מסעדת Spice Brothers, של השף הישראלי ליאור לב סרקרז, נבחרה על ידי ה"ניו יורק טיימס" לאחת מ-14 המסעדות הטובות בעיר לשנת 2024. לב סרקרז, שנולד בקיבוץ דן שבצפון, הכיר את שף דיוויד מלבקי בזמן שהשניים עבדו יחד במסעדת היוקרה של שף דניאל בולו בניו יורק. הם פתחו את Spice Brothers בספטמבר 2023, אולם השניים כבר הספיקו להתפצל ולב סרקרז נשאר לנהל את המסעדה.
View this post on Instagram
בביקורת של מבקר האוכל הוותיק פיט וולס, שפורסמה במגזין בחודש יולי האחרון, הוא כינה את השף הישראלי "וירטואוז התבלינים". בין היתר, כתב וולס: "הרוטב המושך ביותר הוא האריסה, אבל אין כאן רטבים משעממים. הפלאפל פריך ועסיסי והטחינה טובה מאוד, מדוללת במיץ לימון ובעלת טעם אגוזי של שומשום קלוי".
View this post on Instagram
ומי עוד נכנס לרשימה?
בראש הרשימה ניצבת מסעדת בורגו של המסעדן אנדרו טארלו, שבה צוינו לטובה עוף צלוי ביין מרסלה ושוק טלה עם שזיפים מיובשים. מייד אחריה נמצאת המסעדה ההודית בונגלו של שף ויקאס קהאנה, "שמביא שובבות ויצירתיות למנות הודיות אזוריות, עם כמויות אמביציה שמוכיחות כמה האוכל ההודי בארצות הברית התפתח בשנים האחרונות".
View this post on Instagram
חובבי הבשר ישמחו לשמוע שמסעדת המבורגר אמריקנה צלחה גם כן את הסלקציה הקפדנית, עם תפריט דל יחסית שמציע המבורגרים וכריכים, רובם עתירי בשר וגבינה בקומבינציות שונות.
הרשימה המלאה:
- Borgo
- Bungalow
- Café Carmellini
- Carnitas Ramírez
- Eulalie
- Four Twenty Five
- Hamburger America
- Levant
- Le Veau d’Or
- Lola’s
- Penny
- Sawa
- Shaw-naé’s House
- Spice Brothers