סיפור סינדרלה: ביקרנו במסעדת הדגים האהובה בת"א

למסעדת מרלוזה היה חן רב גם כשהייתה מסעדת שוק קטנה בשוק הכרמל • אבל וואו, כמה שהמיקום החדש עושה לה טוב

מרלוזה. צילום: מתוך אינסטגרם המסעדה

הפתגם ״משנה מקום משנה מזל״ הוא מעט טריקי כשמדובר במסעדה, אך מוכיח עצמו נאמנה כשמדובר במסעדת מרלוזה. שינוי המיקום, בפברואר האחרון, של מסעדת הדגים, הפיח חיים חדשים במרלוזה, וזאת הפכה ממסעדת שוק קטנה ומחוספסת למקום בילוי קולינארי שיקי ושוקק חיים.

סמטאות שוק הכרמל בנו את שמה של מרלוזה והיטיבו עם השנים הראשונות של המסעדה. היא למדה להתחבב על קהל נאמן ואוהב של לקוחות, הספיקה להגיש כמה מנות שהפכו למנות הדגל שלה, כמו סביצ׳ה דג ים מתובל בעדינות ובכבוד, המוגש על לאבנה חמצמצה. והציגה לענף הקולינריה את הזוג מור ודור. מור חזן מגיעה מאירוח וניהול פלור באוזריה, דור אבן ממטבחה של ״הרברט סמואל״.

מי שמכיר יודע, שעבור דור ומור, ארבע שנות מרלוזה בכרמל היו גם מאבק גדול מול תנאי המקום והשטח – שכן סמטאות השוק מציבות אתגרים לא קלים במזג אוויר סוער וגם בשרב גדול. מול אופיו המחוספס של השוק ונוכח זירה קולינארית ענפה ותחרותית.

מלרוזה במיקומה החדש, צילום: ערן פרץ

לפני כמה חודשים, כאמור, עם הניסיון הרב שרכשו, גם כעצמאיים, העתיקו מיקומם לחלל בו שכנה ״תמנע״ עד פרוץ המלחמה, ברחוב לילינבלום בתל אביב. מהלך אמיץ בימים של חוסר וודאות המטלטלים את התעשייה כולה, אך מתבקש עבור הצמד שביקש לצמוח ולהתפתח.

עם היכנסי למרלוזה החדשה, תפסה את תשומת לבי המיית האנשים. המסעדה מלאה. החלל הפנימי אשר בצדו בר נאה ורחב ידיים וכן מטבח פתוח לראווה ולגאווה וכך גם החצר הפנימית, הגדולה והאורבנית – מלאה אף היא. בימים כתיקונם מדובר בהתרוממות רוח, כל שכן בימי מלחמה – אז הרוח מתעלה ונרגשת נוכח המראות והצלילים.

מלבד התפריט הגדול והמפתה, הדבר העיקרי ששבה את תשומת לבי ממקומי הנחשק על בר המטבח (יש בדיוק שלושה כסאות בר בפינה הקטנה והשווה הזאת, רק מספרת) – הוא יכולות הטיפול בדגים שונים ומגוונים שמפגין השף דור אבן. קיצוב של דגים הוא עולם ומלואו, מהבנאלי והמוכר כמו חיתוכים שונים של דג נא (סשימי, סביצ׳ה, טרטר, קרפצ״ו), פילוט והכנת דג שלם לצלייה ונקיונו מהצד של הבטן. כאן במרלוזה, אפשר לראות דג מקוצב מהצד של הגב, פתוח לפרפר ונקי לגמרי מאדרה ועצמות. יש גם התייחסות לדג שלם כמו שאנחנו מכירים מרוטיסרי של עופות – רבע וחצי דג.

לונה פארק של טכניקה ומיומנות, צילום: מור חזן


כדי לאפשר לשף לונה פארק שלם של טכניקה ומיומנות, במרלוזה מביאים מדיי יום מגוון גדול של דגים טריים על זניהם השונים הקיימים במחוזותינו. יש טונה, אינטיאס, מוסר, דניס, לברק , טרחון, פלמידה לבנה ואדומה ועוד ומשתנה על פי הים ונדיבותו.
ועדיין, עם השדרוג והשיק, משתדלים הצמד לשמור על רף מחירים שפוי עד כמה שניתן.

אז מה אוכלים פה?

מנת פתיחה נהדרת של רול מלון עם פורל ביוזו, טונה כבושה, מלפפון, עירית ובייקון טונה (48 שקלים); טרטר טונה אדומה העושה הומאז׳ לאגן הים התיכון, עם גספצ'יו שקדים לבן, בצל סגול, צ'ילי, זעתר, שקדים מקורמלים, שמן תרד שחור ושמן שושקה אדום (68 שקלים); קרפצ'יו אינטיאס שנע בין מזרח למערב בשילוב של סויה שום, גלייז לימון, צ'ילי, פיסטוק מסאלה ושמן זית (68 שקלים); יקיטורי בס, שקורץ למטבח היפני עם רוטב טארה מתקתק, בצל ירוק ושמן שומשום (46 שקלים) פרפר הלברק המדובר, המוגש עם מיקס פטריות וברוקולי, בצל ירוק, ויניגרט של סויה, לימון ושמן זית, טפנד פטריות מיושנות (98 שקלים); דג שלם נקי מעצמות צלוי בתנור, שהוא שוס בפני עצמו, מלווה בגלייז שום צ'יפוטלה, ארטישוקים על הפלאנצ'ה וסלסה וורדה (130 שקלים), ויש גם היצע יפה של ירקות עונתיים וכמובן פחמימה טובה לפתוח איתה את הערב.

רול מלון עם פורל ביוזו, טונה כבושה, מלפפון, עירית ובייקון טונה, צילום: אינסטגרם המסעדה



מלבד כל אלה, כדאי לכם לנטוע בתודעה הקולינארית את שעת האפרטיבו של מרלוזה שמעניקה 20 אחוז הנחה על החשבון כולו בימים שני עד חמישי מ-17.00 עד 19.00. לחובבי ארוחת הערב המוקדמת, או לאלה האוהבים ערב מתגלגל, למי שאוהב לנסות ולטעום מגוון גדול של מנות – זוהי שעתכם.

החלל החדש, הגדול והמושקע הוא פרק חדש בקורותיה של מסעדת דגים קטנה שגדלה וזקפה ראש. דומה מעט לסיפור סינדרלה, שהייתה קסומה גם בסחבות, אבל איזה סטייל זה ללבוש שמלת ערב שווה ועקבי זכוכית.

מרלוזה
לילינבלום 24 תל אביב
כשר ללא תעודה
077-2302430

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר