קית' ושיר סיגל פותחים את בית הפנקייק. צילום: אלון ולנסי

כל מה שצריך לדעת על פסטיבל הקינוחים הגדול בארץ, כולל בית הפנקייק של קית סיגל

זה קורה השבוע בשרונה מרקט ואתם לא רוצים להחמיץ את זה • וגם - סיור קולינרי של יממה בכל המקומות הטעימים בגולן והביסטרו החדש שמסעיר את נתניה

[object Object]

מתוק ומרגש. פסטיבל הקינוחים הבינלאומי של שרונה מרקט יתקיים השבוע זו הפעם הרביעית, מה-26 עד 28 במרץ, ויציע יותר מ-100 מנות אחרונות בהשראה עולמית. במרכז הפסטיבל יעמוד השנה "בית הפנקייק של קית' סיגל" – דוכן שייפתח כדי לסייע בשיקום משפחתו של שורד השבי ובו יוגשו פנקייקים עם תוספות מיוחדות שנוצרו בהתנדבות על ידי השף חיים כהן והקונדיטורים קרין גורן ועופר בן נתן.

"הרעיון של פרסום מתכון הפנקייק של אבא עלה כי לא היתה שבת שבה לא היינו אוכלים יחד פנקייקים כל המשפחה", אמרה שיר סיגל, בתו של קית'. "מאז 7 באוקטובר, שגם התרחש בשבת, לא הצלחנו לאכול שוב את הפנקייק. החיסרון של אבא ואמא היה כל כך מורגש. עכשיו, כשאבא חזר, אנחנו שוב יושבים יחד ואוכלים פנקייקים. זה מרגש ברמות שקשה לתאר, אבל כל מה שאני יכולה לחשוב עליו זה על 59 האנשים שעוד לא חזרו הביתה. הם עדיין לא זכו לאכול שוב את מה שהם אוהבים עם המשפחחות שלהם. לכולם מגיע לחזור, לחוות את הרגעים הקטנים האלה, ולזכות לבחור מה לאכול ועם מי.

כולם חייבים לחזור, צילום: אלון ולנסי

קית' עצמו הוסיף לקראת הפסטיבל: "חשבתי הרבה על פנקייקים כשהייתי בשבי, לאו דווקא בהקשר של שבת. הפעם הראשונה שאכלתי פנקייק מאז שחזרתי הייתה בטיסה לארה"ב, בדרך לפגישה עם טראמפ. מה שמיוחד בפנקייק שלי זה המרקם – הוא אוורירי, קצת פריך מבחוץ ורך מבפנים. הכי טוב לאכול אותו כשהוא טרי וחם מהמחבת. המרכיב הסודי שלי הוא רוויון – זה שעושה את כל ההבדל".

חגיגה של קינוחים מרחבי העולם, צילום: אלון ולנסי

בין המשתתפים האחרים בפסטיבל אפשר למצוא את קפה פיצי (של חיים כהן), קאסה טואה, דליקפה ואיזאקיה, כאשר כל דוכן יגיש לצד הקינוחים הקלאסיים קינוח במהדורה מוגבלת בהשראת מדינה אחרת, דוגמת מאפים צרפתיים עשירים בחמאה, מוצ'י מיפן, מאפים קוריאניים בצורת חיות, קראק פאי אמריקני, לילות ביירות לבנוניים, טירמיסו איטלקי, מאפה הל שוודי ועוד.

פסטיבל קינוחים מסביב לעולם יתקיים בשרונה מרקט, ברחוב אלוף קלמן מגן 3 בתל אביב.
בית הפנקייק של קית' סיגל ימוקם בכניסה A של המרקט.
הפסטיבל ייערך בין רביעי לשישי, 26–28 במרץ, וייפתח לקהל בימים רביעי וחמישי בין השעות 10:00–22:00, וביום שישי בין השעות 9:00–15:00. כניסה חופשית.

