אנחנו כולנו שבעי קבבים, שישליק וסטייקים. זה הבייסיק של המסורת הקולינרית שלנו, ביום העצמאות ובכלל. אך ההזדמנות לנפנף יכולה להיות יצירתית ואקלקטית, ללא מאמץ כלל וכלל. כל שנדרש הוא לתבל את חומרי הגלם בתערובת תבלינים שיש בה מכאן ומשם ולהשתמש בשילוב של ירקות מקומיים המפיחים נופח בינלאומי בשיפוד הכי פשוט.
רשימת חומרים ל-4 מנות
- 8 שיפודי פרגית
- 2 כפות שמן זית
- לתערובת התבלנים:
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות פפריקה מעושנת
- 1 כף זרעי כוסברה גרוסים
- 1 כף אבקת שום
- 1 כפית כמון טחון
- מלח לפי הטעם
להגשה:
- 4 קלחי תירס מבושלים
- 1 צרור עגבניות
- 4 טורטיות (או לאפות, או פיתות)
- חופן עליי כוסברה
- ממרח אבוקדו

אופן ההכנה:
- מצפים את השיפודים בשמן זית.
- מערבבים את כל התבלינים ובוזקים על השיפודים.
- מחממים גריל/מנגל
- צולים את השיפודים על האש.
- לקראת סיום, מעלים על הגריל את קלחי התירס ואת אשכול עגבניות השרי וחורכים אותם.
- מחממים על הגריל את הטורטיות.
- מגישים על מגש את כל המרכיבים וכל סועד מרכיב לעצמו את המנה בתוך טורטיה (לאפה/פיתה).