השנה האחרונה היא תקופה נהדרת להיות חובב כנאפה. אין לנו נתונים על כל כמה זמן נפתח בישראל דוכן לממכר כנאפה, אם היינו צריכים להמציא זה היה ככל הנראה משהו כמו דוכן לשעה, אבל זה רק כדי להעביר את הנקודה ולהזהיר שאנחנו מתקרבים לנקודת האל- חזור. יש יותר מדי דוכני כנאפה בישראל.
מדובר בטרנד הקולינרי החם ביותר, נכון. זה שהחליף את דוכני הפיתות-בשר, העראיס והטוסט נקניק כמועדף ביותר בקרב אנשים שחולמים על עסק קולינרי קטן משלהם. זה כבר מזמן לא נחלתם של השווקים הערביים בלבד, וזה באמת נמצא בכל מקום, בשלל גרסאות שונות, במשלוחים, צמחוני טבעוני, בשרי, מתוק, מלוח, רק תבחרו.
עוד בנושא:
• עוד יום, עוד כנאפה חדש ביפו
• מנות יפואיות
• כנאפה לבנונית מיוחדת לט"ו בשבט
• לא רק בטיולים לצפון: כנאפה להכנה ביתית
עם זאת, מספר כנאפיות בודדות התייצבו להן אי שם בצמרת, ובצדק. אחד המקומות האלה הוא "הכנופיה". מדובר בעסק ביתי חיפאי שלא התחבר לקונספט של מסעדה, אלא למשלוחים בלבד, והיה למעשה בין הראשונים ששילח מגשי כנאפה עגולים דמוי פיצה במשלוחים ברחבי הכרמל.

לפני כשנה נוסה הקונספט גם בתל אביב במספר ימים בודדים ולמשך שבועות ספורים, והוכתר כהצלחה, כעת, לאחר עיכובים ומחשבות, פתחו אנשי "הכנופיה" סניף ברחוב אבן גבירול, סמוך ללונדון מיניסטור, במטרה להגיע לכל בתי חובבי המתוק, חובבי המאנץ', הסטלנים, וכל אוכלוסיה אחרת שחובבת את הקינוח המסורתי ורווי הסוכר.
ואם כבר מסורת, כשנפתח משהו חדש, אנחנו טועמים. ולכן יממה לאחר הפתיחה כבר הגיע אלינו המשלוח שכלל מגש ענק של כנאפה רותח, לצד גלידת פיסטוק בייצור ביתי.

הכנאפה של הכנופיה היא מגבינת מוצרלה, דבר שקצת משנה את הטעם אבל מוסיף לו ייחוד מאוד מהנה. לעיתים זה מרגיש כמו פיצה מתוקה, שזה דבר נהדר כשלעצמו. יתרון נוסף שגילינו במנה הנוכחית, מלבד היותה טעימה מאוד היא מצליחה איפה שאחרות נופלות, היא לא שמנונית מדי (שוב, יחסית לכנאפה), דבר שמאפשר לאכול ממנה יותר מחתיכה אחת לפני שמקבלים התקפי רעידות והתכווצויות כתוצאה מעודף סוכר.
הכנאפה מגיעה בקרטון ובו גם סירופ, אם אתם ממש חיים על הקצה ורוצים להפוך את הדבר הזה למתוק יותר, אבל באמת שאין טעם. במיוחד כשמדובר במוצר ממכר, או כפי שהגדיר אחד הטועמים בדסק: "אתה אומר לעצמך - 'נטעם רק חתיכה אחת', ובסוף מגלה שאכלת שלוש".
בתפריט הכנופיה: מגש כנאפה רגיל במחיר של 80 ש"ח למגש (מתאים לשלושה או ארבעה אנשים), כנאפה טבעונית, כנאפה ללא סוכר, גלידת שמנת פיסטוק וגלידת וניל בייצור עצמי.
משלוחים באזור ת"א במחיר 20 שקלים
אבן גבירול 31 תל אביב