בתום חודשים ארוכים של סגר, בהם נדמה היה שהטעם השולט בחיינו הוא המרור, לאו דווקא של פסח, הגיע לפני מספר שבועות האור בקצה המנהרה, שגדל אט אט והחזיר אותנו לסוג של שגרה, מאוד קרובה למלאה. כחלק מהחזרה לאותה שגרה, חוזרות גם חגיגות הטעמים לחיינו, ואין כיף יותר מפינוק מתוק (מאוד), אפילו ואולי במיוחד אם מדובר בכזה שצריך לפעמים קצת להתאמץ להשיג אותו.
מי שהצליח לעורר סערה נרגשת ברשת בשבוע האחרון לא היה איזה קינוח מפונפן ממסעדת שף יוקרתית או טרנד חדש, אלא דווקא משקה מסורתי שיש סיכוי טוב שכולכם מכירים אפילו בלי שידעתם עד היום שאכן מדובר בכוכב מבוקש עם תעודות.
"משקה האלים"
"משקה האלים!", כתב חבר בקבוצת הפייסבוק הפופולרית "רעבים ברעבך", המונה יותר מ-300,000 גולשים שמרפרשים ללא הפסקה שמא יפספסו את הטרנד הבא במטבח הישראלי. אותו משקה אלים, לא תאמינו הוא בקבוק ליטר וחצי של משקה התמרהינדי של פריגת.
"את המיץ הזה טעמתם? סביר להניח שלא, כי חברת פריגת החליטה שהיא מוציאה אותו פעם בשנה בחג הרמדאן למגזר הערבי ולכן אפשר למצוא אותו בישובים ערביים. המשקה פשוט ממכר כשהוא קר. תצמאו בצמאוני ותודו לי אחר כך", סיכם מתחת לתמונה של המשקה.
הפוסט הצליח לעורר במהרה את צמאונם של החברים בקבוצה. הפתעה הפתעה. הוא צבר אלפי לייקים, למעלה מ-1200 תגובות וכמה עשרות שיתופים של גולשים שמיהרו להצטרף לחגיגה סביב המשקה שמצא עצמו מוכתר לכוכב המגזר ולא רק.
בעוד רבים התבדחו ותייגו את חבריהם בניסיון לשכנע אותם לטעום את המשקה, אחרים הזכירו את דמותו של מוכר התמרהינדי מאילת המוכר בעיר כבר כסוג של של סלב בשל מנהגו להסתובב בחופים ולהציע את המשקה הקר והמתוק לנופשים.
"תה תמר הינדי קרררררר.שתה שתה שתה. מי משלם? הציפוררר", התבדח גולש על הסצנה המוכרת לתיירים. "זה ממש טעים", פרגן מעריץ של המשקה ואחרים הוסיפו: "זה הכי טעים בעולם, "אתם תעופו על זה" ו"המשקה הטעים ביותר שיש, אחד הדברים באחריות".
לצד המפרגנים כמו תמיד היו גם מי שהתעקשו שהרעש סביב המשקה מוגזם וכי הם לא מבינים מה ההתלהבות כשניתן להשיג תרכיז של אותו המשקה (אף הוא של פריגת) בכל ימות השנה. "כמעט בכל חנות ביפו תמצאו תרכיז תמר הנדי. יותר טעים ואפשר לשלוט במתיקות שלו", כתבה גולשת. "יש כזה לא מוכן כמו ויטמינציק כל השנה. את מוסיפה למים", הוסיפה גולשת אחרת.
במטבח, ברפואה ובגינות
אז מהו בעצם התמרהינדי? פירוש שמו שהוענק לו על ידי סוחרים ערביים הוא אכן תמר הודי, אך הוא אינו תמר ואינו הודי (לפחות לא במקור) והוא מכיל שילוב של טעמים חמוצים ומתוקים. התמרהינדי משתייך למשפחת הקטניות וגדל על עץ גבוה. במקור הוא מאפריקה שם גדל לראשונה לפני אלפי שנים, ובמהלך השנים נדד לארצות ערב ואסיה והגיע גם להודו.
תוכלו למצוא אותו במטבחים מגוונים ביניהם המטבח ההודי שם הוא משמש להכנת ממתקים חמוצים מתוקים ומינים שונים של צ'אטני, המטבח התאילנדי שם הוא מהווה מרכיב מרכזי באדום תאי, מרקים ובתבשילי קארי וגם במטבח המקסיקני, הבריטי והערבי. בנוסף,הוא משמש גם לרפואה וגינון.
"זה כמו תפוח בדבש"
משקה התמרהינדי של פריגת אינו חדש והוא מיוצר ונמכר לצרכנים כבר משנת 2015. הייחוד שלו הוא כאמור בתזמון בו הוא מיוצר, חודש הרמדאן, ובשיווק שלו, ככזה המטרגט את המגזר הערבי.
"זה מקביל לתפוח בדבש אצלנו בראש השנה מבחינת האהבה לזה ותחושת המסורת והביחד שהוא מייצר", מספרת לנו לירון אורנשטיין מנהלת מותג משקאות קלים בפריגת על הסוד מאחורי הצלחת המשקה והאהבה אליו.
המשקה לא נמכר בבקבוק אישי אלא במארזי רביעיות של ליטר וחצי, ומשווק לחנויות במגזר הערבי שהוא כאמור קהל היעד ומהווה את פלח הצרכנים העיקרי שלו. "השנה", מאשרת אורנשטיין, "מתוך ניסיון ולקחים שהופקו במהלך הקורונה והסגרים של השנה שעברה, יוצרה בהחלטה שיווקית מודעת ומכוונת כמות מוגבלת שהייתה קטנה באופן יחסי לזו של השנים הקודמות, בעיקר בשל חוסר הוודאות לגבי המצב במשק".
כשתהינו האם הכמות המוגבלת ותחושת ה- Fomo (הפחד מפספוס ע.ח) של הצרכנים היא זו שהפכה השנה את המשקה לשיחת היום ברשת, אורנשטיין אמרה כי קיים סיכוי טוב שזה הוביל לדיון הער והעניין שהתעורר ואישרה שאכן חוו עלייה בפניות לגבי המשקה ובכל הקשור לנראות שלו בשיח ברשת. לנו רק נותר לחכות ולראות מה התוקף של אותו ביקוש, והאם נראה את המשקה הסוג של חד פעמי הזה מתחיל להימכר בצמיתות. אנחנו תמיד בעד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו