כוכבי משחקי השף מגיעים לבאר שבע. צילום: אנטולי קרינצקי

יש לכם הזדמנות לטעום את האוכל של כוכבי "משחקי השף"

כוכבי משחקי השף מגיעים לבאר שבע • ארז קומרובסקי מציע שתי ארוחות בראנץ' ייחודיות • שיתופי פעולה ואירוחים מיוחדים • רז רהב משיק בראנץ' חדש בתרצה • ועוד שלל אירועים טעימים שצריך להכיר

[object Object]

כוכבי משחקי השף מגיעים לבאר שבע

כוכבי "משחקי השף" מגיעים השבוע לבאר שבע ומשדרגים את התפריטים של קבוצת מסעדות קמפאי בספיישלים מפתיעים. זה יקרה בימים שלישי ורביעי (14 ו-15 בינואר) החל מ-18:00, כאשר כל מסעדה תארח שף אחר:

  •  נעמי גינת תגיע לקמפאי (חיל ההנדסה 1), ותגיש בין היתר טאקו קמח תירס עם שיפוד מוסר ים בגלייז יפני, וטטאקי בלאק אנגוס מושרה בפונזו.
  • שחר תמיר יקפוץ לקפאסה (חיל ההנדסה 6, מרכז אמות) ויציע טרטר שייטל על מח עצם, ומוסר ים על הפלנצ'ה לצד ניוקי תפוחי אדמה קלויים.
  • מקס סביץ' יפקוד את הספריה (נפחא 25) ויספק פלח כרוב בלאדי צלוי על טחינה ירוקה, וטרטר שייטל עם קציפת ליים.
  • ותומאס יול יתמקם בקו-תאי (סמילנסקי 25) ויציג לביבות דגים תאילנדיות בקארי אדום, וכיסוני עוף עם הויסין.
הבראנץ' של ארז וחנן, צילום: רן ברגמן

מסעדת החורף של ארז וחנן בגרסת בראנץ' ושוק שישי, יפו

מסעדת החורף של ארז קומרובסקי וחנן עזרן ("ארז וחנן") פועלת בחודש האחרון ב"פר דרייר" בשעות הערב בימי שלישי עד חמישי. כעת "צפונה בנגה" המסעדה התל אביבית של השניים, מציעה שתי ארוחות בראנץ' ייחודיות, שיתקיימו בימי שישי ה-17 וה- 24 לינואר.

במקביל לתפריט הבראנץ' שיוגש, יערך במקום שוק שישי בו ניתן יהיה לרכוש ירקות חורף אורגניים של חוות חוקוק מהגליל, חלות מאפים, עוגות שמרים וקיגל לשבת שנאפו במקום, וכן יינות מקומיים מהצפון.

גם בגרסת הבראנץ', כמו בערב, התפריט יבוסס על חומרי גלם עונתיים ומקומיים, וישלב כמובן מגוון לחמים מאפים, ירקות וליקוטים, גבינות וביצי חופש. אל השולחנות יוגשו תחילה זיתים ומסייר של ירקות חורף ולצד הלחם תמצאו את התוספות המתבקשות כמו סלט ביצים וצנוניות, צזיקי יוגורט כבשים, קרם פלפלים של סבתא חביבה וחריף שרוף על האש.

עוד יהנו הסועדים מחלות חגיגיות עם שמן זית, זעתר, טחינה גולמית ושומשום מקומי; מאפה פתוח עם תפוחי אדמה בפחמים עם תבשיל עולש וגבינה צפונית; חצ'אפורי עם גבינות וחלמונים ואפילו קיגל אטריות מזרח אירופי עם פלפל שחור למכביר, שמנת חמוצה ומלפפון כבוש.

בקטגוריית הסלטים יככבו סלט מלפפונים "צזיקי סטייל", סלט ירוקים חורפי ומרענן, סלט פאטוש ועוד. לחגיגה יצטרפו גם מנות חמימות כמו מסבחה של עכו בגרסה יפואית עם חמינדוס ופיתה כורכום חמה ומנת עלי כרוב מלפוף ממולאים בריזוטו רך ופרחי שושנים אשר יוגשו לצד טחינה עמבה. יהיו גם מנות ביצים, בורקס ועוד שלל הפתעות, וגם קינוחים כמו ברד פודינג של שמרים וקינמון עם קרם פרש או עוגת שמרים שוקולד חמה.

