במקום ללוש, להתפיח ולמלא בריבה, אך עדיין ברוח הסופגניות הקלאסיות האהובות, רקמנו עבורכם ועבורכן מתכון קליל להכנת סופגניות בטעמי פירות על בצק שבסיסו יוגורט חמצמץ ובתיבול וניל מבושם. ומה במקום ריבה? פירות אדומים קפואים שמשתלבים נהדר בבלילה ומוסיפים טעם, צבע, עניין ורעננות. בתאבון!
רשימת חומרים לכ-12 סופגניות:
3 כוסות קמח תופח (1 חבילה קטנה במשקל 350 גרם)
2 ביצים
2 גביעי יוגורט (400 גרם בסה״כ)
4 כפות סוכר
2 כפיות אבקת וניל/תמצית וניל או מקל וניל אחד
1 כוס גדושה דובדבנים קפואים/ אוכמניות קפואות או פטל קפוא
לטיגון:
2 ליטר שמן קנולה / תירס / חמניות
לקישוט:
3/4 כוס אבקת סוכר
מומלץ להגיש בליווי יוגורט רענן וקר בטעמי פירות אדומים

אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים למעט הפירות (משאירים אותם במקפיא עד לשימוש)
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
- מערבבים בזריזות את הפירות הקפואים אל התערובת- אם מדובר בפירות קטנים כמו אוכמניות או פטל.
- אם משתמשים בדובדבנים, לא מערבבים לתערובת אלא שומרים במקפיא עד לפני הטיגון
- טובלים כף גלידה בשמן החם, ממלאים את הכף בתערובת – נועצים במרכז דובדבן קפוא ומכסים בתערובת.
- טובלים בשמן החם ומשחררים כדורי בלילה אל תוך השמן. חוזרים על הפעולה עד גמר התערובת.
- מזהיבים את הסופגניות במשך כ-3 דקות מכל צד ומוציאים לנייר סופג.
- אם אין כף גלידה משתמשים בכף רגילה.
- מסדרים על צלחת הגשה, מפדרים אבקת סוכר, מגישים בליווי יוגורט פירות צונן .