מתלבטים אם לאכול במסעדה, לצאת לרקוד במועדון או סתם לשבת ולשתות בבר? סליחה על הצ'יזיות, אבל לא צריך להתלבט יותר.
מסעדת "מלי מלו" היא אמנם מסעדה ים תיכונית על הנייר, אך בפועל, המסעדה בניצוחו של השף מאיר אדוני, שלתפריט שהוא בנה נגיע בהמשך, מציעה מלבד אוכל טוב גם אווירה מיוחדת, קוקטיילים נהדרים ואפילו הופכת לרחבת ריקודים בסופי השבוע. וכך, הלכה למעשה, המסעדה מציעה בילוי קומפלט, משלב ארוחת הערב דרך שלה, התדלוק ועד הוצאת כל האנרגיות האלה על הרחבה.
אופי המסעדה שבמלון "בובו" מרשת מלונות בראון בתל אביב צעיר וחצוף, עם מלצרים וטבחים חייכנים, מאלה שנותנים לך את ההרגשה של אורח באירוע משפחתי ולא לקוח במסעדה. זה המקום להדגיש שעל אף כל הרזומה הגבוה של מאיר אדוני, לא התפריט ולא השירות מכוונים ל"פיין דיינינג".
המנות, בהתאמה, על אף שרובן לקוחות מתפריטים מוכרים של אדוני, מתאמצות לעתים אך כיפיות וטעימות מאוד. הן קטנות עד בינוניות, כאלה שעונות במדויק לטרנד המנות שליד הדרינק, כשהדרינק הוא העיקר. בין היתר תמצאו בתפריט את הקרפצ'יו חציל המפורסם של אדוני, הצזיקי המעולה עם סלט מנגו בוסר, קולורבי, ויניגרט קארי ירוק, בוטנים, יוזו, צ'יפס קוקוס, נענע ובזיליקום, והמון דגים, נאים ועל הגריל, משופדים או קצוצים, עמוסים בטעמים ומכל טוב. המחירים, קחו בחשבון - לא זולים.
על הקרפצ'יו תשלמו 73 שקלים, הצזיקי עולה 82, ועבור קציצות בורי בקארי צהוב תיפרדו מ-97 שקלים. הכל טעים מאוד כמצופה, אבל זה שהאוכל מגיע על צלחת אלומיניום ונייר לא אומר שמחירי המנות הם של מנות בר.
כאמור, לדרינקים יש מקום של כבוד ב"מלי מלו". אסור שתבקרו שם בלי לטעום לפחות קוקטייל אחד. גולת הכותרת של תפריט הקוקטיילים המשובח הוא הנגרוני הלבן, שמורכב מג׳ין טנקרי, סוז, לילט בלאן, קליפת לימון ועיטור פרחוני. החוויה מתחילה כבר עם קבלת המשקה, שמקושט באופן מקורי ומפיץ ארומה נפלאה.
להבדיל מהמנות, התפריט פה די נרחב, ונראה שכל אחד כמעט יוכל למצוא פה מנה וקוקטייל המתאימים לו. בין היתר נמצא מנות ראשונות כמו "סמטאות איסטנבול" (קרפצ'יו חציל עם טחינה אתיופית וסילאן), בצל פלפל כרוב ועלי גפן ממולאים, "הקצב מביירות" (קובנייה על ברוסקת כוסמין) ו"קטאייף ים".
בגזרת מנות הגחלים נמצא שיפוד פטריות, דג, פרגית או נתח קצבים, ובקינוחים, אם תצליחו להגיע עד שם, קרם ברולה קלאסי עם אוכמניות טריות, מלבי טבעוני או אקלר נוגט.
על תפריט הקוקטיילים אחראית נעם שרת, אחת המיקסולוגיות המובילות בישראל, ובין היתר נמצא בו:
White Negroni - ג'ין טנקרי, סוז, לילט בלאן, קליפת לימון'עמוק, מריר ופרחוני
Old Stephanie- קלבדוס פייר מגלואר VSOP, ליקר 43, אגסים, קציפת אנגלז, מתקתק וחמאתי
Jeanne d'Arc- קטל וואן, שמבורד, בזיליקום, סירופ שקדים, ליים, אבקת פירות יער טעמי מרציפן ופירות אדומים
Cote d'Or - דון חוליו בלאנקו, שרטרז צהוב וירוק, שרדונה, ברגמוט, סירופ קליפות לימון, ארומטי והדרי
Madame Lily - בקרדי קרטה בלנקה, קלבדוס, ליים, תפוח ירוק, נגיעה של אבסנת' חגיגי, ארומטי ומרענן
Mont Blanc - טנקרי 10, ליצ'י, קרם קוקוס, מלפפון, ליים, פירותי, מרענן וטיפה מעושן
An American in Paris - בולט ריי, הנסי VS, ליקר משמש, נוילי פראט אמבר, אמרטו, אספרסו, ביטר שוקולד. אלכוהולי, עמוק וארומטי.
רחוב יבנה 42 תל אביב
טלפון: 077-230-2563
שעות פעילות:
19:00-23:30 בר קולינארי - קוקטיילים ומנות בר במוזיקה בווליום נעים.
23:30-02:30 ווליום עולה, תאורה יורדת.