שניצל של "סוי" | צילום: נטליה פטרוב

ארבעה יצרנים טבעוניים שאתם חייבים להכיר

חושבים ומפנטזים על שגרה טבעונית אבל לא יודעים איך או ממה להתחיל? ריכזנו עבורכם ארבעה יצרנים ועסקים טעימים שכדאי לכם ולכן להתחיל איתם • לא תרגישו בהבדל, מילה שלנו

טבעונות וצמחונות בישראל הן כבר מזמן לא בשורות חדשות בתזונה שלנו - ועדיין, בשוק הצמחי הבינלאומי שנמצא בצמיחה אדירה שכל יום משיק פתרון צמחי חדש- מומלץ להכיר את העסקים המקומיים שמייצרים חומרי גלם לא פחות ממעולים ומיועדים לכל בית ולא רק לטבעונים וצמחונים.

איגדנו עבורכם ארבעה יצרנים טבעוניים כחול לבן לכל מי שרוצה לתמוך בכלכלה המקומית ולשלב קצת יותר חומרי גלם צמחיים בתפריט שלו. מדובר גם בפתרון אקולוגי יותר וגם על הדרך לקידום עסקים שצמחו כאן בארץ, תרתי משמע.

עוד בנושא:
לא רק לנמנעים מבשר: מנות הדגל הטבעוניות שאסור לכם לפספס
מפסיקים להתפשר: גם לטבעונים מגיעה עצמאות
אחת מתוקה, אחת מלוחה: שתי קלאסיקות טבעוניות קלות להכנה

טמפה ישראל

מה זה: טמפה הוא אחד מחומרי הגלם המיוחדים והבריאים בכל הקשור לחלבונים צמחיים. הוא מגיע במקור מאינזונדיה ולמעשה מגיע כנתח אחיד שעשוי מחצאי פולי סויה מותססים. לטמפה סגולות פרוביוטיות, עשיר בסיבים תזונתיים ובזכות זה שעשוי מסויה- גם עשיר בחלבון ובצורה הכי פחות מעובדת שלו, מלבד פולי סויה כפי שהם כמובן.

מי עומד מאחורי זה: אחת החברות שהביאו אותו ארצה היא ׳טמפה ישראל׳- שלי גריפל וזאב פוקס שמתמחים בטמפה משלל סוגים ומציעים קולקציות של טמפה מסויה, משעועית שחורה ואפילו מיקס של אלו.

איפה משיגים: בחנויות הטבע. רשימה מלאה באתר העסק

טמפה פרוס, צילום: אברהם איטון

סוי

מה זה: חברת ׳סוי׳ מציעה שפע של חומרי גלם קפואים ויבשים בהתמחות בחלבונים צמחיים- החל מבורגרים, שווארמה, שניצלים, נקניקיות ועוד ועד פתיתי סויה בסגנון בשר טחון, רצועות סויה בסגנון בקר ובסגנון עוף. בשוק כה רווי ובעלייה של תחליפי בשר, אפשר לסמוך על סוי שהייצור נעשה כחול לבן ובהתאם לחך המקומי. רובנו יכולים לזהות את המוצרים עם הלוגו של ׳ריינבו׳ או ׳הקצב הכחול׳ אבל למעשה כולם מותגי בת של סוי ונדמה שהם רק הולכים, מתרחבים ומוסיפים עוד ועוד מוצרים לקולקציות.

מי עומד מאחורי זה: ׳סוי׳ היא בבעלות כדורסלני העבר גלעד שמחוני ויואב בר ועל הטעמים אחראי השף הראשי שלהם- זאב מארק שמכיר את קהל היעד המקומי ויודע בדיוק אילו טעמים ומרקמים אנחנו אוהבים פה בארץ. מהחברה מוסרים שיש עוד הרבה למה לצפות בהמשך.

איפה משיגים: באתר, רשתות הסופרים הגדולות ובחנויות הטבע.

שניצל של "סוי", צילום: נטליה פטרוב

טופו קדיתא

מה זה: טופו גם הוא תוצר לוואי של תעשיית הסויה - לפני מספר שנים הוא היה משוייך למטבחים האסייאתים אם כי מאז שהמגמה הטבעונית-צמחונית-מפחיתנית החלה לתפוס תאוצה, נדמה שאפשר למצוא טופו כמעט בכל מקרר. הטופו מיוצר מתהליך של גיבון של חלב סויה וגם הוא עשיר בחלבון ודל בקלוריות וסופח כל טעם שתתנו לו לנוח בו.

מי עומד מאחורי זה: מטיבי הלכת והפודיז לרוב חובבים גדולים של טופו קדיתא- טופו שמיוצר בעבודת יד בשיטת ייצור יפנית מסורתית למשפחת הלפרין. ההקפדה על כך שפולי הסויה יהיו לא מהונדסים גנטית וכי המים יהיו מסוננים הם בתו התקן של חומר הגלם שמייצרים בקדיתא והייחוד שלו הוא בין היתר גם במרקם ייחודי- לא רך מדי כמו של טופו משי, אך לא קשיח מדי. יש שיגידו שעשוי פשוט מושלם לבישול, טיגון ואפייה.
איפה משיגים: באתר

טבע דלי

מה זה: טבע דלי זו חברה שמייצרת תחליפי בשר וידועה בזכות ייצור של חומר הגלם סייטן שעשוי מחלבון חיטה. חלבון חיטה, למי שלא רגיש לגלוטן הוא פתרון מצויין לתחליפי בשר. הוא בעל מרקם ייחודי, עשיר בחלבון, הוא משביע, יציב ותופס טעמים בצורה מעולה. גם הוא במקור מגיע ממזרח אסיה כתחליף לבשרים.

מי עומד מאחורי זה: טבע דלי זו חברה שמקורה בקהילת העבריים שבדימונה שידועה בתזונה הטבעונית שלה. טבע דלי מציעים קציצות מירקות, נגיסי טופו, בורגרים, ושפע של מוצרי סייטן.
איפה משיגים: באתר

טבע דלי, צילום: יחצ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...