החלום הרטוב לפודיז: חמש מסעדות בערב אחד

חובבי אוכל? אתם חייבים להכיר את הקונספט הבא: סיורי תענוגות של וודקת גרייגוס במסעדות הטובות ביותר בישראל

צילום: יח"צ // פילה דג ים בחמאה חומה מסעדת אייבי מסלול ים

למה לנו להסתפק בארוחת שלוש מנות באותה המסעדה אם אפשר לקפוץ ממסעדה למסעדה ולאכול תפריט של חמש מנות שונות בחמישה לוקיישנים שונים? זה החלום האולטימיטיבי שהנחה את אשת התוכן אפרת אנזל ווודקת הפרימיום גרייגוס, שמציעים יחדיו לקהל הפודיז וחובבי האוכל באשר הם להצטרף לאחד מסיורי התענוגות הקונספטואליים במסגרת ״דרים טורס של גרייגוס״.

צילום: משה בן שמחון // עריכה: עדן בראל

הסיורים, שנרקמו בקפידה ותוך מחשבה על כל ביס וביס ועל כל קוקטייל שיוגש לצד כל מנה, מציעים שישה מסלולים שונים. בכל מסלול נבחרו חמש מסעדות, מהטובות בתחומן, וכל מסלול עובר בין חמש המסעדות. ביום ובשעה המיועדת יגיעו האורחים לנקודת מפגש וממנה יצאו למסע קולינרי ואלכוהולי העובר בין המסעדות. 

בכל מסעדה תוגש לאורחים מנת דגל אחת, ובחלק מהמסעדות אף יוגשו מנות נלוות ונהדרות בנוסף, שנבחרה בהתאם לאופי המסלול. ביחד, יוצרות המנות ארוחת טעימות עם התחלה, אמצע וסוף, אותה הרכיבו חמישה שפים שונים. 

לכל מסלול נבחר קוקטייל מוביל, וכל מסעדה תגיש לצד המנה את הפרשנות שלה לאותו קוקטייל. בכך יוצר המסע סיפור נוסף, מרתק לא פחות, המאפשר לאורחים להכיר את הורוסטיליות והאיכות של וודקה גרייגוס, דרך חמישה קוקטיילים שונים. את המסלולים יעברו המשתתפים במיני ואן של המותג שיעביר אותם מנקודה לנקודה. 

החוויה שנוצרת בטיול המענג הזה, בין ביס לביס, בין קוקטייל אחד לשני, בליווי מפגשים חד פעמים עם השפים המובילים בארץ היא הזדמנות חד פעמית ליהנות מכל העולמות. יש לי תחושה שיש למהר ולשריין מקום עם פתיחת ההרשמה.

מסלול ים 

הארוחה תיפתח במסעדת שילה הוותיקה של השף שרון כהן עם שתי מנות דגים נאים שהפכו לקלאסיקה עירונית – טרטר דג ים עטוף באבוקדו ולצידו קרפצ'יו ספרדי, אחת המנות האהובות באופן אישי על השף. 

פילה דג ים בחמאה חומה מסעדת אייבי. מסלול ים // צילום: יח"צ
פילה דג ים בחמאה חומה מסעדת אייבי. מסלול ים // צילום: יח"צ

משם ימשיך המסע למלגו ומלבר של השף מוטי טיטמן, בה יוגש מרק דגים עם פירות ים על פחם, בטעמים עמוקים ועשירים. 

הנקודה הבאה היא כמובן אייבי, מסעדת הדגים של השף אסף דוקטור, בה יוגש מנה שהיא שיר הלל לחומרי גלם איכותיים בטיפול מדויק - פילה דג ים בחמאה חומה. 

משם יגיעו האורחים לבר 51 של השף מושיקו גמליאלי, בה תוגש המנה שהפכה לסנסציה מיומה הראשון של המסעדה – פפרדלה זוקיני ובשר סרטנים. 

המסלול יסתיים באנימאר של השף הלל תווקולי, ושם, מול הים, יסתיים הערב עם מנת הרייס פודינג החורפית והמנחמת שכבר צברה לה אוהדים מושבעים. מסלול ים יתקיים ב-17.2.20 וב-24.2.20.

חמשת המסלולים הנוספים הם מסלול אפרטיבו יעבור במסעדות צ'יקטי של שף מיכאל גרטופסקי, פאסטל של שף קובי בכר, אלנה במלון נורמן של שף ברק אהרוני, רעמסס של שף אלי שטיין ובסטה של שף אילון עמיר ושף קונדיטור מיכל בוטון.  תאריכים: ב-19.2.20 וב-26.2.20.

קוקטייל LE GRAND FIZZ במסלול אפרטיבו // צילום: יח"צ
קוקטייל LE GRAND FIZZ במסלול אפרטיבו // צילום: יח"צ

מסלול קלאסיקות, בו יעברו המשתתפים בחמש מסעדות המציעות את המנות שנחשבות לקלאסיקות של עולם הקולינריה הישראלי. בהן, יפו תל אביב של שף חיים כהן, פופינה של שף אוראל קמחי, אריא – שף גיא גמזו, הוטל מונטיפיורי – שף אביעד פלד וסושיאל קלאב – שף צביקה שטראוס. תאריכים: 16.2.20, וב-23.2.20

מסלול בראנץ' יפיל את הלסת לאלו שמחכים כל השבוע לבראנץ' של שישי.  במסלול יעברו המשתתפים בחמשת המקומות הכי שווים לבראנץ' בתל אביב, קפה פופולר – שף אבי ביטון, קפה נורדוי – שף עינב אזגורי, קפה אירופה – שף ליאור הדס, בושוויק – שף דורון לוי וגורדון של שף אלי שטיין. תאריכים: ב- 21.2.20

מסלול העיר התחתית חיפה יכלול את המסעדות לוקס – שף עלאא מוסא, ליבירה – שף רועי אברהם, מעיין הבירה – ראובן מאיר, וניה ביסטרו – שף מיכאל גרטופסקי ורולא – השפים רולא ומועין חלבי. תאריכים: ב-18.2.20 וב-20.2.20 (מסלול רגלי).

מסלול ירושלים יעבור במסעדות הדקל 3 – שף יונתן וזאנה (אסף גרניט ואורי נבון), ז'קו סטריט – שף זכאי חוג'ה, מונא – שף מושיקו גמליאלי, הסדנא – שף שחר שמואל (אסף גרניט ואורי נבון) ואנה – שף מושיקו גמליאלי. תאריכים: ב-25.2.20 וב-26.2.20.



להרשמה: https://ggdreamtours.co.il/

מחירי המסלולים ינועו בין 260-380 שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר