ראשון לציון, איסטנבול וריבי כדורגל

בקניון קטן בעיר שוכנת מסעדה מפתיעה וטעימה שמלאה במסורת טורקית, לא רק מתחום הקולינריה, אלא גם מעולם הכדורגל החשוב לא פחות • אל תפספסו

אוהבים אוכל טורקי? ראשל"צ מחכה לכם // צילום: דין שמואל אלמס // אוהבים אוכל טורקי? ראשל"צ מחכה לכם

אוכל וכדורגל אלו שתי נקודות רגישות אצל העם הטורקי ככלל ואצל תושבי איסטנבול בפרט. אמנם עם השנים וההגירה הפנימית בעיר הגדולה ביותר בטורקיה, הגבולות בין אזורי האהדה של המועדונים מעט היטשטשו, אך כנראה שרובע קדיקוי (Kadıköy) יהיה מזוהה עם פנרבחצ'ה לעד.

על כן, נראה שהחלטתם של שני העולים מטורקיה, אחד ותיק יותר לאון לבנט ואחד פחות משנה וחצי בארץ איזק מנוח, לפתוח יחד את מסעדת "איסטנבול לחמעג'ון" (Istanbul Lahmacun) בקניון הבאר בראשון לציון היא חריגה: לאון אוהד בשיקטאש ואילו איזק אוהד פנרבחצ'ה. אדרבא, הם מפתיעים לא רק עם האוכל הטורקי המשובח, אלא עם עובדה חשובה מאוד נוספת: כלל חומרי הגלם של המסעדה כשרים – ותעודת הכשרות צפויה להתקבל בקרוב.

המשקל הבלתי מבוטל שתופס משקה האיירן (Ayran) בטורקיה, וכמובן המאפים החלביים, מקשים מאוד על המשימה הזו. ובכל זאת, בעזרת הטבח הראשי הטורקי "למהדרין", אלמס קאיה, הם מצאו את הדרך להגשים את המשימה ולעשות אוכל טורקי אמיתי עם הכרה מהרבנות. את האיירן מחליף משקה שמזוהה עם טורקיה לא פחות: שלגאם (Şalgam), שזהו מיץ לפת. אגב, אם חפצה נפשכם בגזוז, אז משקאות הגזוז במסעדה הן מתוצרת טורקיה.

בגזרת ארוחת הבוקר, שהיא קודש טורקי, יש את הבייגל הטורקי המפורסם "סימיט" עם תה, המאפה הטורקי אצ'מה בשלוש וריאציות (עם שוקולד, עם נקניקיות, או עם זיתים), בורקס מים בשתי וריאציות (בשר בקר ותרד), וכן בורקס טורקי בשלוש וריאציות (בשר בקר, תרד, או תפוח אדמה).

בגזרת העיקריות, המסעדה מוכרת עופות שלמים – אולם גולת הכותרת אלו, כמובן, הלחמעג'ון, הפידה והקבב. המסעדה מקפידה להכין כל מנה במקום, ועל כן אמנם תמתינו כמה דקות להזמנה שלכם – אך זה ממש לא "פאסט פוד" – לא ברמת המהירות ובטח ובטח לא ברמת הטעם. הטעמים של הלחמעג'ון והפידה "זרקו" אותי ברגע אחד לעיר שממנה עלתה משפחתה של אבי – איסטנבול. הבצק, הרוטב, הבשר – הכל היה פשוט זה. הדבר האמיתי. אגב, לצמחוניים יש פתרון עם פידה תרד. 

לבסוף, אם נשאר לכם מקום בבטן כמו שאומרים במחזותינו, יש את הקינוחים הטורקיים שאותם מכינים במסעדה מדי בוקר: בקלאווה (או כפי שהטורקים הוגים בקלאבה – Baklava), שובייט, שקרפארה וקדאיף.

המסעדה היא קטנה יחסית וחדשה מאוד, אך כבר הצליחה לקנות לעצמה שם בקרב קהילת יוצאי טורקיה בישראל. ברמה הרשמית הם מספקים משלוחים לראשון לציון, לחולון ולבת ים, אך בשל הביקוש הם החלו לאחרונה להוציא משלוחים אף למרחקים גדולים יותר – דוגמת רמת גן. 

ליצירת קשר:

איסטנבול לחמעג'ון Istanbul Lahmacun

טלפון: 0737516751 

https://www.facebook.com/istanbullahmacun/menu

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר