טלי פולמן, בת 37 נשואה פלוס שניים, היא יועצת ומרצה בתחום הדאטה. אבל לצד העיסוק המקצועי שלה, היא כותבת ומצלמת אוכל למעלה מעשור - תחביב שמאפשר לה לדבריה, "לחקור, ליצור ולשתף את האהבה שלי לקולינריה עם אחרים", ואם יורשה לנו להוסיף - בצורה מעוררת תיאבון במיוחד.
לעוד המלצות אוכל שוות במיוחד, ברחבי הארץ והעולם מומלץ בחום לעקוב אחרי טלי באינסטגרם
באן מי 13
בלב פלורנטין מסתתר אחד המקומות האהובים עליי ביותר - חור קטן בקיר שמגיש את אחד הכריכים הטובים בעיר. הביצוע של באן מי 13 לכריך הוויאטנמי-צרפתי פשוט מופלא. בגט פריך, מילוי מפוצץ טעמים וביס שהוא כל מה שאפשר לבקש מסנדוויץ׳ איכותי. זה המקום המושלם לארוחת צוהריים מהירה וקלילה שלא מתפשרת על הטעם.
באן מי 13
נחלת בנימין 107, תל אביב
כשר ללא תעודה
שווארמה אליאס
כשמדברים על שווארמה בתל אביב, אליאס הוא שם דבר (ויעידו על כך התורים הארוכים בשעות הצוהריים). ההינדוס של הפיתה - מההרכבה עם הטחינה הביתית ועד הסלטים הטריים - הופך כל ביס להיות ג'וסי במיוחד. אני תמיד מוצאת את עצמי עומדת שם עם פיתה עמוסת כל טוב, מתענגת על כל ביס ומנסה (לא תמיד בהצלחה) לא לטפטף על הבגדים.
שווארמה אליאס
שונצינו 4 תל אביב
כשר
OSU
במקום הכי תוסס, ממש בכניסה לשוק הכרמל, נמצא המקום ה-(כבר לא כל כך) חדש של אייל קיצ׳ס. כמו בפרויקטים הקודמים שלו (דה באן, צ'יינה קלאב), גם כאן הוא מצליח להפתיע עם תפריט שכל מנה בו מגרה יותר מהקודמת. הסמאשבורגר הוא יצירת מופת. שתי קציצות דקות ועסיסיות, בצל בגריל, חמוצים יפניים, מיונז שום שחור ולחמניה אחת שהכילה את כל הטוב הזה בגבורה. יש במקום הרבה מעבר לבורגר המושלם - הסלט האסייתי עם הכרוב הלבן, צ׳ילי מוחמץ וכוסברה הוא רענן ומפתיע כל פעם מחדש. הנאסו מיסו (חציל במיסו) עם שבבי בוניטו - פצצת אומאמי שקשה להפסיק לאכול ממנה. בגדול - כל מנה כאן מעידה על המחשבה והדיוק שמאחורי כל ביס.
OSU
הלל הזקן 18, תל אביב
View this post on Instagram
פופ אפ הנקניקיות של ערן ביק
אחת לכמה זמן מתרחש קסם קולינרי ברחבי תל אביב. ערן ביק, אמן הנקניקיות הארטיזנליות, מקים דוכן שהופך מוקד עלייה לרגל. הנקניקיות שלו מקבלות טופינגים יצירתיים ולא שגרתיים, שמשדרגים אותן לחוויה קולינרית מיוחדת. לא משנה כמה נקניקיות תקחו - כנראה זה לא יהיה מספיק כי פשוט תרצו עוד. אני במיוחד אוהבת את הגרסה היפנית, אבל תמיד אפשר לצפות כאן לשילובים מפתיעים שפשוט עובדים.
איך יודעים מתי ואיפה זה קורה? דרך האינסטגרם של ערן
מוב דלי
בהצטלבות הרחובות אלנבי-שינקין-קינג ג'ורג', איפה שהיה ממוקם בעבר סניף של ארומה, נפתחה מזללה בשם מוב דלי. שני אחים עם קילומטרז' במסעדות בארץ ובעולם (בין היתר שילה, מנסורה ושרויטמן), שדואגים מעבר לאוכל הטעים, גם לאירוח באווירה כייפית ממש. מדובר במקצוענות גם בתחום יחסי האנוש, נדרשת מיומנות רבה להתמודדות עם שלל הטיפוסים שמגיעים למקום. כריך הראובן שלהם, בן דודו מהניכר של הרובן, הוא פשוט ביס הצגה - פרוסות בריסקט מעושן שמוכנות במקום בהליך ארוך וקפדני, לחמנייה רכה ואווירית, צ'דר, מיונז חריף ומלפפון חמוץ.
מוב דלי
אלנבי 49 תל אביב
במדורים הקודמים של "אחת שיודעת":
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו