בסוף חודש ינואר 2023, התקיים באבו דאבי טקס 50 המסעדות הטובות ביותר במזה"ת. ג'ורג' וג'ון, השוכנת במלון דריסקו, בבעלות אבי זק ובניצוחו דאז, של השף תומר טל, התברגה במקום השישי ברשימה. מתוך שש המסעדות הישראליות שנכנסו לרשימה, זכתה ג'ורג' וג'ון במיקום הגבוה ביותר, מה שהפך אותה, לפחות לפי הדירוג הזה, למסעדה הטובה בישראל. בספטמבר האחרון הודיע השף תומר טל שהוא עוזב את ג'ורג' וג'ון.
במרחק של חמש דקות הליכה ממנה, שכנה עד נובמבר האחרון מסעדת מנסורה. את מנסורה הקימו השפים הצעירים אלעד דגן וטל סוחמי ב-2017, היא זכתה לאהבת הפודיז והמבקרים, אף שעברה תקופות לא פשוטות – קורונה, מלחמה, פיגוע קשה ביפו. עם סגירת מנסורה, הפתיעו צמד השפים, והכריזו כי הם עוברים לגורג' וג'ון.
המרחק בין שתי המסעדות הוא אמנם רק של 350 מטרים, אבל השינוי – גדול מאוד. השניים, דגן וסוחמי, שהיו רגילים להיות אדונים לעצמם, נכנסו למסגרת שונה לגמרי, ולטייטל מחייב מאוד, זאת עדיין צריכה להיות המסעדה הטובה בישראל. מה גם שהשנה בחרו שלא לשתף את ישראל בטקס, כך שהתואר נשאר עד להודעה חדשה.
ספוילר: הם עומדים במשימה בהצלחה.
זק, הבעלים של המלון והמסעדה, ומי שהביא את דגן וסוחמי לכאן, מספר כי בהתחלה הוא בכלל התכוון שהם לא יעשו שום שינוי בתפריט בחודשים הראשונים, לא לטלטל את הספינה יותר ממה שכבר טולטלה. אבל שפים, כמו שפים, אוהבים לבשל את האוכל של עצמם, ולא של אף שף אחר, ובהחלט יש להם במה להתגאות.
מתוך מגרש המשחקים החדש והמרשים שלהם, הלא הוא מטבח המסעדה, הנמצא בקומת המרתף של המלון, סמוך לחדר היין המרשים ולחדר הפרטי, התקינו השניים תפריט חורף, שעושה המון כבוד למטבח הישראלי העדכני, כזה שעושה שימוש בחומרי גלם מקומיים מרחבי הארץ, ולא פוסח על אפקט הוואו הנדרש כאן, הבא לידי ביטוי בכל צלחת וצלחת.
בין המנות הבולטות בתפריט החדש אפשר למצוא מנה נהדרת של לב ארטישוק, שחובר כאן לפומלות, פקאנים, בזיליקום וקציפת גבינת שרי (88 שקלים); או טרטר אינטיאס נפלא בוויניגרט הדרים פיקנטי, בזיליקום וקושו, שומשום וקולפניות כרובית (90 שקלים). כדאי לשים לב גם לקרוקט ראש לוקוס בטמפורה (86 שקלים), בביצוע מרהיב, ואפילו הספגטיני סרטנים (150 שקלים), עבר איתם לכאן ממנסורה, ספגטיני בעבודת יד, אליו מתווסף קוויאר שחור מנחל דן. יש כמובן מנות עיקריות של דגים ובשר, הכל מקומי ועשוי כהלכה. כל עלה וחומר גלם מקבל כאן את הטיפול המיטבי.
לצד תפריט האוכל החדש המסעדה מציעה גם תפריט קוקטיילים ותפריט יינות, מהגדולים והמרשימים שמוגשים בארץ (חובבי הז'אנר - בקשו לקבל הצצה לחדר היין המדובר).
לא זול בגורג' וג'ון, זה תמיד היה נכון, בישראל 2025 בה שום דבר לא זול, זה נכון שבעתיים, ובכל זאת, אם חפצה נפשכם בחגיגה מיוחדת, ערב אלגנטי עם מפות לבנות, שירות מקצועי, ובעיקר אוכל מעולה ויוצא דופן, עם פרשנות חדשנית למטבח מקומי - זאת בהחלט מסעדה שכדאי להכניס לטו-איט-ליסט שלכם.
ג'ורג' וג'ון, אוארבך 6, תל אביב-יפו
ראשו - שבת: 18:00-22:30