בראנץ' צפונה בנגה ימי שישי 17 ו-24 בינואר 10:00-15:00
פר דרייר, בת עמי 7, מתחם נגה, תל אביב יפו
להזמנות

אורחים מיוחדים בסופלייר, צילום: חיים יוסף

הסופלייר מארח, תל אביב 

גם הסופלייר מקבוצת TGV שבתל אביב מארח החודש נבחרת שפים שירקחו מדי יום רביעי מרקי ספיישל עד גמר הסיר. השבוע (15 בינואר), למשל, יהיה זה אוהד לוי (לשעבר צ'יקטי, מאמו) שיגיש מרק דושפרה בוכרי עם כיסונים; ב-22 לחודש יגיע תורו של אסף דוקטור עם מרק פוזולה עוף מקסיקני (חריף!); ב-29 לינואר תנחם דנה-לי ברמן (לשעבר גן השקמים) במרק ריבוליטה איטלקי שמבוסס על לחם ירקות ושעועית לבנה; וב-5 בפברואר תהיה זו נופר זוהר שתעמיד מרק מנגולד ושעועית מרוקאי. 56-42 שקלים. בהמשך, כך מוסרים לנו, יתארחו במקום שפים נוספים.

סופלייר, מלכי ישראל 11, תל אביב

מיכאל גרטופסקי, צילום: אסף קרלה

השפים מהצפון מגיעים לפסטל, תל אביב

השפים מהצפון חוזרים לבשל במסעדת פסטל שבתל אביב, ושמחים לארח אתכם לצמד ארוחות מיוחדות וחד פעמיות. גיא רוזמרין ממסעדת בעתו החיפאית, שנסגרה לצמיתות, יתארח בפסטל ב-19 לינואר ויציע מנות כמו טרטר בקר, ירקות חורף פריכים, שיפוד שקדי עגל וקבב דגים ושומן טלה; ואילו מיכאל גרטופסקי ממיכאל ביסטרו בר שבמושב לימן, שנסגר זמנית בשל המלחמה, יגיע שבוע לאחר מכן, ב-26 לחודש, ויגיש מנות דוגמת כיסונים במילוי טלה קצוץ, פילה דג ים על שיפוד ושקדי עגל מושחמים בפחמים.

כל ארוחה כוללת שלוש מנות לבחירה (ראשונה, עיקרית וקינוח). 360 שקלים לסועד, הנחה של 50 שקלים תינתן למחזיקי כרטיס אשראי MAX (הנחה אחת לכל כרטיס). להזמנות.

פסטל, שדרות שאול המלך 27, תל אביב

ספיישלים בגפן, צילום: דנה עמר טייב

ערב אירוח מיוחד בגפן , יפו

הגפן, חצר היין המקומי שביפו, יארח ביום שלישי הקרוב, 14 בינואר, את היינן עידו לוינסון ואת השף עידו קבלן (מסעדת הקטן), לערב של ספיישלים וינות מיקב לוינסון. בין שמונה המנות שיוגשו: כרישה מבושלת בחמאה ויין לבן עם קרם פרש ושמן כרישה (47 שקלים); ביס טרטר דג נא עם קרם פרש חציל שרוף על לחוח (30 שקלים); וארטישוק ירושלמי קונפי עם איולי ארטישוק אופרה וצ'יפס ארטישוק (50 שקלים).
בנוסף, החל מ-20:00 תתקיים בחדר הפרטי של הגפן טעימה מודרכת עם עידו לוינסון ואיגור איוונוב (200 שקלים לאדם). מספר המקומות מוגבל. להזמנות.

הגפן – חצר יין מקומי, נועם 3, יפו

ALALI, צילום: עוז אוחיון

Alali, מסעדה חדשה וכשרה בת"א

מסעדת Alali בניצוחו של השף דניאל מרציאנו, שנפתחה לאחרונה בלוקיישן שאכלס בעבר את מסעדת טופולופומפו, מציעה תפריט ים תיכוני מודרני עם טוויסט בינלאומי שגובש בקפידה. בין הראשונות תמצאו טארטלט טונה אדומה עם איולי צ'ילי מותסס וטוביקו; סלט הדרים עם מיקס חסות; ומדליון חציל בסו וויד וגלייז מיסו דבש ותמר הינדי. בעיקריות: מוסר ים על פחמים עם תבשיל תרד וציר בצל לבן; פילה בקר על גראטן באטר בשומן אווז; ופריים ריב נברסקה. בקינוחים: מוס שוקולד ושמן זית; טארט ליצ'י ורדים; מלאבי קדאיף ובראוניז פאדג' קפה.

Alali, וולטר מוזס 14, תל אביב. כשר

אפרטיבו בר איטליה, צילום: אסף קרלה

אפרטיבו בבר איטליה, נתניה
בר איטליה, הבראסרי האיטלקי שבנתניה, משיק אפריטיבו ממש כמו בארץ המגף. בימי ראשון עד חמישי בין 17:00 ל-19:00 יציע המקום 25% הנחה על כל המנות שבתפריט (כולל אלכוהול), כך שלגמרי אפשר לקפוץ וליהנות מארוחה או מנשנוש קליל ודרינק במחיר משתלם יותר. בין המנות המומלצות: קרוקט פטריות וכרישה, סשימי טונה ואבוקדו, ארנצ'יני גבינות ועוד.

בר איטליה, שדרות עובד בן עמי 113, מלון וורט, נתניה

מבשלת בירבזאר, צילום: אלעד ברנגה

ביבזאר משיקה בר חדש, כפר דניאל

מבשלת בירבזאר שבכפר דניאל השיקה לאחרונה בר חדש שמציע 12 ברזי מזיגה – ונוף ייחודי שמציץ לתוך חלל התסיסה והייצור של המפעל, כדי שתראו בדיוק מאיפה מגיעה הבירה לכוסות שלכם. בנוסף, בכל יום בשבוע תמתין לבאי הבר חוויה שונה, כמו הופעות חיות בימי רביעי, מבצע 1 + 1 בימי שלישי, פודטראק בשרים מעושנים בימי חמישי, ויריד דוכני אוכל בימי שישי. שעות פעילות: מ-18:00 ועד אחרון הלקוחות בימים א'-ה', מ-8:00 ביום ו', ובמוצ"ש החל מחצי שעה לאחר יציאת השבת.

מבשלת בירבזאר, כפר דניאל. כשר

עמק בראסרי, צילום: שני הלוי


דגים עם די.ג'יי בעמק בראסרי, משמר השרון

מדי יום שלישי, החל מ-20:00, מרימים בעמק בראסרי שבקיבוץ משמר השרון ערב דגים נאים, במסגרתו מוצעים ספיישלים בהתאם לתוצרת הזמינה. בין המנות המתחלפות: קרודו דג ים עם קושו הדרים ופיש-סוס תוצרת בית; טרטר דג עם עירית, שמן זית ראשון המסיק וסלסת קימצ'י; וסשימי עם אבוקדו צרוב וכדורי לאבנה. לצד הספיישלים יתקלט די.ג'יי יוסי חלילי בסט של דיסקו אלקטרוני, ואתם יותר ממוזמנים ללגום קוקטייל או שניים כדי להיכנס לאווירה.

עמק בראסרי, מתחם דור אלון, קיבוץ משמר השרון

תרצה בר יין, צילום: חיים יוסף

ארוחות הבוקר החדשות של תרצה, תל אביב
בתרצה בר יין התל אביבי מבית קבוצת OCD התחילו להגיש ארוחות בוקר / בראנצ'ים בימי שישי, בין 10:00 ל-16:30. התפריט אמנם משתנה משבוע לשבוע, אבל תוכלו למצוא בו מנות מסקרנות שהולכות מעולה עם יין דוגמת כריך גרילד צ'יז מלחם מחמצת עם גבינת מנצ'גו, חילבה ואנשובי; אומלט עם ציר דגים וקוויאר; וסטייק אנד אגז.

תרצה בר יין, החלוצים 3, תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו