עוד מעט תראו פה המון תמונות של אמפנדס שנראים כאילו פס שלם של טבחים במסעדה, או לכל הפחות כמה זוגות ידיים מוכשרות אחראיות לו. ואז תמשיכו בכתבה ותבינו שמדובר בזוג ידיים אחד בלבד, והידיים הללו עברו את גיל 70, ותגידו "מה???". הכל בסדר, גם אנחנו חשבנו ככה.
אמפנדס זה מאכל מאוד אהוב על ידי הישראלים אבל הוא לא זוכה במספיק תהילה כמו שאר חבריו המאפים, הן באינסטגרם והן בתקשורת, וזה לגמרי לא מוצדק. מדובר במאפה שמצד אחד מסורתי וטעים, מצד שני אפשר "להתפרע" איתו במילויים. תנו להם כבוד.
ואגב כבוד, המשפט המעצבן "בשביל כבוד צריך לעבוד" לגמרי לא מתקיים במקרה שלנו, לפחות ביחס אלינו. כי קיקה עשה לנו כבר את כל העבודה. כל 25 שנות הניסיון שלו הופכים לאמפנדס ממוספר לפי סוגים שמגיע אלינו קפוא ולנו נותרו שלוש פעולות פשוטות לביצוע: 1. למרוח בביצה 2. לאפותלטגן 3. לאכול. ככה פשוט.
דגמנו כמעט את כל הסוגים והייתה לנו ארוחה מושלמת. עכשיו אחרי שאמרנו את זה, נספר לכם מיהו אותו קיקה. האיש וידי הקסם שהכינו את האמפנדס שבלסנו הוא אנריקה אנזרוט, ארגנטינאי כמובן, שעלה לארץ בשנת 1995 ומאז מתגורר בנתניה. אנזרוט התעסק באוכל כל חייו, דרום אמריקאי כמובן, ובשנים האחרונות מפעל חייו היה הכנת אמפנדס בשלל סוגים וטעמים ומכירתם למסעדות ולמעדניות. גם הוא נפגע מהקורונה, זה נכון, ובתום משבר לא פשוט, עם משפחה שנרתמה לעזור והפרסומאי אודי דוניר ש"לקח אותו פרויקט" - קיקה קם מחדש עם אתר הזמנות ללקוחות פרטיים ומערך משלוחים מתפקד שהפך אותו להצלחה גם בנישה החדשה שלו.
אז אילו סוגי אמפנדס קיקה מכין? אוקיי, כדאי שתוציאו דף ועט, אם אתם משתמשים בדברים האלה עדיין, או שפשוט תשמרו איפשהו, כי זה ארוך וקצת מורכב לזכור. מתחילים מהבייסיק, בשר. זה כמו שאפשר לקנות בכל מקום בארגנטינה, מה שאהבנו בתור מטיילים של אחרי צבא לכנות "חתולייה". מדובר במילוי של בשר בקר טחון עם בצל קצוץ, ביצה קשה וזיתים ירוקים. כמו בכל מקום, כמו שכל סבתא ארגנטינאית מכינה. אם הכרתם אחת כזאת אתם יודעים.
הבאים בתור גם הם נפוצים. אמפנדס תירס עם גרגירים ורוטב בשמל, זה לילדים בעקרון אבל לאכילת יתר ולסקרנות שלנו אין גיל. ממשיכים בגבינות, זה כבר מתאים לכל מי שאוהב גבינות ומדובר פה בתערובת גבינות בקר שלא את כולן הצלחתי לזהות, אבל זה כל הכיף. הבאים בתור גם הם מעולם החלבי. הראשון גבינה וכרישה והשני תרד עם רוטב בשמל, בצל שום ופרמזן.
זהו? לא ולא אומר קיקה. נותרו עוד שני סוגים טבעוניים. הראשון אמפנדס פטריות עם כרישה, בצל ויין לבן. השני על בסיס תפוח אדמה, גם כן עם בצל וכרישה מקורמלים. לעניין הכשרות, המקום כשר ללא תעודה, כלומר המוצרים הבשריים והחלביים נמכרים בנפרד וכל חומרי הגלם כשרים.
לפרטים היבשים:
להזמנות מהאתר של קיקה לחצו כאן: https://empanadasdekike.co.il
פייסבוק: https://www.facebook.com/empanadas.de.kike
אינסטגרם: https://www.instagram.com/empanadas.de.kike/
משלוחים בכל אזור השרון והמרכז, איסוף עצמי מנתניה בתיאום מראש. מומלץ לעקוב אחר הרשתות החברתיות כיוון שקיקה עצמו מגיע לעיתים עם מוצריו גם לאזורים רחוקים יותר בצפון ובדרום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו