נכון לכתיבת שורות אלו, אפשר לומר שעולם הקולינריה הישראלי אכן מתאושש מהקורונה בצורה די מרשימה. המסעדות חזרו להתמלא, השפים חזרו להפציץ, והכל יחסית מתייצב. לצד המסעדות ודוכנים רבים שחזרו לשגרה, נשארו איתנו עוד לא מעט מיזמים עצמאיים שיצאו לדרך בקורונה, שפים וקונדיטורים שיצאו לדרך עצמאית כדי להצליח להתקיים בכבוד בזמן המשבר, אך ראו כי טוב והמשיכו בדרכם העצמאית גם ב"יום שאחרי".
• למבצעים שווים במסעדות לחצו כאן
במדור "מרימים לעצמאים" אנו נותנים את החשיפה בדיוק לעסקים הקטנים הללו, ומי שתכירו הפעם הוא שיר אזבי, שף קונדיטור בן 24 מתל אביב, שעכברי הריאלטי מביניכם גם יזהו כמשתתף בתוכנית "הקינוח המושלם".
תעודת זהות: שיר אזבי, בן 24, תושב תל אביב
פרנסה: מיזם העוגיות "בייט מי" (פועל במשלוחים בלבד באזור ת"א) ושף קונדיטור במסעדת "קיטו קאטו"
השכלה: בוגר (בהצטיינות) בבית הספר לקונדיטוריה של "בישולים"
"הגעתי לתחום הקונדיטוריה לפני ארבע שנים, תמיד אהבתי אוכל טוב וקינוחים וראיתי עם מי שהייתה אז חברתי את הריאליטי 'בייקאוף'. תוך כדי צפייה, אמרתי לעצמי שאני חייב לנסות להכין עוגה שתראה מדוייקת ומושלמת כמו בתוכנית. משם זה התגלגל והגעתי למצב שכל יום אני מכין משהו אחר וכל יום נגעתי בתחום אחר בעולם הקונדיטוריה, הרגשתי שזה ממלא אותי , משרה בי שלווה ונותן לי להוציא מעצמי דברים שלא ידעתי".
"החלטתי לקחת את זה צעד קדימה וקיבלו אותי כקונדיטור במסעדת "התרנגול הכחול" שם למדתי את רוב אבני הייסוד במקצוע, במקביל התחלתי את הלימודים ב"בישולים".
עברתי משם למסעדת קיטו קאטו שם בניתי את תפריט הקינוחים לפני שנתיים ואחרי תקופה של כחצי שנה עברתי למסעדת סרפינה האיטלקית, שם הייתי קונדיטור ולאחר חודשיים מינו אותי לשף קונדיטור הראשי. בקורונה יצאתי לחל"ת שאחריו חזרתי לקיטו קאטו, שם אני השף קונדיטור כבר תקופה ארוכה".
תגובות הקהל:
"התגובות על הקינוחים שלי במסעדה מעולות. אנשים אוהבים ולרוב כשמקבלים את הקינוחים ישר מוציאים טלפון ומצלמים. מנת הדגל שלי במסעדה היא קינוח מוס מנגו. שעשוי מהרבה מרכיבים ופרודוקטים.
החלק הכי אהוב עלי הוא ללא ספק ליצור קינוחים חדשים, לדמיין את הקינוח החדש בראש שלי, להעביר את זה לציור על גבי נייר - ולידי ביטוי בצלחת. כשף חשוב לי מאוד בקינוחים שלי שיהיה אסתטיקה לצד טעם מנצח, לרוב במסעדות הקינוחים שלי יהיו בנויים מ-7-6 מרכיבים שונים מלאים בצבעים ומרקמים וצורות".
המיזם החדש:
לפני כשלושה חודשים אני והשותף שלי פתחנו עסק שנקרא ״בייט מי״/״Bite Me”. העסק עובד אך ורק על משלוחים ב"וולט" ו"תן ביס" בתל אביב ואנחנו שואפים להגדיל את אזור המכירה וכמובן לגדול ולהתרחב. יש הרבה ביקוש אנשים נהנים ואוהבים את המוצר.
מה שתמצאו אצלנו זה מגוון של עוגיות מכל מיני סוגים וגדלים, לצד קרם ברולה בחמישה סוגים שונים לגמרי. אנחנו מתכננים גם להוסיף קינוחי כוסות וגלידות בכל מיני טעמים וסוגים. מוצר הדגל ב"בייט מי", לדעתי לפחות, הוא עוגיית הפיסטוק או עוגיית הרד ולווט.
העוגיות שלנו מאוד סימטריות ואסטטיות ומגיעות בצורה של עיגול מושלם, נאפות במיוחד בסיליקונים ייעודיים. יש כמעט 20 סוגי עוגיות לשמונה סוגי בצקים שונים ומגוונים כולל כמה סוגים טבעוניים ובקרוב נכניס גם ללא גלוטן.
החלום:
"רק להמשיך לעסוק במה שאני אוהב להמשיך וליצור. להתפתח, כמובן שלהתרחב ולהמשיך לשמח סועדים ולקוחות. אין יותר מספק מההרגשה הזו, כשאנשים נהנים ממה שאתה מכין ויוצר".
לאינסטגרם של שיר אזבי
להזמנות מ"בייט מי"