אוכל ביתי בחלה: תתכוננו להיות מופתעים

כשראינו את תפריט המשלוחים של "בובע" דמיינו את הגרוע מכל • תבשיל עם רוטב בתוך חלה חמה, בתוספת שליח על דו גלגלי בכבישים הרעועים של גוש דן אמור היה לתת לנו עיסה לא כיפית לאכילה • רק כשזה הגיע הבנו - דמיון אפוקליפטי לחוד, ומציאות לחוד

חלות של בובע, צילום: גיל אבירם

אם אי אפשר להגיע לחלה, תנו לה להגיע אליכם. בובע, המוסד התל-אביבי שמציע חלות שבת מאסיביות, טריות, חמימות וממולאות בשלל תבשילים ביתיים "מבית סבתא" (אבל תשכחו משניצל), הבין שלא כולם יכולים לקפוץ באמצע יום העבודה לבסיס-האם שבשוק צפון כדי לנסות את הפלא הפריך והמתפקע, והתחיל להציע משלוחים לערי הסביבה: תל אביב, רמת גן, גבעתיים ואזור התעשייה של פתח תקווה. בדיקה חטופה שערכנו גילתה כי אנחנו נמצאים ברדיוס הנכון, אז למה שלא ננסה?

ד"ש לפפריקש, מרימים לחמין

קולקציית כריכי החלה של בובע כוללת שש מנות: בולונז (כמו שזה נשמע, אבל רק הרוטב ובלי הספגטי); פפריקש (כדורי עוף וירקות בסגנון הונגרי, ע"ע ה-ש' בסוף המילה); סופריטו (נתחי בשר בקר ותפוחי אדמה בסגנון ספרדי-ירושלמי); חורשתא (נתחי בשר בקר, חצילים וירקות בסגנון פרסי); חריימה (פיקנטי למדי) וחמין מסורתי (אזהרה: צפו לכפל פחמימות בגלל החלה).

בובע, צילום: דויד מויאל

כל התבשילים האלה, ללא יוצא מן הכלל, עושים את דרכם מהסיר המהביל היישר אל תוך החלה המזמינה והאימתנית, נארזים במיומנות ומשוגרים ללקוח הרעב, שבתוך זמן קצר יתקשה לקום מהכיסא. טיפ שאין לכם מושג עד כמה הוא שימושי: חלת בובע אחת לארוחת צהריים מאוחרת סתמה אותנו עד השעות הקטנות של הלילה. אי לכך, אם אתם לא מורעבים או מרימי משקולות, מומלץ לגייס מבעוד מועד שותף שיסכים לחלוק איתכם את המנה, או פשוט לשמור חצי לאחר כך.

מבצע בציעה

תקראו לנו סקפטיים, אבל הרעיון של מאפים חמים עמוסים לעייפה בתבשיל רטוב וסמיך, שעושים דרך של כמה קילומטרים טובים עד ליעדם, גרם לנו לדמיין עיסה בצקנית, ספוגית ולא מפתה במיוחד, שהתערבלה בארגז של השליח ואיבדה כל צלם חלה. אבל מציאות לחוד ודמיון אפוקליפטי לחוד, שכן המנות הגיעו אלינו חמות, נקיות ומדוגמות. מרשים.

ואיך הגיבו בלוטות הטעם שלנו? הן לא התלוננו יותר מדי, תודה על ההתעניינות. החלה היתה מעולה. לא פחות. עבה ורכה, אבל גם מוצקה יחסית. היא כלאה בתוכה את התבשילים כאילו היתה הגרסה הפחממתית של אלקטרז, בעוד אנחנו יזמנו את פעולת הבריחה הנועזת של המילוי. מודים, חלפו כמה ביסים עד שהגענו לתכלס. לא שהיו חסרות קציצות, חלילה, אלא פשוט היתה הרבה מאוד חלה. התבשילים עצמם היו טובים, עשירים ומתובלים, במיוחד החריימה והפפריקש שזכו למרב התשבחות, ואילו הסופריטו היה מעט מלוח לטעמנו. אולי הטבח היה מאוהב? בכל אופן, בשביל 34 שקלים בלבד למנה, מדובר בעסקה משתלמת ביותר.

חריימה בחלה של בובע, צילום: דויד מויאל

על הדרך גם דגמנו צמד לביבות עארוק סימפטיות אבל לא הרבה יותר מזה (8 שקלים ליחידה), ולגמנו משקה קומפוט תפוחים (10 שקלים) שהיה מצוין. אם היה אפשר, היינו רוכשים ממנו ג'ריקנים שלמים וממלאים בו אמבטיות. יש לציין שגם ניתן לרכוש את התבשילים כמנות בקערה עם חלה בצד למעדיפי טכניקת הטבילה (49 שקלים), ואף כמנות משפחתיות גדולות (79 שקלים). חלת סולו עולה עשרה שקלים.

שירות המשלוחים של בובע זמין באתר הרשמי וגם דרך וולט ותן ביס, בימים א'-ד' מ-11:00 עד 19:00, ובימי ה' עד 23:00 (אלה אמנם חלות שבת, אבל הן לא יגיעו אליכם בסופ"ש - המקום כשר).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר