"מרלן" של יוחאי טל ודותן כהן, על שני סניפיה, הראשון בגבעתיים והשני בתל אביב, התבססה בשנים האחרונות יפה בנוף הקולינארי המקומי. היא תבעה את מקומה בזירה כשחקנית חזקה ומובילה בתחום ההמבורגרים, ולא בכדי. הרבה תשומת לב ניתנת ב״מרלן״ לחווית המאכל, מהפופולאריים בעולם, וכן גם בארץ. הקציצה הבשרנית והמוקפדת וכל הטוב שבא איתה אל תוך לחמנייה רכה ומתקתקה, נעשים כאן בדיוק כמו שצריך.
זאת בשילוב תפיסת האירוח הלבבי, של טל וכהן, אשר היטיבו להנחיל בשתי המסעדות את התרבות הנעימה והחמה שלהם מבית.
גם בתקופה זו, מהמייסרות והקשות בארץ ואחת המורכבות וההרסניות לענף הקולינאריה – מרלן זוקפת ראש. צמד המסעדות, בתל אביב ובגבעתיים - ממשיכות לארח ולהאכיל את קהל האורחים באותה מקצועיות ונחישות. כמו בימי הקורונה, גם כעת, מערך המשלוחים ממשיך להצדיק את עצמו, אך אינו מחליף את חווית המסעדות עצמן.
מרלן הייתה יכולה להמשיך ולצלות עשרות המבורגרים בערב ולשמוח בחלקה. אלא שצמד המסעדנים הללו מחפשים לחדש ולהתחדש ולהביא אל מחוזותיהם מעטפת נוספת של אוכל מושחת, ממכר ומענג – זאת בדמות הפרייד צ׳יקן.
הפרייד צ׳יקן (עוף מטוגן, אם תרצו), הוא מאכל מסורתי היסטורי מהמטבח של דרום ארצות הברית. אם לדייק, העוף המטוגן היה נחלתם של אפרו אמריקאים במאה ה-18. שיטת ההכנה הראשונה שתועדה היתה שונה מהטיגון העמוק המוכר לנו, והעוף העטוף בבלילת קמח טוגן על פלנצ׳ת ברזל. המאכל הפשוט הפך במהרה לנחלת כלל במדינות דרום ארצות הברית והפך למנת הדגל של סופי שבוע בקרב הקהילה הנוצרית ואף היהודית אשר נהנתה מן העוף המטוגן לצד חלה וחרוסת. הפופולריות הרבה המשיכה ותפסה תאוצה והפרייד צ׳יקן הפך לכוכב בינלאומי.
בשנתיים האחרונות, גם בארץ, זוכה העוף המטוגן לעדנה מחודשת. לא עוד נחלתן הבלעדית של מזללות מהירות ועממיות, כזה הנמכר בדליים או בקופסאות קרטון.
הנה במרלן, הופך הפרייד צ'יקן לאחרונה לגולת כותרת נוספת בעשייה של טל וכהן. לא עוד פריט בתפריט, לא אגבי – אלא משמעותי וטעים להפליא. הפרייד צ׳יקן כאן זוכה לתפריט ספיישל בפני עצמו. כל מנה בו בנויה קונספטואלית ומחברת למעדן המטוגן מרכיבי טעם שמחמיאים לו כל כך - מתוק, חריף וחמצמץ.
בין מנות הפרייד צ׳יקן שאפשר למצוא בתפריט החדש יש למשל פרייד צ'יקן קלאסי (60 שקלים), לצד פרייד צ'יקן קוריאני (62 שקלים) ויש גם גרסה לאמיצים (62 שקלים), עם ריבת צ'ילי חריף.
אגב בשורות, במרלן תל אביב מציעים 1+1 בימים א'-ה' על כל תפריט הפרייד צ'יקן בישיבה במסעדה וזה כבר מפתה במיוחד.
למותר לציין כי התפריט הרגיל מציע שלל מנות נוספות מאותם עולמות קולינאריים, כמו: כנפיים מטוגנות המוגשות עם כמה רטבים לבחירה, נאטס עוף, סלט קיסר, הום פרייז עם חמאה וצ׳ילי, קורקטים של פולטנה עם פרמז׳ן, קוביות בטטה פריכות עם איולי שום.
וכמובן כל קולקציית ההמבורגרים הנחשקת של המקום ובה: פרנץ׳ בורגר עם ריבת בצל, ברייב בורגר עם ריבת צ׳ילי חריפה, טראפל בורגר עם איולי כמהין, ויש גם תפריט קוקטיילים ששווה ללגום.
ולסיום, גם בגזרת המתוקים יש חדש במרלן: מוס שוקולד עם מלח אטלנטי, קוקוס קלוי, שבבי קקאו (35 שקלים) ברד פודינג עם טופי קרמל , גלידה וניל (43 שקלים) פאדג׳ שוקולד עם גלידה וניל, טופי, קראמבל מלוח (43 שקלים).
*
אין ספק שהתפריט החדש של מרלן משלב בתבונה טרנדים קולינריים ברי קיימא, אוכל הנע על התפר האמריקאי/אסייתי שישראלים אוהבים לאהוב, לצד מנות שאינסטגרם (מה לעשות, זה חלק מהמשחק) אוהב לאהוב.
מרלן
שדרות בן ציון 2, תל אביב
רמבם 30, גבעתיים