אבי אלימי גדל והתחנך על ברכי הקולינאריה של דרום צרפת. הוא נולד בעיר ניס המתרפקת על חופי הריביירה הצרפתית הנחשקת ושם למד בישול ואפייה. עם השנים בחר להתמקד בקונדיטוריה ואף פתח עסק ראשון משעלה ארצה. הוא התמקם בעיר החופש הדרומית, אילת. אולי כמחווה לשנותיו המוקדמות תחת השמש של קוט ד׳אזור. באילת עבד והתמחה במטבחים הגדולים של המלונות הגדולים וחלם על קונדיטוריה משלו.
לפני כארבע שנים הגשים ופתח את ״אלימי״ הנושאת את שמו. הקונדיטוריה המשפחתית ממוקמת באיזור התעשייה המתפתח של אילת, כמו רוב עסקי המזון המחפשים לתת מענה לקהל הסועדים המקומי ואינם מבוססים על תיירות בלבד.
מאחורי דלפק המקום המציג לראווה ויטרינת מאפים ומתוקים לתפארת – נצבת האישה שאתו, אריאלה. יחד הם מנהלים את המקום המגיש, מלבד שלל יצירותיו של אבי, גם מגוון משקאות חמים וקרים ומתפקד כבית קפה ומאפה. כשהחלה להשתולל בארץ הקורונה שהפכה את עולמינו וטלטלה את אורחות חיינו, הבינו הזוג אלימי כי הכל עומד להשתנות.
היה זה שינוי לטובה. כאמור, הקונדיטוריה ששמה לה מראש למטרה לפנק את האילתיים במטעמים צרפתיים, עבדה במהלך הסגרים ללא שירות של בית קפה. ומי שעקב מעט אחר המתחולל בארץ בתחום הקולינריה ודאי יודע כי הקורונה היא שעתן היפה והזוהרת של הפחמימות הטובות, בעיקר הבצקים, וכך היה גם אצל ״אלימי״.
View this post on Instagram
עם פתיחתה של העיר ופריחתה המחודשת של תיירות הפנים, החלו פוקדים את המקום גם חובבי אוכל אשר שמעו על הבשורה האילתית, כמוני. עד כה מלבד רשתות הקפה הגדולות, והשכן המצליח והמוצלח ״לחם ברויטמן״, לא היה באילת מענה אמיתי ורחב יריעה לחובבי הפטיסרי והבלונז׳רי. הצצה וטעימה ראשונה אל תוך עולמו הצרפתי/ישראלי של אבי אלימי מגלות כי מדובר באדפטציה ישראלית/אמריקאית לקלאסיקה צרפתית.
ראשית אשבח את שני המאפים שעבורי היו כה שווים את האתנחתא לפני הדרך הארוכה תל אביבה.
היה זה הסינבון הצרפתי שתפס ראשון את תשומת לבי. מאפה וינאי כהלכתו, עם מלית קינמון עשירה כשל סינבון אמריקאי. אפוי בדיוק כמו רולה צרפתי, כלומר רחב, דקיק ופריך למדיי. ומעל כל הטוב הזה, ציפוי השמנת הקלאסי של הסינבון. השילוב בין שני העולמות הוא נפלא ונהדר. המשחק בין העידון הצרפתי והיד האמריקאית הכבדה יוצר חוויה מענגת עד מאוד.
שני, בורקס מלוח שאף הוא נשען על שני עולמות טעם שונים. זה הצרפתי וזה הישראלי. בורקס עשוי מבצק קרואסון זה מתכון להצלחה מסחררת, זה היה לי כה ברור. מלית הגבינה היא אותה אחת שאנחנו אוהבים לאהוב, אולי מעט יותר עיזית מהרגיל וטוב שכך. את כל הטוב הזה עוטפת תערובת של שומשום וקצח והשמחה רבה.
View this post on Instagram
מלבד שני הביסים המשובחים הללו ניתן גם למצוא קרואסון חמאה, פאן או שוקולה, קרואסון שקדים, בריוש סוכר, בריוש במילוי קרם וניל, שבלול וניל וצימוקים,שבלול שוקולד וחלבה, מאפה גבינה מתוק ועוד ועוד.
בגזרת המלוחים יש מגוון פוקצ׳ות עם שלל טופינגס וכן קישים קטנים ואישיים. ויטרינת העוגות גדושה במיני עוגות ראווה אישיות וססגוניות, עשירות בזילופי קרם, שכבות ועיטורים. בנוסף לכל אלה אפשר גם לקנות עוגות שלמות וחגיגיות כמו עוגת מוצרט, היער השחור, עוגת גבינה ניו יורקית, עוגת ריבת חלב וגם עוגות שמרים, ריבות ושפע עוגיות למיניהן.
הקונדיטוריה של אלימי היא גם נקודת עצירה פופולארית ביותר בסיור קולינארי הנערך בעיר על ידי יעל לרנר העורכת סיורים תיירותיים בנושאים שונים, מומלץ להתעדכן.
המקום כשר חלבי
שעות פתיחה:
א'-ה' 08:00-18:00 רצוף
ימי שישי וערבי חג 08:00-16:00 רצוף
האורגים 1, אילת
053-9377512