צילום: אנטולי מיכאלו // בצלאל

פותחים שולחן: לוקץ' ביקר בבצלאל

"אין משהו מתאים יותר עבורי מאין ספור סלטים משובחים וטריים לצד לחם חם שנבצע בצורה מושלמת ושיפודים עסיסיים וטעימים שזורמים לשולחן בקצב" • איתי לוקץ' ביקר במסעדה החדשה בתל אביב וחזר עם רשמים

במסעותי הרבים באין ספור מסעדות, תמיד נמשכתי לפתיחת השולחן המסורתית. אין משהו מתאים יותר לשמנמן כמוני מאין ספור סלטים משובחים וטריים לצד לחם חם שנבצע בצורה מושלמת ושיפודים עסיסיים וטעימים שזורמים לשולחן בקצב שאפילו לי קשה לעמוד בו.

לאחר תקופת הקורונה, בה לא יצאתי לאף מסעדה (חוץ מבית הפנקייק כפרה עליהם), הגעתי עם אשתי היפה למסעדת בצלאל החדשה בתל אביב, מקום מושלם לפתוח בו שולחן באווירה קצת יותר גבוהה.

פותחים שולחן // צילום: אנטולי מיכאלו
פותחים שולחן // צילום: אנטולי מיכאלו

חנינו בחניון הצמוד (כל כך צמוד שלא התלוננתי על ההליכה) ונכנסנו למסעדה שמעוצבת בעיצוב קליל אך אופנתי, עם אווירה כיפית, מוזיקה טובה וספה נוחה שהייתה שמורה במיוחד עבורי.

לראשונות הזמנו סלסלת לחמים עם סלסה וטחינה, סלק ושקדים, מסבחה, פלפל חריף כבוש, ארטישוק עם אורוגולה ופטה, שרי תמר וממרח חציל בלאדי.

כל הראשונות היו מעולות, הלחם נבצע והעלה אדים של חלומות, ממרח החציל היה יותר כמו קרם קסום וממכר שקשה להפסיק לאכול אותו, עגבניות השרי תמר היו מהטובות שאכלתי בארץ, המסבחה הייתה כל כך אסלית שהתפלאתי שהיא לא מוגשת בחומוסייה ביפו והציזיקי באופן מפתיע היה הטוב ביותר שאכלתי בארץ, ועשה משהו שאני לא עשיתי אף פעם, עקף את כולם בהליכה.

לעיקריות הזמנו שלל שיפודים, שוק טלה, כבד עוף, קבב בקר, ליה עם פלפל חריף, מרגז, פילה טונה עם חמאה ושום ושיפוד גבינת חלומי עם דבש וצ׳ילי.

השוק טלה היה עשוי מצוין ואיכותי, הכבד עוף היה מעולה אך עשוי מעט תחת המידה לטעמי, הקבב היה טעים ומתובל נהדר, נקניקיית המרגז הייתה עסיסית מאוד, ושיפוד הליה היה מהטובים שאכלתי ולא נפל לצמיגות האופיינית לליה, לא שיש לי בעיה עם צמיגים, יש לי כמה בעצמי.

שפע מנות מהגריל // צילום: אנטולי מיכאלו
שפע מנות מהגריל // צילום: אנטולי מיכאלו

מאוד אהבתי את האופציה להזמין שיפוד חלומי ושיפוד דג, זה נותן אפשרות לאנשים שנמנעים מאכילת בשר להרגיש שייכים, ובניגוד למסעדות בשר ששמות מנת "יצאנו ידי חובה", שיפוד הטונה והחלומי הצטיינו ולא נפלו מאף שיפוד אחר שהזמנו וזללנו.

לתוספות הזמנו אורז בוכרי, סלט ירקות וצ׳יפס. האורז הבוכרי היה מוכר ונהדר, אורז עם גזר וגרגרי חומוס שמאוד מחמיא לבשר, סלט הירקות היה טרי ומתובל נכון והצ׳יפס היה קריספי וטעים.

שבעים ומרוצים, החלטנו לוותר על הקינוח כי אחרי כל כך הרבה שיפודים אין מקום ואין רצון ודילגנו (טוב, התגלגלנו) לחשבון.

להפתעתי החשבון היה 231 שקלים בלבד, מחיר נמוך בהתחשב באיכות הגבוהה והטעם הנהדר שהיה למסעדה להציע. עד לפעם הבאה אני הייתי לוקץ׳, שיהיה בתאבון.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...