שירה צידון, היא סומליה ראשית ומנהלת תחום היין במלון "נורמן" בתל אביב, וכן אוצרת יינות ויוצרת תוכן עבור מעדניית "עדינה". בשנת 2020 נבחרה שירה על ידי מגזין פורבס כאחת משלושים האנשים המצליחים ביותר בישראל מתחת לגיל 30.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
מעבר לתפקידיה הרשמיים, שירה ניחנה בטעם מעולה, בתחום המזון, המשקאות והאסתטיקה. ביקשנו ממנה את חמש המלצות הזהב שלה, והיא מצדה, ביקשה לשבור את מוסכמות תפקידה כסומליה ולהמליץ דווקא על חמישה מקומות בתל אביב שכיף לשתות בהם, אבל לאו דווקא יין.
לעוד המלצות והשראה לחיים טעימים, שווה לעקוב אחרי שירה צידון באינסטגרם
עמירם
אחד הפאבים (ושלא תקראו לו בטעות בר) הוותיקים בעיר, חלל עץ כהה, דיספליי עמוס בקבוקים ופוסטרים על הקירות. מעבר לעובדה שה"גינס" בעמירם היא מהטובות שנמזגות בארץ, עמירם הוא מהמקומות הבודדים שעומד במבחן הזמן. הוא פתוח מחצות היום ועד חצות הליל, אפשר להגיע לשתות כוסית לבד או בחברותא, וזה אחד המקומות הבודדים שעדיין אפשר לשתוק בהם בנחת.
ליד הגינס: מומלץ להזמין נקניקיות בבירה על כרוב כבוש, צלחת ירקות גדולה ופילמני קטנטנים עם בצל מטוגן.
פאב עמירם, התערוכה 8 תל אביב
View this post on Instagram
ג'ונז
בעת שבחוץ מגיפה עולמית טלטלה את עולמנו (זוכרים את הצרות של לפני המלחמה?), נפתח אחד הברים החשובים בנוף התל אביבי. הג'ונז מעוצב כמו סלון באיזה לופט ניו יורקי, ומתנהג כמו מועדון ג'אז סקסי בטירוף. המשקה שלי כאן הוא הנגרוני הקלאסי, קצת מתוק והרבה מריר. עכשיו כשחורפי בחוץ אפשר לשדרג את הנגרוני ל-בולוורדיה (וויסקי במקום ג'ין) מה שנותן לקוקטייל עוד קצת עומק.
ליד הנגרוני: חד משמעית פיצה פפרוני ואריסה של מוטי טיטמן.
ג'ונז, זבולון 13 תל אביב
View this post on Instagram
לייבררי בר, מלון נורמן
דיסקליימר, אני עובדת בנורמן מזה כמעט עשור. דיסקליימר שני, אני שותה את המרטיני של הנורמן כבר כמעט עשור. החלל של הלייבררי-בר הוא כמו נווה מדבר באמצע העיר. בקיץ – יש תמיד מזגן טוב ותחושה של מובלעת אירופית בתוך הים תיכון המיוזע שבחוץ. ובחורף – וילונות כבדים וכורסאות רחבות שנעים לשבת בהן שעות ארוכות עד שייפסק הגשם. המרטיני- בשבילי יבש מאוד, על ג'ין, שלושה זיתים. אבל לא משנה איך אתם אוהבים את המרטיני שלכם, הלייבררי הוא אחד הברים שיגישו אותו בצורה הקלאסית המדויקת ביותר, וקררר!
ליד המרטיני: 'דה נורמן בורגר' המבורגר עסיסי מאוד בלחמניה שאופים במקום עם רוטב הטרטר הכי טעים שעושים בעיר (תבקשו אקסטרא בצד בשביל הצ'יפס).
לייבררי בר, נחמני 23-25 תל אביב
הצגת פוסט זה באינסטגרם
סנטי
סנטי, של השף גיא אריש, מבחינתי זאת מוזיקה טובה, אלו ביסים שמזיזים דברים בתוך המוח, זאת אווירה אפלולית וזה בול המקום לשתות בקבוק סאקה קר. סאקה הוא אחד המשקאות הכי אנדראסטימייטד (פחות מוערכים) בארץ בעיני, בסאקה יכולה להיות מורכבות ארומטית שלא נופלת מכוס יין טובה מאוד, בושם של ממש שנע בין פירות טרופיים לעשבוניות רעננה (הכי חשוב לא לשתות אותו חם!).
ליד הסאקה: דג נא, חמאה חומה וגארום כנפי עוף. או פשוט צלחת דגים נאים עם כל מה שאריש ישים ליד באותו יום.
סנטי, גורדון 17 תל אביב
בוסר
בוסר היא חנות יין שהיא גם בר יין, אבל מכיוון שלא התכנסנו כאן לדבר על יין – אספר לכם שבשנה האחרונה בשעות הבוקר והצהרים היא גם מקום של קפה. בבוסר מביאים פולי קפה מבית קלייה נהדר באמסטרדם, ומכינים את קפה הפילטר הכי טעים שמוגש היום בתל אביב לטעמי. יש גם קפה בקלייה מקומית ויש גם אספרסו או קפוצינו למי שאוהב אבל חוד החנית של הקפה והניואנסים המעניינים ביותר שאפשר לטעום מגיעים ללא ספק מהחליטות העדינות הנעשות במקום.
ליד הקפה: באן שומשום נגיס של מאפיית עמיתה עם תועפות של חמאה, גבינת קומטה ומלח. לא צריך יותר, תסמכו עליי.
בוסר, החשמל 5 תל אביב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו