עד לפני כמה שנים מסעדות סושי נפתחו בת"א כפטריות אחר הגשם, זה היה הטרנד החם של התקופה, וכטבעם של טרנדים - הוא זכה לאין ספור אינטרפטציות, חלקן מוצלחות יותר וחלקן - פחות. עברו כמה שנים, נשארו בתחום מספר מותגים בולטים, הרבה סושיות נסגרו, אך בהחלט ניתן לומר שהטרנד חלף. שלא תטעו, סושי הוא עדיין מאכל מאוד אהוב ופופולארי בישראל, רק שעלויות חומרי הגלם בארץ, הופכות את העסק ללא-מאוד מתשלם וכדאי.
לכן, פתיחה של מסעדת סושי חדשה היא תמיד מאורע משמח. מסעדת ZO, החדשה יחסית, לא מחזירה רק את הסושי לאופנה, אלא גם את רחוב רוטשילד, שקרנו ירדה מעט בשנים האחרונות, והוא כבר לא נמצא במוקד העניינים (בשונה למשל מרחוב נחלת בנימין שהפך פופולארי במיוחד).
האנשים של ZO יודעים את העבודה. מאחורי המסעדן יקי כביר שפתח אותה, ניסיון רב בתחום המסעדנוות וחיי הלילה, אליו חבר הפעם ד"ר אמיר זרח. את העיצוב המרשים קשה לפספס כבר עם הכניסה למקום, כמו גם את הדרקון הגדול התלוי מהתקרה ומקבל את פניכם, החלל ענק, משתרע על פני מעל 400 מ״ר עם כ-120 מקומות ישיבה, האווירה מאוד ניו יורקית, מאוד אורבנית, כשהמסר גם אם לא מדובר מאוד ברור - לכאן באים בשביל לבלות. ומה לגבי האוכל?
החשדנים מבינינו, או יש שיאמרו למודי ניסיון, לא תמיד סומכים על מקומות מסוג זה שיידעו לתת את הגם וגם. להיות גם מקום בילוי ב"אווירה בינלאומית" כמו שמגדירים את זה כאן, וגם לספק את הסחורה מבחינה קולינרית. ספולייר: ב-ZO החדשה מצליחים לעשות את זה.
האגף הקולינרי לא הוזנח לרגע ומי שקיבל את המושכות, או במקרה הזה את הסכינים הוא השף דון טרן, בעל רזומה עשיר במסעדות אסייתיות בארץ, החל מעבודה במסעדה המיתולוגית "תפוח זהב" לצד ישראל אהרוני, ועד TYO ו- YAUZA, בשנים שלאחר מכן.
אמנם דיברנו על סושי, אבל יש כאן הרבה מעבר. המטבח של טרן מתמקד בשלושה מטבחים אסייתיים: תאילנד, ויאטנם ויפן כמובן. תפריט המסעדה נבנה בקפידה ועוד לפני שהאוכל מגיע לשולחן הוא כבר מצליח לעורר תיאבון.
הסושי נהדר, השימוש בחומרי גלם טריים וברמה גבוהה, מורגש בכל ביס, ובעיקר נותן תחושה כי במטבח של ZO עומדים אנשים שיודעים מה הם עושים. תפגשו כאן למשל סמוראי רול, המורכב מטונה, אבוקדו, עירית, טופ של יילוטייל, פינגר ליים וטוגראשי (89 שקלים), או את הספיישל ZO - יילוטייל, אבוקדו, עירית, טופ של טונה עם גלייז של סויה קוג'י ואיולי יוזו (92 שקלים), המבחר גדול ומסחרר, אתם יכולים לבחור בעצמכם או לבקש את עזרת הצוות האדיב שישמח לעזור.
מנות נוספות ומהנות במיוחד לצד הסושי מגיעות מאגף הסלטים והראשונות, למשל סלט שורש (78 שקלים) - עשיר, טרי ורענן במיוחד, ברוטב ויניגרט אסייתי עדין ומוצלח, סביצ'ה דג לבן (74 שקלים) וטטאקי טונה אדומה (74 שקלים), צרובה קלות. ראוי לציין שבמנות כולן, הטריות וחומרי הגלם האיכותיים ניכרים מאוד, הרטבים עדינים מאוד ומחמיאים למנות. טעמנו גיוזה (72 שקלים) כיסוני עוף מאודים וצרובים - נשנוש מהנה בהחלט כמו גם נאמס צמחוניים, עשויים דפי אורז תחרה וממולאים באטריות שעועית, פטריות וגזר (82 שקלים).
אפשר להמשיך הלאה למנות עיקריות, התפריט בהחלט נותן לא מעט אופציות כאלו, החל מסטייק טופו, דרך סובה ראמן, פילס סלמון, פילה לוקוס, בלק קוד ועוד. או כמונו, להסתפק בארוחה קלילה של סושי, קצת מנות ראשונות ודרינק כיפי ליד.
בעניין הדרינק - לצד תפריט האוכל, ניתן להנות מתפריט היין של המסעדה תוכנן ונבנה על ידי מומחה היין עומרי יצחק. אנחנו ליוינו את הארוחה עם קוקטייל נהדר של ליצ'י מרטיני (60 שקלים) שהנעים את חווית הארוחה, מתוך תפריט הקוקטיילים שבנה המיקסולוג עדי (אייזק) יצחק.
בימים אלו, פותחת ZO את דלתות המסעדה גם בשבת בשעות הצהריים, ומציעה גם תפריט מיוחד לילדים, כך שאם אתם הורים נטולי בייביסיטר, ורוצים לדעת על מה ההייפ - הרווחתם. בין מנות הילדים: באן בורגר (56 שקלים),שניצל וצ’יפס (56 שקלים) מוקפץ עם עוף (56 שקלים), וכמובן שיש גם סושי לילדים: מאקי אבוקדו, מאקי טמאגו ומאקי מלפפון (36 שקלים כל רול).
ZO TLV
רוטשילד 11, תל אביב
ימים ושעות פעילות: שני-שישי 19:00-24:00, שבת: 13:00-24:00
טלפון להזמנות : 03-6218593