מכירים את האנשים האלה שבאים לעבודה עם אוכל מהבית, קופסה יפה של תבשיל שלקח להם לפחות שעה להכין והם מתהלכים איתה בגאווה ברחבי מטבחון חלל העבודה ואומרים "זה כדי שאני לא אתפתה לאכול בחוץ"? אל תאמינו להם, פשוט לא הגיע עדיין הדבר הנכון שהפיל אותם.
אתמול (רביעי) בעיצומה של הסופה, הגיע אלינו מארז חגיגי במיוחד של "ברעצל", שאם אתם לא מכירים כדאי שתכירו. מדובר במותג שמאחוריו עומדים בני הזוג אלעד ועדי כחלון. הוא קונדיטור והיא מעולם ניהול המסעדות והאירועים. מה אוכלים? פרעצלים והמון מהם.
בני הזוג אופים פרעצלים במגוון סוגים, מלוחים ומתוקים. הם הונחו בשעת צהריים במטבח המערכת שלנו בזמן שלא מעט אנשים (במגבלת הקורונה) אכלו בו את ארוחת הצהריים. הריח עשה את שלו והאמת שגם המראה – כולם קמו ממקומותיהם, נטשו את ארוחת הצהריים וקמו לאכול פרעצל. למה לא בעצם?
בני הזוג כחלון יצאו לחל"ת בעקבו הקורונה ובין הסגר השני לשלישי הם השיקו את "ברעצל", הידיים שלו והניהול שלה. הקסם קורה בראשון לציון ונשלח במארזים יפים לכל אזור המרכז, ואם הכוכבים מסתדרים גם לאזורים אחרים. בברעצל תמצאו למעשה פרעצלים עם טוויסט ישראלי. בקטגוריית המלוחים שנבלסו במהירות נמצא פפריקה מעושנת ושום, סלק ורוקפור, עשבי תיבול ופרמזן וכמובן שאחד קלאסי.

המתוקים זו כבר נישה בפני עצמה, ישנם מיני פרעצלים שמזכירים מאוד סופגניות בציפוי סוכר וקינמון, וגדולים יותר במילויים שמטריפים את הדעת, דוגמת קרם פטיסייר או קרמל ואגוזים.
"יש לנו אהבה גדולה ותשוקה לאוכל עם דגש על בצקים, פשוטים ואיכותיים", מספרים השניים. "רצינו לחדש עם מאפה מקורי בעל מקור אירופאי וטוויסט ישראלי. זו התוצאה. זה התחיל מצורך להיות עסוקים ולמלא את הימים שהיו ריקים ומתסכלים, לאט לאט זה התגלגל והתחלנו לקנות ציוד, אריזות, להוציא כסף על שיווק ולצמוח. כרגע אנחנו מכסים את ההשקעות לאט לאט ומקווים בקרוב גם להרוויח"
איך נראית שגרת היום המשפחתית שלכם כבעלי עסק משותף?
"קמים בבוקר, שותים קפה, עוברים על רשימת ההזמנות ויאללה בלאגן. מתחילים לעבוד על הבצקים, ההתפחה והאפייה. לקראת הצהריים עוסקים באריזה ואז במשלוחים ובאיסוף העצמי. בין לבין דואגים להמשיך ולתפעל את הרשתות החברתיות ולנצל כל רגע פנוי לטובת מחשבה על ספיישל חדש או דברים שיעזרו לנו להשתפר. ליאה הקטנה שלנו בדרך כלל עומדת ליד ולשה בצק או אוכלת "פרצל סוכר" מיני ברעצל עם אבקת סוכר וקינמון".
איך מנהלים עסק כזה בתקופה כה מורכבת?
"ניהול עסק במתכונת הזאת זה דבר מאתגר, העסק מנוהל מהבית, עם ילדה בת שלוש שכמעט ולא הייתה במסגרת בשנה האחרונה, אנחנו אנשים בעלי ניסיון ומאוד דעתנים ולעיתים יכולים להתעכב על החלטות פשוטות במשך שעות עד שאנחנו מסכימים כיצד נכון לפעול. בסופו של יום אתה עובד מול לקוחות וזה מצריך אנרגיות טובות, לשמחתנו מרבית הלקוחות שלנו הם באמת כאלה שהאנרגיה הטובה מגיעה איתם בטבעיות. יש הרבה שינויים במהלך היום יום בגלל סגרים, בידודים ושינויי תכניות שכולנו חווים אתה לומד להיות גמיש ומכיל את רוח התקופה".
כיצד הקהל מגיב?
"התגובות מאוד חמות ואוהדות, הלקוחות אוהבים את המוצר, הרבה חברים למקצוע פירגנו ותמכו. העבודה הקשה היא לא להיות רק גימיק, אלא להיות מוצר צריכה עם קהל לקוחות שמזמין באופן קבוע ויציב, אנו עובדים קשה על מנת להישאר בתודעה, לפנות לקהל מגוון ולשמור על מחירים הוגנים על מנת לבנות את המותג לטווח ארוך מתוך מחשבה שהוא יישאר גם אחרי הקורונה"
ליצירת קשר:
BREZEL -ברעצל
טלפון 050-4440603 פייסבוק https://www.facebook.com/Brezel.goods
אינסטגרם brezel.goods@
brezel.handmade@gmail.com
רוצים להשתתף במדור "מרימים לעצמאים"? פנו אלינו באינסטגרם