אניטה בוחרת טעם חדש, התגייסנו לעזור

רשת הגלידריות משתפת פעולה עם ביה"ס "בישולים" כדי לבחור את הטעם החדש שייכנס לתפריט • טעמנו את ארבעת המועמדים הסופיים ובחרנו מנצח

גלידת סמורס של קארין אלבז // צילום: my social // גלידת סמורס של קארין אלבז

בשבועות האחרונים עורכת רשת הגלידריות "אניטה" שיתוף פעולה מסקרן עם בית הספר "בישולים" במסגרתו ניתנה לציבור הרחב האפשרות להציע טעמי גלידה חדשים שיימכרו ברשת. מבין אלפי הטעמים שנשלחו, ארבעה הגיעו לגמר ומהם, בעזרת הקהל, ייבחר הטעם המנצח שייזכה את ממציאו במלגת לימודים לקורס קונדיטוריה מקצועי בשווי 27,000 אלף שקלים ומערכת כלים יוקרתית בשווי אלפי שקלים. 

ארבעת הטעמים שהגיעו לגמר יימכרו, כל אחד בנפרד, למשך שבוע שלם בסניפי הרשת, כאשר המנצח הגדול הוא זה שיימכר הכי הרבה. אנחנו, נדיבים ואדיבים שכמונו, קיבלנו לידנו את ארבעת הטעמים, טעמנו ולנו, שלא קובעים שום דבר, יש החלטה על זהות המנצח ורשמים על כל ארבעת הטעמים. כאלה אנחנו, טובי לב. להלן הדירוג:

במקום הרביעי: מסקרפונה פטל ומי ורדים של אבירם חייט

אבירם חייט, בן 41 מרמת הגולן, עוסק בכלל במוזיקה ומחשבים. האפייה ועולם המתוקים הם תחביב בלבד עבורו, והוא המוח שמאחורי הטעם הנ"ל, המכיל, כאמור, מסקרפונה, פטל ומי ורדים. שילוב מושלם לאוהבי הטעמים המתוקים.

מה חשבנו? למי ורדים יש בעיה אחת גדולה, מתיקות יתר. מי שאוהב את המתוק המוגזם נורא התחבר לטעם, אבל הוא באמת נורא נורא מתוק, למעט מספר מטיבי לכת עם סיבולת וקיבולת גבוהה, הרוב הצליחו לאכול באמת מעט ממנה, ולא כי היא לא טעימה, אלא בגלל מתיקות היתר. 

מסקרפונה פטל ומי ורדים של אבירם חייט // צילום: my social
מסקרפונה פטל ומי ורדים של אבירם חייט // צילום: my social

במקום השלישי: גלידת עוגת גזר של נעה ודמני 

אל תבהלו, זו לא באמת גלידה בטעם גזר, אלא גלידת שמנת מסקרפונה בטעם גזר עדין עם צ'אנקים של לוטוס וקראמבל שוקולד לבן. נעה ודמני, הוגת הטעם, היא מאמנת כושר וחובבת אפייה, מה שנקרא, "לאכול ולשרוף".

מה חשבנו? זה שהיא מדורגת במקום השלישי מתוך ארבע לא אומר שמדובר בגלידה לא טובה, כן? חלק מהטועמים שלנו דירגו אותה ראשונה ושניה, אבל השילוב היה לחלק אחר קצת מוזר. 

גלידת עוגת גזר של נעה ודמני // צילום: my social
גלידת עוגת גזר של נעה ודמני // צילום: my social

במקום השני: גלידת ברולה תבלינים ופקאן של שובל הלוי 

שובל הלוי רק בת 22, בזמנה החופשי היא בלוגרית אוכל וטיולים ובזמנה הפחות חופשי היא הקונדיטורית הראשית של מסעדת טיבי'ס, ממסעדות הבשר המפורסמות בצפון. הגלידה שעליה היא אחראית מבוססת על קרם אנגלז ומלאה דווקא בתבלינים חריפים בהם קינמון, ג'ינג'ר, הל ואגוז מוסקט, כל זה לצד פקאן מסוכר.

מה חשבנו? היו לנו המון ריבים על הגלידה הזאת, חלק עפו עליה, חלק עשו פרצוף מוזר. בואו פשוט נסכם שזו גלידה מעולה לאניני טעם ואולי שווה למקבלי ההחלטות באניטה לשקול לחרוג מחוקי התחרות ולהכריז גם על הטעם הזה כמנצח, אף אחד לא יתלונן. גם ככה אנחנו באוברדוז של בייגלה. 

גלידת ברולה תבלינים ופקאן של שובל הלוי // צילום: my social
גלידת ברולה תבלינים ופקאן של שובל הלוי // צילום: my social

במקום הראשון: גלידת סמורס של קארין אלבז

מדובר, כאמור, בגלידת שוקולד לבן עם מרשמלו קטנים ושברי פטיבר.  המוח שאחראי לרעיון שייך לקארין, בת 23 מאשדוד. לדבריה, "מכורה לסמורס וזו הייתה ההזדמנות שלה למתכון המושלם".  היא חולמת ללמוד  קונדיטוריה ולהתמקצע ואם שאר המצביעים יחשבו כמוני סיכוי גבוה שזה יקרה.

מה חשבנו? כל ארבעת הטעמים היו טובים, אך הטעם הזה היה הטוב ביותר. לא מתוק מדי, לא מסובך מדי, אפס התחכמויות. הטעמים האחרים גרמו לויכוח, מתוק במידה או יותר מדי מתוק, מרכיבים מיותרים שלא מתחברים טוב, אבל הסמורס? קונצנזוס, כולם אהבו, כולם עפו. מקווה שנתראה שוב. 

גלידת סמורס של קארין אלבז // צילום: my social
גלידת סמורס של קארין אלבז // צילום: my social

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר