תראו, בואו נודה על האמת, הקולינריה לא נמצאת בתקופת השיא שלה, בלשון המעטה. המסעדות נסגרו והשפים לא ראו פרצופים של בני אדם שלא לובשים כחול או כתום כבר כמעט שנה. חלק מהשפים עברו לעבוד מהבית, לחלק אין אנרגיה אפילו לזה והם סתם יושבים בבית ומבכים את מר גורלם.
לכן, גם אלו שבחרו להיות יצירתיים וליצור מאפס עסק ביתי של הכנת אוכל ראויים לשבח קודם כל, עוד לפני שטעמנו, וזה לא משנה אם מדובר בקונספט שבעיני מבקרים רבים נחשב לחרוש. כן, אנחנו מדברים אליכם, אנשים שנמאס להם משילוב ה"חלה-מטבוחה-חריף-חציל-שניצל" של שישי, הקובות, הממולאים שמזכירים את הבית וכל הנלווה לזה.
יש לזה תשובה פשוטה, זה אוכל טעים, גם אם נאכל אותו כל יום סביר להניח שהוא לא יימאס. זה חלה, (אתם עומדים שעתיים בתור בשביל חלות כל שישי), זה ממולאים (שכולכם הופכים לחקיינים של פודי'ז באינסטגרם ומכינים) ועל שניצל או קובה אין מה לדבר בכלל.
הפעם עשינו היכרות עם "מלך הסירים", עסק שאחראים לו שני חברי ילדות ירושלמיים, כיום מרמת גן, שמגיעים כל אחד מהם מנישה שונה בעולם אוכל. אייר אדר, בן 31, הוא עצמאי בתחום המזון. שמוליק בן חמו שותפו, גם כן בן 31, עבד עד לאחרונה כשף במסעדת בלו סקיי של השף מאיר אדוני.
"תקופת הקורונה גרמה לנו לחזור לשורשים, לסבתא ולעיר שבה גדלנו – ירושלים", הם מספרים. כך נולד מלך הסירים, מיזם משותף של שני חברי ילדות מירושלים עם חלומות גדולים שרוצים לאכול את העיר".
ומהם אותם חלומות גדולים של כל אחד מהם? בן חמו מעוניין לחזור למטבחי העילית בהם עבד ולהגיע הכי גבוה שאפשר. אייר מחכה שתיגמר הקורונה כדי לפתוח את המעדנייה שתמיד חלם עליה. בינתיים, שניהם עובדים ביחד ומוכרים ממולאים, קובות ואפילו שניצלים.
התפריט של מלך הסירים לא כל כך ארוך ובכל זאת תמצאו בו כל מה שאתם צריכים לארוחת שבת קלאסית. במארז השבת הזוגי, שמחירו 290 שקלים, נמצא שתי מנות קובה, קילו ממולאים, חומוס ומטבוחה ביתיים, שתי מנות אורז עם אטריות, פלפלים חריפים, שתי חלות קטנות ושניצל פריך. ישנו גם מארז חברים הכולל מנות נוספות ומתאים לכמות של ארבעה אנשים.
להזמנות ולצפייה בתפריט המלא היכנסו לאינסטגרם של מלך הסירים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו