57 שנים אחרי שנוסדה והפכה למוסד קולינרי אהוב וידוע בעיר הבירה, מסעדת הדגים והבשר הירושלמית "דולפין ים" החליטה להפוך בימים אלה לכשרה, מהלך עליו בישרה אתמול (שלישי) לקהל הלקוחות שלה.
"שנה חדשה מביאה איתה שינויים טובים ומרגשים. מאחלים שנה אזרחית טובה ומוצלחת", נכתב בטיזר קצר שפורסם בעמוד הפייסבוק הרשמי של המסעדה מבלי לחשוף את השינוי עצמו, כשהלקוחות שנמנים על רשימת הדיוור הקבועה של המסעדה קיבלו מייל עם פירוט המהלך העסקי שכאמור מגיע לאחר יותר מחמישה עשורים בהם המסעדה לא הייתה כשרה.
המסעדה הממוקמת במרחק הליכה משדרות ממילא והעיר העתיקה נוסדה בשנת 1967 על ידי דליה ושרגא רוזנצוויג ז"ל, מתמחה בדגים ומגישה בנוסף גם מנות בשר, פסטה ומנות ספיישל משתנות יומיות כדי לתת מענה מגוון ועשיר לאורחים. בימים אלה היא משיקה כאמור את התפריט החדש והכשר שלה בהובלתו של שף אורן ירושלמי.
בעוד על פניו מדובר בהחלטה עסקית, העובדה שמוסד קולינרי ותיק כל כך המזוהה עם צביון וסוג אוכל מסויים החליט פתאום להפוך את התפריט שלו לכשר ובכך להרחיב את מנעד הלקוחות שיכולים ליהנות מהתפריט והחוויה שהוא מציע, לא ירדה חלק בגרונם של כל מי שנחשף לבשורה כשבעמוד הפייסבוק של המסעדה הצטברו מאז פרסומה אמש גם תגובות זועמות בעיקר בקרב חילונים שיצאו כנגד מה שחשו שהוא בבחינת כפייה דתית ואף הכריזו כי המקום יאבד אותם כלקוחות.
"חשה אכזבה עמוקה מהשינוי שלכם להפוך לכשרים. אתם סוגרים את שערכם לקהל חילוני שהיה לו עוד מקום לאכול בסופי שבוע בירושלים. חבל מאוד. את כל המשפחה שלי וגם את החברים שלי אכזבתם, אותנו איבדתם כלקוחות", כתבה גולשת כשאחרים חיזקו אותה והוסיפו: "מי שמדיר אותנו בסוף שבוע לא ייהנה מהכסף שלנו גם באמצע השבוע". "מסכן שרגא ז"ל. זה היה מפעל חיים שלו שאתם הורסים. טוב, עוד אבדה אחת של 2024", כתבה גולשת אחרת. "מצטערת שלא נאכל אצלכם יותר. חבל שהחרדים השתלטו עליכם", "גם אתם נכנעתם לכפייה החרדית?!", "איבדתם גם אותנו כלקוחות".
"חיבקו אותנו בחום"
"חשוב לנו להדגיש כי יש לנו קהל לקוחות מסור ואוהב שהולך איתנו כבר שנים ארוכות וחיבק אותנו בחום כשנודע לו על המהלך", אמרו ל"ישראל היום" בעלי המקום כשביקשנו להבין האם הגולשים הזועמים הם קומץ מגיבים או שמא מדובר בתופעה רחבה יותר. "למעשה", כך שיתפו אותנו, "מאז שהפצנו ברשימת הדיוור את הבשורה אתמול כבר סגרו אצלנו לא פחות מעשרה אירועים. לקוחות שבעבר לא יכלו להגיע עם חברים או משפחה שומרי כשרות וליהנות מהמקום, יכולים עכשיו להצטרף לרשימה הארוכה של מאות לקוחות מרוצים שהולכים איתנו כבר שנים".
אז מה בעצם עומד מאחורי ההחלטה? מדובר במהלך עסקי או כזה ששורשיו בהתחזקות?
״לאחר 57 שנות פעילות בהן שירתנו במסירות רק חלק מהאוכלוסייה, החלטנו להפוך את המסעדה לכשרה, כדי לפתוח את שערנו לקהל רחב ככל הניתן ובכלל זה לשומרי הכשרות שלא היו יכולים ליהנות מחוויה מיוחדת של מוסד קולינרי ירושלמי שורשי. השנה האחרונה חידדה לנו כי הגיעה העת. בנוסף, הבנו שאנחנו רוצים וצריכים לבלות יותר זמן עם המשפחות שלנו, ומהלך שכזה מאפשר לנו לעשות את זה. ראינו את התגובות ולקחנו אותן לתשומת ליבנו, אבל אנחנו מאמינים שמדובר בכאלו בודדות שלא מייצגות את קהל הלקוחות הקבוע שלנו שכאמור מלווה אותנו באהבה גדולה כבר שנים והביע תמיכה ופרגון. אנחנו נרגשים מאוד מהמהלך ומצפים להמשיך לארח את לקוחותינו הוותיקים שמלווים אותנו לאורך השנים וכן את הקהל החדש שומר הכשרות שלא נחשף אלינו עד כה".
דולפין ים, שמעון בן שטח 9, ירושלים, 02-6232272
כשר רבנות ירושלים
שעות פעילות: ראשון - חמישי: 12:00 עד 00:00 (המטבח נסגר בשעה 23:00), שישי: 12:00- כשעה לפני כניסת השבת, שבת: כשעה לאחר צאת השבת ועד חצות