשוט אין חגיגה בלי עוגה, במקום מציעים עוגת שוקולד עשירה וקטיפתית (42 שקלים). אם אפשר ויש עוד מקום אז אי אפשר לסרב למיל פויי האגדי העשוי דפיי בצק עלים פריכים ומקורמלים וביניהם קרם וניל נהדר (42 שקלים).

 

בראסרי, אבן גבירול 70, תל אביב

03-6967111

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר