כל חובב אוכל וגרגרן מכיר את אחת האטרקציות הכי מלהיבות בנסיעות וטיולים בחו״ל. לא, אנחנו לא מדברים על מוזיאונים, פארקים או אפילו שווקי איכרים. אנחנו מדברים על החוויה האנתרופולוגית-קולינרית הכי צבעונית, מבלבלת חושים ומפעילת FOMO: סיבוב סופר-מרקטים כמובן. לא יעזור כלום, כמעט תמיד סופר מרקטים בחו"ל ירגישו לנו מלהיבים יותר, עשירים יותר, מלאי הפתעות וגילויים מרגשים.
אז הפעם, אנחנו רוצים לספר לכם על חווית סופר-מרקט כזאת בדיוק, רק שהוא דווקא לא נמצא בחו"ל, אלא ממש כאן בארץ. Merkaza הוא מרכז קניות ענק שנפתח בשנת 2014 ע״י משפחת חמוד באזור התעשייה של נוף הגליל (בעבר נצרת עלית).
הרעיון מאחורי מרכז הקניות הזה הוא לייצר מקום שהוא One Stop Shop. הכל כולל הכל במקום אחד. ממוצרי מזון, ירקות ופירות טריים, דגים בשר ועוף באיכות הגבוהה ביותר, דרך ממתקים מכל הסוגים, הצבעים והמינים, אלכוהול מסוגים שונים החל מכזה במחירים נגישים במיוחד ועד יוקרתי, כלי מטבח, כלי בית ונוי, צעצועים, ביגוד ועוד ועוד. המבחר והאופציות פשוט מסחררים.
מדובר בסופר על סטרואידים, גדול נוצץ ומפתה. כזה שמרגע שתיכנסו אליו יגרום לכם להרגיש שאתם בכלל בשיטוט סופר כחלק מחופשה באירופה. הכל מתוקתק, מדוגם, רחב ידיים, מסודר למופת ואטרקטיבי עד מאוד.
ב-Merkaza (מספרדית, kaza - בית, mer - שלי), מתחם הירקות עוצב בצורה שמדמה שוק ברמבלה בברצלונה, מתחם המאפים בסגנון כפרי וחם, אגף היינות מרגיש כאילו פסעתם לתוך מרתף יין עתיק ואגפי הממתקים נראים כמו ממלכת ילדים דמיונית וצבעונית.
בנוסף לעובדה שהמקום באמת מרשים ושמדובר בחוויית קנייה נעימה ומלהיבה. למרכז הקניות הזה יש עוד פיצ׳ר נהדר שייתכן שהוא לבדו שווה עצירה במקום, גם אם אתם לא בהכרח במוד לשופינג. מדובר בקומת האוכל של המקום ה-״Kaza-food״.
נכון שבארץ במרכזי קניות למיניהם, ה״פוד קורט״ בד״כ איננו האטרקציה המרכזית, ולרוב לא יהווה בילוי קולינרי, אלא ישמש יותר כפונקציה של סגירת פינה, תדלוק זריז לגוף ויאללה בחזרה למסע הקניות והסידורים. אלא שכאן, מתייחסים לסוגייה הקולינרית בכובד ראש וברצינות רבה בדיוק כמו לחוויית הקנייה, וקומת האוכל פוצחה בהתאם.
כמו בשאר חלקי המרכז גם כאן מדובר במתחם רחב ידיים ומעוצב למשעי, בו תמצאו מטבח איטלקי שמגיש פיצות, פסטות, מנות דגים סלטים ועוד; לצד רוטיסרי צרפתי; יש כאן גם ארוחות בסגנון דיינר אמריקאי עם המבורגר, קריספי צ׳יקן, כנפיים וכמובן צ׳יפס; וגם מטבח גריל שמציע מנות עוף ובשר בפיתה בגט או צלחת; עמדת שווארמה עסיסית לצד שלל תוספות; ואפילו מטבח סושי.
כל המטבחים פתוחים לקהל, ולמעשה כל אחד מהם הוא מעין מסעדה בפני עצמה, כשהאוכל נעשה במקום לפי הזמנה (בלי גסטרונומים עמוסים ומנורות חימום). זה לא נעשה כבדרך אגב אלא מתוך חשיבה על נתינת פתרון לאלו שמגיעים לכאן בהרכב משפחתי מלא.
גם אם לא החלטתם מראש מה מתחשק לכם יותר, פסטה מושחתת או מנת שווארמה עסיסית, או שהנושא מעורר ויכוחים משפחתיים, ניתן לבחור מתפריטי המטבחים השונים ובהזמנה אחת מרוכזת לייצר ארוחה שכוללת את כל החשקים. בלי להתרוצץ בין הדלפקים השונים, מזמינים בנוחות מהקופה הראשית או מאחת העמדות האוטומטיות הפזורות בקומה. מתיישבים והאוכל כבר יגיע אליכם מצולחת ומוכן לזלילה.
גם חווית המשתמש חיובית, אין כאן כלים חד פעמיים ומגשי פלסטיק, הכל מוגש בצלחות פורצלן עם סכו"ם רב פעמי מהודר (בכל זאת יש כאן מחלקה שלמה של כלי מטבח ובית, בהשראת בתי הכלבו הגדולים בעולם, ובתור חובבי איכות הסביבה והפחתת פסולת הם מקבלים מאתנו אקסטרה נקודות על ההתייחסות לנושא.
"אנחנו מתייחסים לכל פרט ופרט בשיא הרצינות, בראש כל מטבח עומד סו-שף מיומן, שלומד לעומק את המטבח אותו הוא מנהל. אנחנו לא מתפשרים לא בחומרי הגלם, ולא ברמת הביצוע״, מספר לנו השף הראשי עומרי קיזל, "בסוף אנחנו רוצים שלכל אחד מהמבקרים שלנו יהיה הכי טעים ומפנק ושכולם בין אם בבודדים או כמשפחות יזכו לחוויית הארוחה הכי טובה שאנחנו יכולים לתת להם״.
התפריט כאן גדול מאוד, ולכן לא הצלחנו כמובן לדגום את כל המטבחים המוצעים במקום, ממה שכן טעמנו ונוכל להמליץ - ההמבורגר הקלאסי (64 שקלים) היה עשוי נהדר, ניתן היה לחוש שמדובר בבשר איכותי והלחמנייה הייתה כיפית ונימוחה. מאוד אהבנו גם את מנת חצי העוף מהרוטיסרי (69 שקלים) שהוגשה על פיתה מהטאבון עם המון בצל וסומק והייתה עסיסית מתובלת ומענגת. פיצה בטאבון (59 שקלים) אמנם הייתה חביבה ולא יותר אבל הייתה גדולה מאוד, נדיבה בגבינה ובתוספות וביחס למחיר מדובר ביופי של מנה שיכולה להספיק בכיף לפחות לשני אנשים אם לא ליותר. גם באגף הסושי רול הריינבו (44 שקלים) שטעמנו היה בהחלט מספק ומוצלח לז׳אנר, האורז עשוי כהלכה, הורגש שהדגים היו טריים ומטופלים נכון והיחס בין הדג לאורז היה משמח במיוחד.
אגב, אם אתם משכימי קום ותעדיפו להגיע לכאן דווקא בשעות הבוקר, יש כאן גם תפריט ארוחות בוקר שמוגש החל מ-8 בבוקר ועד לשעות הצהריים וכולל את כל החשודים המיידים, סלטים, ביצים, כריכים ועוד, וגם מנות כגון ״בוקר בקרואסון״ (44 שקלים) או ״בוקר בורגר״ (36 שקלים).
גם למי שמעוניין רק בקפה ומשהו מתוק ימצאו את עצמו במתחם קפה וקינוחים שפועל לאורך כל שעות היום עם מבחר של גלידות וקינוחים בסגנון צרפתי, איטלקי, וערבי. אנחנו הכי אהבנו את הטייק ל״לילות ביירות״ (36 שקלים) ול״חלאות אלג׳בן״ (36 שקלים).
אפשר לסכם ולומר שמשפחת חמוד בהחלט הצליחה לעמוד בהגדרה שהציבה לעצמה ולייצר מקום שהוא לחלוטין one stop shop כהגדרתם. למעשה, מסתמן שהיתרון הכי גדול של המקום עלול להיות גם החיסרון שלו, כי מרוב שפע אתם עלולים למצוא את עצמכם מבולבלים ומתקשים לקבל החלטות. גם באגף הקניות וגם באגף ארוחת הצהריים.
המלצתנו אליכם, בפעם הבאה שאתם מתכננים נסיעה צפונה, בין אם לנופש או לטיול, נעצו לכם בתוכנית עצירה קלה במקום ותבחנו אותו בעצמכם, תטיילו קצת בין קומת מרכז הקניות, תתיישבו לאכול משהו טעים בקומת האוכל. ותחליטו האם אתם מוסיפים לכם עצירה חוזרת בדרככם הביתה כדי לטעום עוד ולרכוש מטעמים מסקרנים מההיצע. כי בסופו של יום זה אומנם כביכול רק ״סופר״, אבל לחובבי הז׳אנר, מדובר בחוויה של ממש.
״Merkaza״
העבודה 1 נוף הגליל
פתוח כל ימות השבוע (כולל שבת) 8:00-22:00