המבורגר הוט קוטור זה כבר מושג ומונח. רבות מושקע בתקופה האחרונה ביצירת הקציצה המושלמת ואיתה כל המתלווה אליה. שפים וקצבים עוסקים בסוגיה ומתפארים, כל אחד בקציצה המופלאה שלו.
כך גם ג׳ורג׳ עבדו ושותפו ארתור קושניר מקצביית הבוטיק ג'ורג' דה בף. השניים חוברים לקבוצת we like you too (מסעדת קפה נורדוי, נורדיניו, הבוטקה בבן ציון הבימה והבוטקה בבן גוריון) ומביאים אל רחוב אבן גבירול שוקק החיים את ההמבורגרייה החדשה – GDB.
מה שהיה פופ אפ נחשק בחודשים האחרונים הפך למעוז קבע של המבורגרים נפלאים ומושקעים שמחשבה רבה והבנה עמוקה הושקעה בפיתוחם. ב-GDB יוצרים את הקציצה העסיסית מנתחי בשר המיושנים במיוחד עבור ההמבורגרים במשך מינימום 21 יום, בתהליך של יישון יבש המדגיש את טעמי הבשר. הקציצה עשויה נטו בשר ישראלי מבקר הולשטיין איכותי.
הקציצה היא למעשה מעיין סטייק טחון-קצוץ והיא אינה עוברת תהליך, גם לא תיבול מקדים. את תערובת התיבול בוזקים מעליה כשהיא כבר על הפלנצ׳ה. כך נשמרים טעמים מודגשים של בשר וכן נשמר העסיס הרב של הבשר.
להמבורגר המופלא הזה אפשר יהיה להוסיף תוספות על טהרת הבשר, שגם הוא עובר תהליך של dry aging, כגון פרוסת נתח דנבר קאט או פרוסת סינטה. ג׳ורג׳ הקצב המהולל מייצר גם, לראשונה, בייקון מאנטרקוט בקר שמהוה תחליף לבייקון החזיר.
ללא ספק, כוכב המזללה החדשה הוא הקומבו המוכר והאהוב מהפופ אפ - אותו המבורגר GDB המעוטר ארוגולה, פלפל חלפיניו, מיונז יפני ואיולי פלפלים. לא זאת בלבד, אלא שההמבורגרים שהיו לאגדה מוגשים בלחמניית בריוש מענגת ומיוחדת במינה, אותה אופה השף ערן שוורצברד במיוחד עבור ההמבורגים של ג׳ורג׳, וזו הפכה כפר לסימן היכר אינסטגרמי בזכות השכבה הפריכה והמפוחמת המעטרת את הלחמנייה.
התוצאה היא ביס נוטף עסיס טעם, בו משחק המרקמים מענג את החיך. שילוב הטעמים בים הבשר המודגש, עקצוץ התוספות ומתיקותו המעודנת של הבריוש הרך הופך את החוויה לממכרת במיוחד.
ומי שחשקה נפשו בנתח בשר איכותי ולא בהמבורגר, יוכל ליהנות ממנת סטייק וצ’יפס, 150 גרם של סטייק סינטה מובחר, משוייש ו-dry aged מינימום 21 יום שיוגש צלויי כמו שהוא על צ’יפס.
בהמשך יוגשו מיני קינוחים מסוגים שונים. מודל המחירים נע בין 45 שקלים ומעלה בהתאם לטופינגס ולתוספות. לצד כל אלה יוגשו במקום משקאות ובירה מהבקבוק, כולם במחיר אחיד של 10 שקלים.
ההזמנה דרך חלון אשנב הפונה על הרחוב המקורה של אבן גבירול. הבילוי יתאפשר על שולחנות בר ארוכים ושולחנות אחרים בחלל הפנימי ובהמשך גם על רחבת המדרכה.
שעות פעילות: א'-ה' 17:00-23:30
GDB, רחוב אבן גבירול 22, תל אביב.