לאכול שוב את האוכל של רפי כהן - מול הנוף הזה

מלון סיקס סנסס מארח שלושה שפים לסופ"שים קולינריים, תחרות "עוגת העיר" של ת"א יוצאת לדרך, חמודי אבולעפיה מתשלט על בקאפיקו ורוטשילד מתחדשת עם מסעדה אסייתית מסקרנת • כל מה שטעים השבוע

סיקס סנסס שחרות. צילום: עמית גירון

סופ"שים קולינריים ב-Six Senses
מלון Six Senses שחרות שבנגב הדרומי מציג חורף של קולינריה, במסגרתו יארח בחודשים הקרובים השף דוד ביטון כמה מהשפים המובילים בישראל במסעדת מדין של הריזורט היוקרתי. המפגשים יניבו ארוחות מיוחדות שמבוססות על תוצרת מקומית מהערבה, ויתקיימו בשיתוף פעולה עם חקלאי ויצרני האזור. בנוסף ייהנו האורחים מטעימות מיוחדות של ייין ואלכוהול איכותי, קוקטייל אל מול שקיעה מרהיבה, סיור בגינה האורגנית של השף ביטון והופעה בקונספט מוזיקה מדברית.


מועדי האירועים: ארז קומרובסקי יתארח ב-31 לינואר וב-1 בפברואר; רפי כהן יתפוס פיקוד ב-28 בפברואר וב-1 במרץ; ואילו ענר בן רפאל פורמן ידרים ב-20 וב-21 במרץ.

סיקס סנסס, שחרות

שיראל ברגר, צילום: אסף קרלה

שיראל ברגר מתארחת ב-7:1

השפית שיראל ברגר (OPA) תפקוד בשבוע הבא למשך שלושה ערבים (29-27 בינואר) את מעבדת הקוקטיילים 7:1, בהם היא תנצח על ארוחות פיקס מהצומח בנות 5 מנות וקינוח. המנות ישלבו בין הטעמים וטכניקות הבישול של ברגר לבין החדשנות הטכנולוגית של המעבדה, וכוללות בין היתר, אפונת שלג על שיפוד רוזמרין, צ'יפס תפוח אדמה מותסס, עירית ושומית; גזע ברוקולי, גרמולטה צנובר, קלמנטינה, תפוז סיני מותסס ולמון גראס; ועוגת תפוז ומיסו, קרמל הדרים וגלידת פופקורן.

בכל ערב יתקיימו שלוש הושבות: 18:00, 20:00 ו-22:00. 295 שקלים לזוג, לא כולל שתייה. להזמנות.

7:1, אחד העם 1, תל אביב

תחרות עוגת העיר, צילום: יח"צ

תחרות "עוגת העיר" יוצאת לדרך 
עיריית תל אביב ומוזיאון העיר תל אביב מחפשים את "עוגת העיר", וכאן אתם נכנסים לתמונה. תושבי תל אביב מוזמנים להשתתף בתחרות שתקבע מהו המאפה המתוק הכי מזוהה עם העיר הלבנה, ותתקיים בשני מסלולים – אפייה מקצועית ואפייה ביתית. המתחרות והמתחרים יתבקשו להציע מתכון לעוגה, שלכל הצעה צריך להיות קשר לעיר, רצוי בליווי סיפור אישי של האופה. הפרסים: קורס אפייה מקצועי לזוכה המסלול הביתי, כאשר העוגה המנצחת תימכר במשך חודש בבית הקפה של המוזיאון – בהחלט כבוד גדול. הזוכה במסלול המקצועי יקבל אוסף ספרי קולינרייה.

ההרשמה לתחרות פתוחה עד 3 בפברואר וכל הפרטים זמינים כאן.

דאשי, צילום: אסף קרלה

טוקיו פינת נתניה
מסעדת השף היפנית דאשי משיקה תפריט אומסקה – ארוחת טעימות יפנית סגורה לבחירת השף – בשלושה סטים שונים. בסט הראשון, למשל, תקבלו בראשונות טארטלט טונה, שיפוד סלמון וסביצ'ה דג לבן; במנות הביניים ניגירי דג לבן, טונה ומטעמי סושי אחרים; ובעיקריות שיפוד דג מוסר וספיישל משתנה.

560 שקלים לזוג, כאשר ניתן להוסיף יין תמורת 70 שקלים נוספים לאדם. 

דאשי, הרצל 1, מדרחוב נתניה. כשר

חמודי אבולעפיה בבקאפיקו, צילום: יח"צ

חמודי אבולעפיה מגיע לבקפיקו

בקאפיקו האיטלקית מנווה צדק חוגגת עשר שנות פעילות וחוברת לשף חמודי אבולעפיה לטובת שיתוף פעולה מסקרן. מהשבוע נפתחת המסעדה לראשונה גם לעסקיות צהריים, שבהן היא תציע תפריט פיוז'ן בניחוח ים תיכוני בהובלתו של אבולעפיה. בין המנות: טאג'ין קישוא וקשיו; מסבחה קונפי מפורק; שיפוד שיש טאוק פרגית; וקישואים ממולאים וצלע טלה.

בקאפיקו, שבזי 49, תל אביב

מסעדת ZO, צילום: אסף קרלה

מסעדת שף אסייתית חדשה ברוטשילד
ZO היא מסעדת שף אסייתית חדשה בתל אביב שמאחוריה עומדים המסעדן יקי כביר וד"ר אמיר זרח, כשעל התפריט, שמתמקד במטבח היפני, התאילנדי והוויטנאמי, חתום השף דור טרן. בין המנות המומלצות: סושי דוגמת רול פילה פואגרה (עירית, פטריות שימאג'י, פילה בקר צרוב, כבד אווז ואיולי כמהין – 118 שקלים); קריספי זוקיני (זוקיני בטמפורה, אבוקדו, מלפפון, עירית, חסה, אספרגוס, קנפיו ואיולי יוזו – 68 שקלים); ועיקריות כמו בלאק קוד (קוד שחור, סאקה ואורז צרוב – 188 שקלים); סטייק טופו (צלוי בטריאקי לצד סלט ירקות שורש – 98 שקלים); ופילה ZO (פילה עגל, רוטב סויה מתוק-חריף, שומשום קלוי ואספרגוס בגריל – 198 שקלים).

לצד האוכל מחכה לכם תפריט קוקטיילים בניצוחו של המיקסולוג עדי יצחק, ובקרוב מבטיחים הפתעות נוספות, כמו תפריט פופ-אפ בשיתוף השף היפני טקאשי טראשימה.

ZO, רוטשילד 11, תל אביב

ערב ראש השנה הסיני במסעדת פופ אנד פופ, צילום: יריב אלדד

ראש השנה הסיני בפופ אנד פופ
מסעדת Pop and Pope האסייתית שבתל אביב תציין ב-28 בינואר את ראש השנה הסיני בערב של טעמים, תרבות ואמנות. השף שחף שבתאי יגיש לצד התפריט הקבוע מבחר מנות ספיישל כמו לאק לאוק (כיסוני ברווז וסינטה בטפנד זיתים, שום ירוק ולמון גראס), וגלידות בטעמים אסייתיים דוגמת קפה וייטנאמי, מיסו, למון גראס ובזיליקום. מוזיקה סינית תלווה את הארוחה, ולסועדים יינתנו מעטפות מזל שבהן הם יוכלו לרשום את המשאלות שלהם. מי יודע, אולי הפעם הן יתגשמו.

פופ אנד פופ, הארבעה 28, תל אביב

פפרדלה בבנג'מין, צילום: גיל אבירם


האפי אוור בבנג'מין, הוד השרון
הביסטרו הארץ-ישראלי בנג'מין שבהוד השרון משיק האפי אוור שבמסגרתו תקבלו 20 אחוז הנחה על כל התפריט בימים שני עד חמישי בין 17:00 ל-19:00. זו הזדמנות מצוינת לטעום את תפריט החורף החדש של המקום, שמציע מנות כמו פפרדלה ראגו טלה (84 שקלים); קבבורגר (שתי קציצות סמאש בשר טלה בלחמניית המבורגר עם טחינה ומשאוויה – 69 שקלים); וקינוחי כנאפה בנג'מין (46 שקלים)  או טירמיסו קפה שחור והל (46 שקלים).

בנג'מין, סוקולוב 46, כיכר המושבה, הוד השרון

רופטופ 98, צילום: אנטולי מיכאלו

האפי אוור של סופי שבוע ברופטופ 98, ת"א
בר האוכל התל אביבי רופטופ 98 מרחיב את ההאפי אוור שלו גם לסופי שבוע. בימים שני עד שבת, בין 19:00 ל-20:00, תקבלו 30% הנחה על כל התפריט – כולל משקאות. בין המנות המומלצות (המחירים לפני ההטבה): אינטיאס כבוש (42 שקלים); קבב דג (44 שקלים); טרטר בקר (58 שקלים); שווארמה דג (78 שקלים); פלאנק סטייק (92 שקלים); וסינטה (98 שקלים).

רופטופ 98, דיזנגוף 98, מלון מאייר האוס, תל אביב

קפה ברובע בר יין, צילום: אסף קרלה

ריפיל קפה חינם ברובע בר יין, ת"א
מסעדת רובע בר יין שבתל אביב מציעה לסטודנטים בתקופת המבחנים שמחפשים מקום ללמוד בו (ועל הדרך לשתות ולאכול משהו) ריפיל קפה חינם על כל סוגי הקפה (אמריקנו, אייס קפה, קפה קר, מקיאטו – הכל הולך). בנוסף, מתחת לכל שולחן הותקן שקע להטענת הלפטופ, והמקום מתגאה ב- WIFI מהיר במיוחד.

ההטבה מוצעת בימים ראשון עד חמישי בין 10:00 ל-16:00. טיפ שלא שמעתם מאיתנו: לא חייבים להיות סטודנטים כדי ליהנות ממנה, שכן מילוי הקפה החינמי יינתן לכולם.

רובע בר יין, דיזנגוף 198, תל אביב

טעמי הלבה בדומינוס פיצה, צילום: דרור עינב

לוהט בדומינו'ס פיצה
הרשת מרחיבה את סדרת פיצות Volcnano שלה בצמד טעמי "לבה" חדשים: רוזה (מוצרלה, פרמזן, עגבניות, בזיליקום ושמנת) וקאצ'ו אה פפה (מוצרלה, פרמזן, פלפל שחור ושמנת), שמצטרפים לטעם הצ'דר שהושק בקיץ האחרון. פשוט לוקחים סלייס, טובלים כמו שצריך בלבת הגבינה המבעבעת שבמרכז המגש ונהנים. אפילו בפומפיי לא היה כזה. 83 שקלים למגש פיצה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר