מאז שסצנת האוכל עברה להתנהל ברשתות החברתיות יותר מבמסעדות עצמן, בכל זמן קצר נוצר לו להיט חדש, מוצר נוסטלגי שגילו מחדש או במקרה שלנו הפעם, מתכון מפתה במיוחד לקינוח שהופך לויראלי. אז מה הסיפור? השפית ליאל גרשקוביץ, הסו-שפית של מסעדת 85/15, ניצלה את התקופה בה המסעדות סגורות לטות חקירה של מטבחים רבים ושלל התנסויות של מנות חדשות, קצת פחות מוכרות.
"לפני שנה ביקרתי עם חברה בברצלונה", מספרת גרשקוביץ. "נתקלתי שם כמה פעמים בלצ'ה פריטה, כלומר חלב מטוגן, ואהבתי מאוד. לפני כמה ימים, במסגרת הגעגוע לטיולים בחו"ל ולספרד בפרט, רציתי לנסות ולשחזר בבית חלק מהטעמים ובחרתי בקינוח הזה".
התגובות, מספרת השפית, היו מדהימות. "אנשים התאהבו בקינוח מיד", אמרה. "הוא כובש, קרמי על גבול האירוטיות, מטוגן ומצופה בסוכר - והוא לא מתחנף. בעיקר בתקופה הנוכחית, אני לא מכירה דרך טובה יותר מאוכל כדי לחגוג את החיים".
על הפיכת המתכון שפרסמה באינסטגרם לוויראלי אמרה: "מהרגע שהעליתי את התמונות של הלצ׳ה פריטה, הוא התחיל להתפוצץ כמו זיקוקים ברשת ואנשים לא הפסיקו לבקש את המתכון, אז פרסמתי אותו כמובן. הכי כיף לקבל את השאלות מאנשים שבכלל לא מגיעים מהתחום ועדיין מאוד רוצים ליהנות ממנו, גם בתקופה שבה אי אפשר להגיע ולאכול אותו במקום אחר, ואוזרים אומץ להכין את הדברים האלה בעצמם. הרשת הזאת שנרקמת בין אנשים דרך אוכל, היא הדבר הכי יפה שיש".

המתכון: חלב מטוגן (לצ'ה פריטה)
מצרכים:
700 מ״ל חלב מלא
200 מ״ל שמנת מתוקה 38%
קליפה מגוררת מלימון 1
מקל קינמון 1
1/2 מקל וניל
100 גר׳ סוכר לבן
2 חלמונים
60 גר׳ קורנפלור
20 גר׳ קמח לבן
לטיגון:
שמן זית
3 ביצים
קמח לבן
לציפוי:
100 גר׳ סוכר לבן
1 כפית אבקת קינמון
הוראות הכנה:
1. בסיר קטן, שמים את השמנת וחצי מכמות החלב. מוסיפים את קליפת הלימון, הוניל ומקל הקינמון. מניחים בצד.
2. בקערה שמים את הקורנפלור, הקמח והסוכר ומערבבים.
3. מוסיפים לקערה את החלמונים ומקציפים. מוסיפים את החלב שנותר וממשיכים להקציף במשך כשלוש דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה, ללא גושים.
4. על אש בינונית, מחממים את הסיר עם החלב. כשהתערובת מתחילה להתחמם, נפטרים ממקל הקינמון. מוסיפים לסיר, בזרם דק, את תערובת הביצים ומערבבים היטב.
5. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם של מעדן.
6. מסירים מהאש, מעבירים את המסה לתבנית ישרה משומנת, שתכיל את התערובת בגובה 2 ס״מ. מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך 4 שעות (ועדיף לילה).
7. מוציאים את המסה מהמקרר ומחלצים בזהירות מהתבנית. חותכים לקוביות בגודל אחיד, 4*4 הוא גודל נוח לעבודה.
8. במחבת רחבה, מניחים שמן זית בגובה 1.5-2 ס״מ ומחממים ל180°.
9. מניחים בקערה קמח ובקערה נפרדת טורפים ביצים.
10. מצפים בעדינות את כל הקוביות שחתכנו, נפטרים מעודפים ומעבירים לקערת הביצים.
11. מטגנים את קוביות החלב עד להשחמה. מעבירים לנייר סופג.
12. בקערה מערבבים את הסוכר ואבקת הקינמון. מצפים כל קוביית חלב מטוגנת.
הכי טעים לאכול מיד אחרי