המסעדות הכי מסקרנות בעוטף עזה

המסעדנים מירושלים ותל אביב עברו לדרום הארץ והקימו פנינות קולינריות באזור צפון הנגב • מבשרים משובחים ועד משק אורגני

התקופה המתויירת ביותר באזור צפון הנגב היא החורף, עת הכלניות והפרגים מכסים את האדמה במרבד אדום ומרהיב. בקיץ אפשר להנות ממגוון האפשרויות הבילוי הקולינאריות באזור, אנחנו מבטיחים שכל המקומות כוללים מזגן.

מיטינג פוינט

meating point // צילום: נמרוד רוגל

את מיטינג פוינט במושב קלחים הקים נמרוד רוגל הירושלמי. מי שבישל במשך שנים בשתי הקבוצות הירושלמיות הנודעות ביותר- קבוצת מחניודה וקבוצת מונא, עקר מן העיר ויחד עם זוגתו ושתי בנותיו בנה ביתו בצפון הנגב.

אהבתו הגדולה לבישול עברה דירה איתו ומצאה מקומה באחד המיזמים המדליקים והמהנים ביותר באיזור. את מיטינג פוינט פתח רוגל על כר דשא גדול ומורווח הצופה אל השדות הפתוחים. בשוליו ניצבת לה כבאית כבאית צה"לית ישנה, ששופצה, נצבעה באדום עז ועברה הסבה למטבח חדיש ומדוגם.

הכבאית מצוידת בטאבון מיוחד ומעשנה ענקית, ובהתאם, במקום מתמחים במנות בשרים מעושנים, המבורגרים ועוד מנות בשר משתנות. בין המנות: לחמאעג׳ון טלה – בשר טלה ובקר, עשבי תיבול ובצל מטוגן על פראנה לוהטת בליווי חמוצים ביתיים וטחינה, 38 שקלים.

בשיתוף טרה

סטייק סנדוויץ׳ – נתחי סטייק שייטל מיושן, קולסלאו, בצל ופלפל חריף קלויים, איולי חרדל בתוך באגט רוסטיק, 46 שקלים. אסאדו ותפוח אדמה – נתחי אסאדו בבשיול ארוך ברוטב צ׳יפוטלה עם תפוחי אדמה, 48 שקלים. שקשוקה מרגז עפם סלט עגבניות חריף וטחינה,  42 שקלים. המבורגר בקר משובח במשקל 160 או 320 גרם, 38 שקלים או 50 שקלים.

על המדשאה פזורים שולחנות פיקניק וכן פינת משחקים לילדים. גם בימי הקיץ החמים נהנה המיקום הייחודי מבריזה נעימה ואווירת חופש נהדרת. 

שעות פתיחה: שלישי-חמישי בשעות 15:00-22:00 ובימי שישי 12:00-16:00

מושב קלחים - משק ראשון מצד ימין.

כשר ללא תעודה

מסעדת סינס

מסעדת סינס // צילום: דנה בר און

זולי מור הגשים חלום ישן והקים מסעדת שף קטנה וביתית המתמחה במאכלי ים ובשרים. מטרתו הייתה להביא את הקולינריה של תל אביב לאזור הדרום, ולתת מענה ראוי מבחינת רמת האוכל והשירות בדגש על מחירים נוחים, תוך התחשבות רבה בקהל המקומי.

הוא מתגאה במערך ספקים איכותי ומוקפד, ונותן כבוד גדול לחומרי גלם מקומיים מהאזור כמו לירקן ממושב יכיני הקוטף בבוקר ירקות ומשנע למסעדה, יינות מיקב גלאי, יקב מקומי הממוקם כשבעה קילומטרים מהמסעדה, בקר מניר משה וטלאים של עומרי שרון.

בתפריט המסעדה הדרומית שלו הוא מתכתב לעיתים עם מנות מיתולוגיות שלו מן העבר. בין המנות: אנטריקוט שרימפס בציר סרטנים, המבורגרים משובחים, פסטות טריות, מבחר רחב של מנות עם פירות ים ועוד. בנוסף תפריט בר הכולל קוקטיילים מרעננים ויינות בוטיק מקומיים.

שעות פתיחה: יום א' – סגור. ימים ב'-ש' - מ-12:30 ועד אחרון הלקוחות

קיבוץ גבים

מידס

אסאדו במידס // צילום: משה פילברג

בקיבוץ ברור חיל, השוכן בצפון הנגב ומוכר לציבור בעיקר בזכות הסמבה המתנגנת בו בימי המונדיאל העליזים, גרים בני הזוג נתן ופרלה גלקוביץ. הוא ברזילאי שבא מתחום ההייטק, היא ארגנטינאית המתמחה בעיצוב גרפי.

נתן עלה מברזיל לפני יותר מ-20 שנה, ותמיד חלם להקים פה "רסטורנטי ברזיליירו" איכשהו, רק בשנים האחרונות התגשם החלום. מסעדת מידס מעוצבת בחן ביתי, האווירה שקטה ואינטימית, כשברקע מתנגנים שירי "בוסה נובה" של גל קוסטה או קייטנו ולוזו

למרות האווירה הברזילאית, תפריט המסעדה מאופיין בגיוון רב, ולצד המנות הברזילאיות המובהקות כמו פג'ואדה ברזילאית ווטפה פיקנטית, ניתן למצוא בו מגוון של סלטים, פסטות ומנות עיקריות. בהן אסאדו משובח, סטייק אנטריקוט, סטוגונוף, עוף, פרגיות ועוד.

גם בגזרת הקינוחים ישנו מנעד הנע בין קונדיטוריה ישראלית ומודרנית לבין טעמים ברזילאים ייחודיים כמו בריגדרו המשובח ובקוקדה הנפלאה. בנוסף, יש מנות ילדים ומגוון מנות לצמחוניים.

שעות פעילות: ג'-ו': 18:00-23:00, שבת - 12:00-23:00

קיבוץ ברור חיל

טבע הבשור - המשק האורגני 

סל ירקות טבע הבשור // צילום: יח"צ

טבע הבשור שבמושב עין הבשור הוא המשק האורגני של משפחת עוזיהו, מחלוצי החקלאות האורגנית בישראל. אבי המשפחה, אמנון, החל לעסוק בגידול ירקות אורגניים לפני כשלושים שנה, מתוך אמונה בערכים הקושרים בין כבוד לבני אדם, בריאותם והסביבה בה הם חיים. המשק האורגני משתרע על פני 200 דונם של ערוגות, בתי רשת וחממות המצמיחות מגוון גדול של ירקות ועשבי תבלין אורגניים עזי טעם, יפים ונקיים מרעלים. 

את המשק מנהל היום רועי, בנם של אמנון ולאה, שחי עם משפחתו במושב. במטבח מרכזי מקסים מגיש אמנון ארוחות בוקר מגוונות המבוססות על תנובת המשק.

בנוסף למגוון עונתי גדול מאוד של ירקות, פירות ועשבי תבלין אורגניים, נמכרים במשק גם מוצרים אורגניים רבים נוספים כמו: לחם, ביצים, דגנים וקטניות, פירות יבשים, ממרחים, משקאות, חליטות ואפילו מוצרי היגיינה אקולוגיים. כל הספקים עומדים גם הם בתקנים האורגניים המחמירים.

במקום גם בקתות ויחידות אירוח של משק טבע הבשור במושב עין הבשור, בלב חבל הבשור שבנגב המערבי. זהו אזור חקלאי יפהפה המספק אטרקציות חקלאיות רבות.

מושב עין הבשור 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר