כך התאהבנו ב"פיצה לשעת חירום"

מי המשוגע שפותח מקום חדש בימי קורונה ורגע לפני פסח? מישהו שכנראה מאוד מאמין במוצר שלו, ובצדק • "המשלוח היומי" - ביי לבצק

אם היינו פותחים עסק ובמקרה העסק הזה היה פיצרייה, סביר להניח שהאפשרות האחרונה שהיינו בוחרים בה לגבי זמן פתיחת העסק היה ימים ספורים לפני פסח, כשברקע משבר הקורונה שהביא לסגירת מקומות רבים. 

 

עם זאת, גלעד הרפז והשף דור רטנר הם לא אנחנו, ודווקא בתקופה לא פשוטה זו הם פתחו פיצרייה במתכונת משלוחים ביפו. הכירו את The Slice, פיצה שהשניים מגדירים כ"פיצה לשעת חירום", פיצרייה נאפוליטנית המתבססת על חומרי גלם טריים ואיכותיים. הפיצה נמכרת כרגע בדיל של "פיצה ויין", לצד בקבוק יין של יקב תבור במגוון מחירים. 

 

"היינו אמורים לפתוח ולהתחיל שיפוצים למקום במהלך מרץ", מספר הרפז. "כמובן שלקורונה תוכניות משל עצמה, וזה ירד מהפרק. החלטנו לא לוותר וכן לצאת במתכונת של משלוחים, דווקא עכשיו, כשאנשים מחפשים חוויה קולינרית ופתרונות לארוחות בבית. המטרה היא לעודד אנשים להישאר בבית ועדיין לחוות חוויה של מסעדה אצלם בסלון ביחד עם בקבוק יין מפנק. לכן בחרנו להוסיף לתפריט "דייט זוגי" עם בקבוקי יין במחיר אטרקטיבי כדי שאנשים יוכלו להתפנק".


פיצה מהטובות שאכלנו לאחרונה // צילום: יח"צ


 

"הקמנו עסק מאפס בפחות זמן ממה שלוקח לבצק שלנו לתפוח" צוחק הרפז, "וכל זה בתוך כל הבלאגן של הקורונה. החל מהתאמות של קרטונים לפיצה, קופה, בית דפוס, סליקה, פתיחת לקוח בחברה המרכזית ועד לבניית מערך משלוחים עם וולט בתל אביב. היינו מופתעים מעצמינו על הזריזות והיעילות".

 

ובגלל שאנחנו לוקחים את המדור כל כך ברצינות, לא יכולנו לתת לבשורה על פיצרייה חדשה בעיר לעבור לידנו ומיד הזמנו משלוח, ואלו הרשמים שלנו. הפיצה הגיעה במשלוח  לצד בקבוק יין קטן אותו ניתן לרכוש כחלק מדיל של הפיצריה. פיצה מבחינתנו היא שני דברים חשובים, איכות הבצק והרוטב. בשני הפרמטרים, דה סלייס פשוט מצטיינת. בצק אוורירי שנכון לעכשיו נאפה בתנור, אך בקרוב בטאבון, עובר התפחה במשך 72 שעות ומורגש שמי שעבד עליו יודע טוב את העבודה. הרוטב מרגיש אמיתי, כמות גדולה של עגבניות אמיתיות ופחות כימיה, מתובל בעדינות ולא בגסות, עניין חשוב שלא מעט פיצריות נופלות בו.


נתראה בצאת החג // צילום: יח"צ


 

מפה אפשר לשחק עם שאר הדברים. התוספות שהגיעו אלינו היו ארטישוק וזיתים, אבל יש לא מעט אפשרויות ביניהן פיצה עם פטריות ושמן כמהין. בקיצור, אחת התחרויות המפורסמות בתל אביב היא על תואר הפיצה הטובה ביותר, יש מתחרה חדשה וראויה, ניפגש בצאת החג, בתקווה שנצליח להתאפק.

 

עולי ציון 26 יפו תל אביב 036316000

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר