נדיר למצוא פאי בשר בישראל, אנחנו מצאנו והתאהבנו

ג'סטין, עולה חדש, עסק בהוראה עד שהחליט על הסבה לעולם המזון עם מוצר נדיר במטבח הישראלי: פאי בשרי • והתוצאה? גן עדן • מרימים לעצמאים

פאי שבאמת אסור לכם לפספס // צילום: יעל אילן // פאי שבאמת אסור לכם לפספס

לפני כעשור ג'סטין ווינדרבאום ורעייתו סנדרה עלו לישראל והתמקמו ברעננה. ההתאקלמות שלו בארץ החלה בהוראת אנגלית שסייעה בפרנסת המשפחה, ושגרת החיים נשמרה עד משבר הקורונה. ההתכנסות בבתים הציפה אצל ווינדרבאום את הגעגועים לטעמי הילדות באוסטרליה, ובשנה החולפת הוא ביצע באומץ את ההסבה המיוחלת לתחום המסעדנות – והקים עסק משמח נפש להכנת פאי, מאכל אוסטרלי מסורתי, הנושא את שמו – Justin's Pies.

"נולדתי למשפחה יהודית-דתית בדרום אפריקה, ובעקבות הקושי לחיות חיים יהודיים עברנו כשהייתי בן שש לאוסטרליה", משחזר ווינדבאום. "הגעתי לישראל בגיל 20 ללימודים בישיבה, וכאן פגשתי את אשתי, סנדרה - במקור מקנדה. טסנו להתחתן בקנדה בתום הלימודים ומאז חיינו לסירוגין באוסטרליה ובקנדה, ונולדו לנו שם שלושה ילדים. לפני כעשור עלינו ארצה והתמקמנו ברעננה, מאז נולדו לנו שני ילדים נוספים ואנחנו כבר הורים לחמישה".

"כשעלינו היה חשוב שאתחיל לעבוד ולהתפרנס, ובעוד בחו"ל עסקתי במזון כאן זה היה קשה מאוד, אז הלכתי על מה שאני הכי טוב בו ביחס לישראלים - אנגלית. למדתי הוראה והתחלתי ללמד אנגלית וספורט בבתי הספר. אבל בתוך תוכי התגעגעתי לעולם המזון, בייחוד כבן לאבא שניהל קייטרינג כל החיים".

"בשנה האחרונה, בעקבות משבר הקורונה, הבנתי שאין לדעת מה יקרה בחיים ואסור לבזבז זמן ולדחות חלומות, אז החלטתי שאני חוזר לשורשים ופותח עסק של מזון. מתוך געגוע לטעמי הילדות, הלכתי על המאכל האהוב עליי והקמתי את העסק החדש".

ידי קסם. ג'סטין ווינדרבאום // צילום: יעל אילן
ידי קסם. ג'סטין ווינדרבאום // צילום: יעל אילן

מבחר המילויים בפאי הוא באמת עצום, יחסית כמובן, וניתן להזמין אותם בגודל אישי או משפחתי כאשר כל שנותר לכם הסועדים הרעבים לעשות הוא לחמם את התנור מראש ולהכניס את הפאי לכחצי שעה בלבד. בין המילויים נמצא בשר טחון, סטייק ברוטב, הודו עם קארי טחון, עוף ופטריות, סטייק מפולפל, קארי עוף, אסאדו ופאי צמחוני מירקות.

לדברי ווינדרבאום, הבחירה בפאי והשיבה לתפריט הביתי היא "דרך לגשר על המרחק מהמשפחה ומהבית כאן בחיים בישראל, וגם להמשיך את דרכו של אבא שלי. בכלל, ברוח החיים היהודיים (המשפחה דתית-מסורתית), אוכל הוא חלק ניכר מהשמחות, החגים, אווירת השבת והמשפחתיות, ולשמח אנשים זה בכלל מצווה - וזה משהו שאני עושה דרך האוכל. באופן ספציפי, פאי זה משהו שעוד לא טעמתי בגרסה מאוד מוצלחת בארץ, וזה גם דורש התעסקות אז הרבה אנשים נמנעים מלהכין בבית - אז הבנתי שזו נישה שטוב להיכנס אליה".

ווידרבאום מגלה כי המנה הנחשקת ביותר בעסק היא "סטייק פאי" ("זה גן עדן לאוהבי בשר, והתיבול סודי אז אל תשאלו מה שמתי בפנים"), ומשתף בתגובות הנלהבות מהלקוחות בישראל. "אנשים פשוט משתגעים, בעיקר אוסטרלים שאומרים שזה מחזיר אותם לטעם הילדות. אוסטרלית צמחונית שלא אכלה בשר במשך 15 שנה התקשרה וסיפרה שאחרי שהזמינה למשפחה שלה היא לא עמדה בפיתוי וחזרה לאכול בשר".

אתם עדיין פה? // צילום: יעל אילן
אתם עדיין פה? // צילום: יעל אילן

"מעבר לכך, הלקוחות שלנו מרגישים שאנחנו נותנים יחס אישי. הם אומרים שהתחושה היא כאילו מישהו בישל את זה במיוחד עבורם, שהטעם ביתי ושאין סיבה יותר לבשל בשר בבית. יש כאלה שמארחים ומזמינים מאיתנו - ואפילו לא מספרים שזה קנוי.

היומיום של ווינדרבאום, גם בזמן הקורונה, נראה שגרתי למדי ("הולך בבוקר לבית הכנסת לתפילת שחרית, ממשיך לקחת את הילדים למסגרות, ואז מתפנה לקבל את ההזמנות"), לצד הקשיים בניהול העסק בתקופה קשוחה ונטולת ודאות כמו זו.

"יש גם הזדמנויות", הוא אומר. "העסק שלנו בנוי על משלוחים, כך שהוא מתאים בדיוק לתקופה הנוכחית. בנוסף, אנשים נמצאים יותר בבית, ולא תמיד יש זמן לבשל כשעובדים בבית עם הילדים. הפאי שלנו מגיע קפוא ואחרי החימום מרגיש כאילו נאפה ממש עכשיו. תכלס, טוב שיש אוכל זמין וטעים לחמם ברגע שצריך, ביום שנתקעים, כשסתם מתחשק להתפנק ולא לעמוד במטבח, או כשמגיעים חברים של הילדים לארוחת צהריים".

בינתיים, ווינדרבאום ממשיך ברוטינה היומית שמשמרת את העסק: "בכל יום אני נוסע למטבח המבשל כדי לפקח על הנעשה. עד שעות הצהריים אני במטבח, בודק כל פאי ופאי לפני שיוצאים לשליחויות ובשעות אחר הצהריים מטפל בכל הלוגיסטיקה של העסק: חשבוניות, הזמנות, שיווק ועוד".

כמו כן, הוא גם מחזיק באמונה בטוב לגבי המשכיות העסק: "ברוך השם, אנחנו מרוצים ממה שיש, ומבינים שההצלחה הכלכלית תהיה בהדרגה", אבל עם ההצלחה באים גם חלומות נוספים: "אנחנו מתחילים מהפאי אבל מאמינים שבזכות התגובות החיוביות נתרחב לשירותי קייטרינג נוספים". מבחינתנו, עם פאי כל כך טעים, נשמח לאכול כל דבר שיצא מהידיים האלה.



Justin's Pies

להזמנות - 052-4119176

https://www.facebook.com/justinskosherpies

(כשר - בהשגחת כשרות עמק חפר, העוף והבשר כשר בהשגחת הרב מחפוד)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר