המסעדה שהפכה את קריית אונו למקום הכי חם כרגע

את הקסם המתרחש במסעדות התל אביביות שלו, הצליח לשחזר השף המוכשר מוטי טיטמן גם מחוץ לעיר עם "ג'ונז פיצה בר" • וגם הבראנץ' המבוקש הגיע לכאן

הפסטות של מוטי טיטמן, גם בקריית אונו. צילום: בר כהן

את מעמדו כאחד השפים הטובים בארץ, ביסס השף מוטי טיטמן כבר מזמן. ״מלגו ומלבר״ שלו היא מסעדה נחשקת, מוערכת וזוכת פרסים ותארים. זאת, כמובן, הודות לטיטמן ושתי ידיו ברוכות הכישרון והתעוזה.

בשנים האחרונות, הוא גם הוכיח יכולות מרשימות כמסעדן ויזם בתחום הקולינארי, הסנונית הראשונה שבישרה על חלומות להתפתח ולהתרחב, היתה הפתיחה של ג׳ונז פלורנטין, בר קטן ונהדר המתהדר בפיצה מהטובות בעיר. בשקט אך ברעש גדול, מתקיים במקום גם מידי שישי - קפה סוסייטי, באותו לוקיישן בדיוק. שם אפשר ליהנות מבראנץ׳ מפתה במיוחד.

גם היציאה מתל אביב, אל קריית אונו, והפתיחה של מקום חדש שם, בקיץ 2023, העידה כבר על חושים עסקיים אחרים מצד טיטמן ושותפיו.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Moti Titman‎‏ (@‏‎moti_titman‎‏)‎‏

עתה, משהוכרז בחשבון האינסטגרם של השף על גיוס עובדים ל״ג׳וני ביי ג׳ונז״ קפה-בר יין ההולך ומתהווה בשכנות למסעדה שכבשה את קריית אונו, זאת הזדמנות נהדרת לשוב ולחוות את נפלאות מטבחו האיטלקי של השף, ב״ג׳ונז פיצה בר״.

המסעדה בקריית אונו נראית ומעוצבת באופן המתכתב עם ג׳ונז פלורנטין, אך, בשונה מהבר התל אביבי, היא רחבת ידיים ומאפשרת סגנונות ישיבה נוספים מלבד בר וסלון. בחלקה הפנימי והנחבא אפשר להתמקם בנישה קטנה ומסוגננת שמרגישה כמו ג׳ז בר משנות ה-50. מי שמכיר את הספה האייקונית בפלורנטין, ודאי ימהר להבטיח את מקומו על הספה בקריית אונו.

האירוח מקצועי, מהוקצע ומנוהל ביד רמה על ידי גל פופלבסקי, המרחף באלגנטיות רבה במרחב. תפריט הקוקטיילים מבטיח ומגוון, ומנות האוכל היוצאות מן המטבח הקטן והמאובזר לעילא, מעוררות חשקים רבים.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Moti Titman‎‏ (@‏‎moti_titman‎‏)‎‏

מלבד פיצות, כמתבקש, טיטמן מעניק פה ביטוי נרחב לפסטות המצויינות שלמדנו לאהוב במלגו שלו, וכן למנות נוספות מתוך הקלאסיקה של המטבח האיטלקי וגם מן הרפרטואר האישי והמקצועי של השף – אלה באות בדמות מנות ביס קטנות ויפייפיות.

אז מה אוכלים?

גם כאן אפשר להתענג על אחת המנות האייקוניות של ג׳ונז פלורנטין – הלוא היא בטטה לבנה צלויה בציר עוף חום (53 שקלים), מדובר בביס מבריק ופשוט, קרקר דקיק עם קרם פרש מתובל, אבוקדו עונתי ודג ים נא (59 שקלים), ארנצ׳יני אפונה ירוקה עם פסטו זעתר ופרמז׳ן (46 שקלים).

בגזרת הפיצות יש אדומות ולבנות כמו פיצה אדומה עם בצל סגול, זיתי קלמטה וזעתר (73 שקלים), פיצה לבנה עם בשמל, מוצרלה, עירית, פלפל שחור, תפוחי אדמה וגאודה עיזים (77 שקלים), לצד פסטות קלאסיות כמו קאצ׳ו א פפה (79 שקלים), יש גם אניילוטי תבשיל עגל, עם מנגולד ובצל חרוך (98 שקלים).

מוטי טיטמן ובצק הפיצה הנהדר, צילום: בר כהן

מזה כמה שבועות, גם בג׳ונז פיצה בר מתקיים בימי שישי הבראנץ׳ הנחשק, הקרוי ״סוסייטי״, אז עוטה המקום אווירה אירופאית מובהקת ומתגאה בתפריט בוקר שונה בנוף, אשר גולת הכותרת הבלתי מעורערת שלו, היא דלפק מתוקים מרהיב הניצב במרכז החלל.

מוזיקת ג׳ז-בלוז רכה מתנגנת ברקע, בבר מוזגים קוקטיילים מובהקים של בוקר כמו אספרסו מרטיני מהמטבח יוצאות מנות יפייפיות וייחודיות כמו קפוצ׳ינו תירס, פרמז׳ן וקרוטונים (39 שקלים), שעושה נעים בחורף, טוסט מחמצת קלוי עם כרוב שרוף, מנגולד, אמנטל, מוצרלה וגאודה עיזים (56 שקלים), ברוסקטת אבוקדו רך וחורפי עם קרם פרש, שאטה וגרידת לימון (48 שקלים), ברוסקטת גבינת קממבר, אגסים, דבש ופקאן קלוי (48 שקלים), מקושקשת רכה עם שלג של פרמז׳ן על וופל מחמצת מלוח ועירית (59 שקלים).

דלפק הקינוחים המרשים של סוסייטי, צילום: יעל לאור

בגזרת הקינוחים, אי אפשר שלא לזלול את פחזניות הלימון הקטנות, או להתענג על עוגת גבינה בסקית, טארט שוקולד, עוגת גזר מהודרת, קרואפינים מצופים סוכר וממולאים בפטיסייר פיסטוק או קרמל מלוח. יש גם שורטברד ריבה וקרם פטיסייר, וכמובן מאפי בוקר וינאיים קלאסיים כמו קרואסון, פאן או שוקולד, פאן סוויס עם אגוזי מלך ועוד.

ובינתיים ״ג׳וני״ השכן הולך ומשתפץ במעלה הרחוב וצפוי להגשים את ההבטחה בחורף 2025.

ג'ונז פיצה בר, שלמה המלך 2 קריית אונו
050-3555653
שעות פעילות: שני - חמישי 18:30-00:00, שישי: 10:00-16:00, 18:30-00:00, שבת: 18:30-00:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר