נדב ודניאל, הזוג יוצא העונה האחרונה של "MKR המטבח המנצח", יגישו בחודש הקרוב את המנות התאילנדיות שלהם בפופ אפ משלוחים. עד היום בישל הזוג המתוק ארוחות פרטיות בעיקר, ואנחנו זכינו לנסות את השירות החדש שלהם באחד מערביו הראשונים.
נתחיל בווידוי, כי חייבים. זוג מתוק זאת לא מילה. אנחנו סאקרים של ריאליטי בישול והם היו הפייבורטים שלנו לכל אורך העונה. בכל פרק מחדש הם הוציאו מאיתנו לא רק תאבון שתורגם להזמנת משלוח תאילנדי מוולט, אלא גם רגשות עזים של חיבה והערצה. הם עבדו בדינמיקה מושלמת, סייעו ופירגנו. ואיכשהו, עם כל ה"מאמי", וה"בורי" שלהם, לא יצאו קיטשיים מדי אלא סופר מקצועיים. לכן, כל כך שמחנו לטעום סופסוף את המנות הצבעוניות והמענייניות ולבחון אם באמת מדובר בתאילנד האותנטית שנולדה לה מחדש בערבה.
ממה חששנו? מהחריפות כמובן. רותי ברודו וחיים כהן השופטים, הטועמים בתכנית ולא מעט פעמים גם דניאל עצמה – העירו לנדב שהיד שלו על הצ'ילי, איך נאמר, כבדה למדי. כבר במהלך העונה ראינו איך ברודו מלמדת את הזוג הצעיר, שכדאי לכוון קצת יותר לחך הישראלי, גם במידה של פגיעה באותנטיות של האוכל שאותו למד נדב להכין מהפועלים התאילנדים שעבדו בחקלאות של אביו במושב פארן.

אז כן, יש מנות חריפות בפופ-אפ החדש, אבל החריפות נעימה, מוסיפה ובכלל לא מוגזמת. המנה הכי חריפה שטעמנו נקראות מורנינג גלורי – תרד מים תאילנדי מוקפץ עם צ'ילי, רוטב פטריות וסויה מותססת (48), מנה כיפית, שומית וחריפה, אבל עם החריפות ניתן לשחק קצת ע"י הוצאת חתיכות הצ'ילי, או בצירוף של סטיקי רייס שמגיע לצדה, וטיפה נותן ללשון להירגע.
בנוסף הזמנו, איך לא, את הקאו סוי צ'יקן (68) - המרק הפוטוגני שהכינו השניים בתחרות, כשבתוכו איטריות עבודת יד משני סוגים – רכות ופריכות. לא התאכזבנו. המרק ארוז במספר קופסאות עבור כל מרכיב בנפרד, שעליהן מדבקות ממותגות חמודות עם הוראות הרכבה. כך מרוויחים במנה הזאת גם פריכות וטעמים שלא נפגעים, וגם מעין משחק הרכבה חוויתי. הטעמים של המרק מאוד עוצמתיים ובהחלט לא מוכרים, ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנו.

עוד טעמנו חלת דג פריך (58). נתחי דג פריכים (מאוד! ממש קשים ומתפצחים) שמוגשים עם סלט חמצמץ ונהדר ברוטב דגים. גם פה המרקמים מהווים חלק גדול מההצלחה של המנה. בגזרת הצמחוניים ניסינו קארי אדום עם טופו שמגיע עם אורז יסמין. קארי טעים ולא חריף מדי עם טעמים חזקים של כפיר ליים ורצועות טופו רכות. וכן קאו פאד (62) – אורז מוקפץ עם באק צ'וי, פטריות וירקות נוספים ברוטב צ'ילי תאילנדי ובוטנים. מנה שקצת יותר מזכירה מנות אסייתיות "סטנדרטיות", שאנחנו יותר מורגלים אליהן, אבל הייתה כמובן טעימה ומלאת מרקמים גם היא.

מבחינתנו עד כה, חוץ מזה שלא יכולנו לנשום, לא היו טעויות בארוחה ובמקום הראשון דורג המרק המיוחד. ואז ניגשנו לטעום את הקינוח שקיבלנו. עוגת פנדן וקוקוס (42), עם קראמבל יוגורט, ורוטב קוקוס למון גראס. ובכן, המאבק על הכתר מעולם לא היה צמוד כל כך. ומה זה פנדן? שאלנו את גוגל. מדובר בעלה של צמח, שמשמש למאכלים שונים ובעיקר קינוחים וצבעו ירוק עז. אוהבי טרנד המאצ'ה שדי הלך חלף לו, יאהבו מאוד את הטעם העדין, העשבי שיוצר קינוח לא מתוק מדי שסוגר בול את הארוחה הכיפית הזאת. חבל שאפשר להזמין אותה רק במשך החודש הקרוב.
ניתן להזמין דרך "וולט" בלבד
https://wolt.com/he/isr/tel-aviv/restaurant/nadav-ve-daniel
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו