מלכות יופי מכל רחבי העולם מבקרות בימים אלה בישראל ונערכות לטקס "מיס יוניברס" המדובר שיתקיים בשבוע הבא באילת. המשתתפות נודדות מאירוע לאירוע ומשתתפות בלא מעט ערבים חגיגיים וארוחות במסעדות, אבל איך כל זה מסתדר כשבעוד כמה ימים הן צפויות לצעוד בבגד ים על המסלול מול מיליוני צופים?
משתתפות התחרות הגיעו למסעדת "מודרן" בירושלים ל(עוד) אירוע חגיגי, ואנחנו שמנו יד על התפריט שנבחר בקפדנות עבורן ותואם עם השף של המסעדה. במנות הראשונות ביקשו המלכות כוסיות מרק ארטישוק ירושלמי, ערמונים ואספרסו חם עם טוויל שקדים. בנוסף, ביקשו וקיבלו גם לחם פראנה ירושלמי חם עם מטבל עגבניות, שמן זית ומלח אטלנטי.
כיאה למטבח הירושלמי, קיבלו המלכות גם מגשי טאפאס עם עלי גפן ביתיים, סלט שומר עם הדרים וסלרי, עגבניות שמש עם טחינה הר ברכה ולימון כבוש, סלט קינואה, תפוחים ירוקים, שקדים, עשבי תבלין ופירות יער, סלק מדורה מעושן על קרם שורשים, ואנטיפסטי ירקות מהגריל.
בגזרת העיקריות הן נהנו מסביח קצת אחר, כלומר מפורק בצלחת במקום בפיתה, בפאני פורי ממולא בסביצ'ה סלמון עם מנגו, כוסברה וצ'ילי ובסיגר דגים עם סלסת עגבניות.
בניגוד לסטריאוטיפים והסטיגמות על דוגמניות ומלכות יופי, היו בארוחה גם קינוחים, ולא מעטים. המלכות זכו בשולחן קינוחים עם מיצב "גמביט המלכה", מופע חנקן נוזלי של שף המסעדה ושולחן קינוחים מרכזי דמוי לוח שחמט עם קינוחים בצבעי שחור ולבן.