 
שוק מחנה יהודה מגיע לעיר ימים, צילום: קובי אילוז


שוק מחנה יהודה מגיע לנתניה

לא צריך לעלות על כביש 1. בין 25 ל-27 במרץ, מ-.12:00 עד 21:00, יתקיים בקניון עיר ימים  יריד טעמים וניחוחות שמביא את שוק מחנה יהודה הירושלמי לנתניה, שם תוכלו ליהנות מדוכנים שמציעים את הטעמים המסורתיים של השוק. בין המשתתפים: כנאפה מחנה, צדקיהו, נונה, ממלכת החלווה, פיצוחי עמדי, מאפיית מרציפן ורבים אחרים. בין ביס ביס תוכלו להתרשם ממיצג צילומים שמדמה את סמטאות השוק המקורי ואפילו מהופעות חיות.

קניון עיר ימים, בני ברמן 2, נתניה
 
מהגולן לשולחן, צילום: טלי רז
 

מהגולן לשולחן
תתפלאו, אבל החווה היחידה במזרח התיכון שמגדלת ווסאבי נמצאת ברמת הגולן, ואתם יותר ממוזמנים לבקר בה. תיירות קיבוץ אורטל מציעה את "מהגולן לשולחן" – סיור קולינרי בן יממה (כולל לינה) בהובלת אשת הקולינריה הצפונית שיר בן מובחר, שיאפשר לכם להתרשם מעולמם של היצרנים והחקלאים המקומיים. בית היתר תבקרו בקואופרטיב גידול הבקר והצאן מרעה גולן; תרימו לחיים בליברו בית מלאכה ליין; תצאו להפסקת קפה ומאפה חיונית במושיץ בית קלייה ואספרסו בר וגם תתרשמו, כאמור, מהתוצרת של נישי ווסאבי – שנמנית על עשר החוות בעולם מחוץ ליפן שמגדלות את הצמח החריף.

מועדי הסיור הקרוב: 27-26 במרץ. הסיור הבא: 8-7 במאי. החל מ-2,600 שקלים לזוג ללילה על בסיס פנסיון מלא. לפרטים והרשמה.

 
קפה עוטף אצבע הגליל, צילום: יח"צ
 
קפה עוטף מגיע לראש פינה

סניף חדש של רשת קפה עוטף נפתח בשבוע שעבר בקניון שופינה שבראש פינה. "קפה עוטף אצבע הגליל" הוא המיקום הראשון של המיזם הקולינרי מעורר ההשראה בצפון הארץ, ומטרתו להעניק במה לחקלאים וליצרנים מקומיים, לחזק את התוצרת הישראלית ולסייע לבעלי עסקים ולתושבים ששבו לבתיהם עם ההפוגה במלחמה. על ניהול המקום מופקדים ליעוז צ'יז'בסקי, אנה יאגודין וזוהר שרייבר – שלושה צעירים תושבי קריית שמונה. 

מה אוכלים? כריכים, סלטים ומאפים לצד קפה איכותי, כאשר המקום משתף פעולה עם ספקים מהאזור דוגמת גבינות קדוש, יקב בן דוד, שמן זית אלעד והמאפים של קיבוץ מורן. 30 אחוזים מהרווחים יועברו לשיקום בית הספר רננים שבקריית שמונה.

קפה עוטף אצבע הגליל
מתחם שופינה, רחוב הגליל 60, ראש פינה
א – ה': 8:00 – 19:00, ו': 8:00 – 14:30

אדל ביסטרו בר יין, צילום: דוד מויאל

אדל - הביסטרו החדש של נתניה

אדל הוא ביסטרו ובר יין חדש וכשר שנפתח במלון הבוטיק סינרג'י שבנתניה, ומתגאה בווייב אירופאי אלגנטי-אבל-בועט עם טוויסט ישראלי. את התפריט הים תיכוני יצר השף רועי דורי, ותמצאו בו מנות כמו פסטה דג מפורק (מלפטי, ציר דגים, שומר צלוי, קראמבל טאסוס ופטרוזיליה – 102 שקלים); פילה מוסר (תבשיל מנגולד, קציפת שורש סלרי ושמן ירוק (112 שקלים); שווארמה דג ויוגורט חם (עלי טעם, בצל כבוש, טוויל סומק וחמאה חומה – 98 שקלים); וקינוחים דוגמת עוגת גבינה באסקית וטארט לימון ומרנג.

אדל, גד מכנס 14, מלון סינרג'י, נתניה. כשרטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו