סדרת ארוחות שף אקסלוסיביות, עם טוויסט
מותג המים המוגזים סן פלגרינו חוגג יום הולדת 125, ולציון המאורע המכונן משיק את St. Pellegrino Twist – סדרת ארוחות אקסקלוסיביות עם טוויסט, שבה שישה שפים ירימו לחנוכה ויסגרו את השנה עם תפריטים ומחוות מיוחדות במסעדות שלהם. על סדר היום:
אביבית פריאל תפרגן באוזריה לבתי האוכל של ניו יורק ב-24 בדצמבר; אוראל קמחי יגיש בפופינה תפריט בן שש מנות בהשראת העונה ב-24 בדצמבר; יובל בן נריה והסו-שפים רותם טל ומורי קפלן ירימו בטאיזו ערב שבו המזרח התיכון יפגוש את דרום מזרח אסיה ב-25 בדצמבר; בני מדר וספרה יציעו תפריט מנות ביס זוגי ב-26 בדצמבר; חיים מאיר כהן והרברט סמואל הרצליה יספקו תפריט גלילי ב-30 בדצמבר; ושניר אנג סלע וגוז' ודניאל יצדיעו לחקלאי הצפון ב-30 וב-31 לחודש. לכל הפרטים.
ליל הילדא בפרדס
היום (ראשון, 22 בדצמבר) תחגוג מסעדת פרדס התל אביבית את ליל הילדא – מסורת פרסית בת אלפי שנים לציון הלילה הארוך בשנה – עם תפריט מסורתי שעליו אמון השף ברק אהרוני שיארח את שני יוסיפון, לצד מוזיקה פרסית חיה והרבה תקווה. בין המנות האותנטיות שיוגשו החל מ-18:00: תבשיל חורשט סבזי (129-69 שקלים לחצי מנה או מנה); "גונדי של סבתא פלורה" (87 שקלים); וגם גלידת זעפרן ופיסקוט המכונה "גולה בול בול" (42 שקלים).
פרדס, ישראל טל 5, תל אביב
השקת הוורמוט של קאב קם
בקאב קם משיקים יין ורמוט משלהם, בשיתוף פעולה עם היינן אייל דרורי. כדי לחגוג את העניין יקיימו בבר ובית האוכל התאילנדי ב-23 בדצמבר ערב חד פעמי עם תפריט ספיישלים שיצר השף יריב מלילי, בליווי קוקטיילים מבוססי הוורמוט של דרורי. בין המנות: גנג הט נומאי (תבשיל מפטריות יער, מלך היער ושמפיניון, נצרי במבוק ורוטב פאלה – 56 שקלים); קאנה פלה הנג (קאנה על הווק, דגי ים מיובשים, תאו טייאו, שום ופלפל חריף – 86 שקלים); ופלה טוט צ'וצ'י (מליטות מטוגנות בקארי אדום ועלי כפיר ליים – 106 שקלים).
בקוקטיילים: ורמוט סאוור (אנגוסטורה ביטר, המקציף של גופר, פלפל שחור וציפורן – 48 שקלים); אמריקנו לבן (ביטר אביב של אייל דרורי, סודה וקליפת פומלה – 50 שקלים); ורוורס מרטיני (מעורבב עם וודקה ת'ינקרס הירושלמית ועלה כפיר ליים טרי – 56 שקלים).
קאב קם, לינקולן 11, תל אביב
בירה על חשבון הבית בלאגר אנד אייל
אם תגיעו בין ה-22 ל-28 בדצמבר, בין השעות 16:00 ל-17:00, לסניף החדש של רשת לאגר אנד אייל בתל אביב, תקבלו בירה במתנה. בלי טריקים, בלי שטיקים וללא רכישה נוספת – בירה לגמרי על חשבון הבית. רוצים לכרסם משהו ליד? יש פיש אנד צ'יפס (55 שקלים); עראייס בשר (48 שקלים); פיצה מרגריטה (29 שקלים) ונשנושים נוספים שהולכים מעולה לצד המשקה.
לאגר אנד אייל, הרצל 17 תל אביב
סופגניות לזכרו של דביר קרפ ז"ל בקפה עוטף רעים
קפה עוטף רעים יגיש במהלך חנוכה סופגניות שנוצרו בהשראת השוקולטייר דביר קרפ ז"ל, שנרצח בביתו שבקיבוץ רעים ב-7 באוקטובר, בעת שהגן על משפחתו. הקולקציה כוללת סופגניית שוקולד במילוי שוקולד עם טופינג שוקולד מגורר; סופגניית גנאש תות עם טופינג פירורי שוקולד לבן; וסופגניית ריבת תות במילוי ריבת יד מרדכי. 8 שקלים לסופגנייה רגילה, 14 שקלים לסופגנייה מיוחדת (ניתן גם לרכוש מגשים).
כמו כן, במהלך ימי החג אתם מוזמנים להשתתף בטקסי הדלקת נרות מרגשים שיתקיימו בקפה, כשבכל יום יתארחו במקום דמויות מעוררות השראה שיחלקו את הסיפורים שלהן עם הקהל. בין האורחים: רעות קרפ וילדיה – משפחתו של דביר; רמי דוידיאן שהציל עשרות מפסטיבל הנובה; שחקני קבוצת הכדורגל מ.כ עוטף; העיתונאי אלמוג בוקר; הצלם זיו קורן; השפית רותי רוסו ואחרים. לפרטים נוספים
קפה עוטף רעים, וולפסון 54, תל אביב
פסטיבל "חם בחנוכה"
פסטיבל "חם בחנוכה" יתקיים גם השנה באזור חבל מודיעין ויער בן שמן – האזור שבו, כמובן, פעלו ולחמו המכבים. לצד ההזדמנות לצעוד בשבילי העבר, להשתתף במגוון פעילויות לכל המשפחה ולדמיין את ההיסטוריה, עמותת חבל מודיעין מזמינה אתכם גם להתפנק על סופגניות, לביבות ומה שביניהן, בעגלות קפה ומנות מיוחדות (ומטוגנות היטב) של בשלני האזור – החל מסמוסות פיקנטיות ממולאות ועד לספינג' מרוקאי. עוד בתפריט: חגיגה של מבשלת בירבזאר, שוק איכרים, סדנאות בישול, טקסי הדלקת נרות, הופעות חיות ועוד. לכל הפרטים והמיקומים.
מארז חנוכה של נוי השדה
רשת נוי השדה מציעה מארז חנוכה שמשלב תוצרת מקומית לצד שיתוף פעולה עם קונדיטוריית Dear Life מעמק יזרעאל וחנוכיות אבן של עמותת אקי"ם. המארז מגיע בסלסלה קלועה ומכיל בין היתר עוגיות תות מגולגלות במילוי שוקולד לבן ופיסטוק; 500 גרם תות שדה של נוי; מרשמלו תות; מטבעות שוקולד במילוי גנאש אגוזים; חלבה פיסטוק, נרות חנוכה וחנוכיית אבן. 390 שקלים – כולל תרומה מלאה על החנוכייה לאקי"ם.
כמו כן מציעים בנוי השדה מארז להכנת סופגניות וריבת תותים, שבו תמצאו את כל המרכיבים הנחוצים + מתכונים והוראות הכנה ב-175 שקלים. לרכישה.
סופגניית כריסמס בשיריז פטיסרי
סופגניית כריסמס כבר ניסיתם? חג המכבים וחג המולד נופלים השנה בדיוק על אותו תאריך, ובשיריז פטיסרי שבגבעתיים מציגים קולקציית סופגניות וקינוחים משותפת בצבעי אדום-ירוק שחולשת על שני המועדים. בגזרת הסופגניות תמצאו, למשל, סופגניית פיסטוק (זילוף ומילוי קרם פיסטוק בשילוב מקרון); סופגניית תות (זילוף קרם תות, ציפוי שוקולד אדום ומקרון); וסופגניית אוריאו (ציפוי שוקולד לבן, נגיעות עוגיות אוריאו וזילוף קרם עוגיות); לצד קינוחי כריסמס דוגמת עוגיות אנשי שלג בטעמי ג'ינג'ר וקינמון; ג'ינג'רברד בניחוח קוקוס; קאפקייקס נוצצים וטארטים חגיגיים. 17 שקלים לסופגנייה מיוחדת, 7 שקלים לסופגניית ריבת תות קלאסית.
שיריז פטיסרי, כצנלסון 108, גבעתיים
סופגניות בריוש אפויות באנסטסיה
מעוניינים באלטרנטיבה קצת יותר בריאה לעומת הסופגנייה הרגילה? מסעדת אנסטסיה התל אביבית מציגה קולקציית סופגניות בריוש אפויות וטבעוניות מקמח כוסמין, שאולי יכבידו קצת פחות על המצפון. בהיצע: סופגניית ריבת תות (12 שקלים); סופגניית שוקולד לוז (14 שקלים) וסופגניית פטיסייר קרמל (16 שקלים).
אנסטסיה, פרישמן 54 תל אביב
פיצה האט בשיתוף פעולה עם מושיק רוט
רשת פיצה האט חברה לשף מושיק רוט כדי ליצור קוקלציית פיצות חדשה, שהכנסות ממכירתה ייתרמו לעמותת Make-A-Wish המסייעת להגשים חלומות לילדים הסובלים ממחלות קשות (רוט הוא חבר דירקטוריון העמותה). הסדרה, "פיצות הכוכבים" שמה, כוללת פיצת שוק (בצק דק, ירקות טריים, חתיכות פיתה ולאבנה); פיצת 4 גבינות (בצק עבה וגבינות צ'דר, סטראקינו, מוצרלה וחלומי); פיצה לבנה עם זילוף קארי ירוק; ו"פאנפל" (פיצת קינוח מבצק עבה עם וופל בלגי, זילופי שוקולד, סוכריות צבעוניות ואבקת סוכר). 85 שקלים לפיצה.