מתכון עם מעוף: גולש הכין "שניצל עוף" ללא שום מרכיב מן החי, וזכה לצונאמי של תגובות, הן חיוביות והן שליליות. הסרטון צבר כבר יותר מעשר מיליון צפיות וקרוב לשני מיליון לייקים. הכל התחיל בפרסום תמים של הפודי futurelettuce ברשת הטיקטוק. תחת הכותרת "שניצל עוף טבעוני", פרסם הפודי הוראות מדויקות כיצד להכין את הדבר הכי קרוב לשניצל שאפשר לדמיין, מקמח, מים ותבלינים.
ראשית, לוקחים קמח ומים ומייצרים מהם בצק יציב ולא נוזלי. את הבצק משאירים לתפוח במשך שעה. בשלב הזה לוקחים את הבצק ומשרים אותו שוב במים. מנזקים את המים, מוסיפים תבלינים לפי הטעם ולשים שוב. בשלב זה כבר אפשר לטגן את הבצק-עוף, במחבת עמוקה. לאחר שהבצק מזהיב, מוסיפים ציר ירקות למחבת, מכסים ומבשלים למשך 45 דקות נוספות.
את התהליך הזה הראה הפודי בסרטון המדובר, בלי לוותר על התוצר המוגמר, שללא ספק נראה כמו חזה עוף עסיסי וטעים.
כאמור, הסרטון זכה לעשרות אלפי תגובות, רמות מהן הביעו פליאה מהמוצר המוגמר. "בן אדם! באמת הצלחת להפוך קמח לעוף!", כתב אחד ואחר הגיב "אני המום ולא מבין מה רואים כאן, הצלחת לבלבל אותי לחלוטין". קרניבור חביב התרשם והגיב: "תראה, אני טקסני ומת על בשר, אבל הדבר הזה הוא ממש סופר יצירתי, אנשים צריכים להפסיק לשנוא צמחונים ופשוט לתת להם לחיות".

כמובן שהיו גם מי שזלזלו בפודי, בטענה שאם הוא לא מעוניין לאכול בשר אין סיבה שינסה לחקות את טעמו. גולש אחד הרגיע את הרוחות כשהסביר שבסך הכל מדובר בתהליך הכנת סייטן – הוצאת העמילן מהקמח עד אשר נותר רק החלבון שלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו