דליקטסן בראסרי של רותי ברודו הופך לטרטוריה איטלקית

זה יקרה רק לשלושה ימים ואתם לא רוצים להחמיץ את זה • וגם - ארוחות הבוקר המבוקשות שנפתחות לקהל הרחב, ארוחות פרידה של השף תומר טל, בראנצ'ים, עסקיות צהריים ועוד שלל חדשות טעימות

דליקטסן בראסרי הופך לטרטוריה איטלקית. צילום: עידית בן עוליאל

 

דליקטסן בראסרי הופך לטרטוריה איטלקית
דליקטסן בראסרי משתף פעולה עם מותג הפסטה רוסטיקלה מאברוצו, איטליה, לכבוד ציון מאה שנים למותג. במשך שלושה ימים (24-26 בנובמבר), אורחי הבראסרי מוזמנים לחוויה ייחודית המגיעה הישר מהטרטוריות של הכפרים במחוז אברוצו. זו תתחיל עם מגוון מנות פתיחה כמו ארטישוק אלה-ג’ודיה, שיוגש לצד קולורבי צלוי ועגבניות סן מרזנו קלויות; ברזאולה ביתית המיוצרת במיוחד עבור האירוע, תוגש עם גבינת פקורינו מה-White Dairy; סטרטצ’לה (גבינה איטלקית רכה המורכבת מקרעי מוצרלה טרייה המעורבבים עם שמנת) של ה-White Dairy תוגש עם קאבלו נרו (זן קייל נפוץ באיטליה) בליווי שמן זית בגרידת לימון.

למנות עיקריות יוכלו האורחים לבחור מנות פסטה, למשל, פרגולה (סוג פסטה שעוברת קלייה בטאבון) תוגש עם עוף רוטיסרי מפורק, בצל ופלפלים; פפרדלה ראגו טלה בבישול ארוך ובמרקם עשיר; סטרוצפרטי ברנזינו עם פילה בר ים, שומר וכרישה; פסטה פיצ׳י עם קאצ'ו א-פפה מבוסס פקורינו; או פסטה פומודורו קלאסית - עם רוטב המבוסס על עגבניות סן מרזנו ושמן זית עוקצני של ראשון המסיק. לקינוח יוגשו מנות כמו טירמיסו מסורתי; ריקוטה פרסקה של ה-White Dairy, שתוגש עם סירופ משמש צלוי מתוק-חמוץ ורוזטה, וכן אפוגטו פיסטוק-שקדים מרענן שכיף לסיים איתו כל ארוחה איטלקית.

הטרטוריה הקטנה והמסורתית תציע מספר מקומות מוגבל - למשך שלושה ימים בלבד, עם שולחנות קטנים, מפות לבנות, יינות אברוצו ואירוח אישי של השפים של הקוצה - איתי סובל ורונן בלולו ושל רותי ברודו - ממש כמו הנונות של איטליה.  במשך שלושת ימי הטרטוריה, חומרי הגלם האיכותיים מתוך התפריט יהיו זמינים על מדפי דליקטסן-בראסרי, כדי שהאורחים יוכלו ליהנות מהם גם בבית.

להזמנת מקום 

Trattoria Rustichella alla Delicatessen
אבן גבירול 70, תל אביב-יפו
ימים ראשון-שני-שלישי, 24-26 בנובמבר, 12:00-22:00

תומר טל בשיתוף עם שיבאס, צילום: מאיר כהו

ארוחות הפרידה של תומר טל מגורג' וג'ון

בתאריכים 26-27 בנובמבר יבשל השף תומר טל שתי ארוחות פרידה, בשיתוף עם מותג הוויסקי – Chivas Regal, בסימן חוויה יוקרתית של וויסקי וקולינריה. הארוחה תורכב מתפריט טעימות בן שבע מנות בשילוב קוקטיילים. בין המנות יוגשו פלמידה כבושה ומעושנת קלות עם צ'יפס תפוח אדמה; סשימי טרכון ; טטאקי סינטה בראב תבלינים, טלה צלוי בבישול ארוך, פילה לוקוס צלוי בפחם, טלה צלוי בבישול ארוך, פילה לוקוס צלוי בפחם. עלות לאדם: 550 שקלים.

להזמנות

ג'ורג' וג'ון
אוארבך 6 תל אביב

ביס ישראלי סיור טעימות במרכז העיר בבתי עסק של מילואימניקים ומפונים, צילום: גיא יחיאלי

סיורי עיר עולם ותיירות של עיריית תל אביב- יפו בחודש דצמבר

במהלך חודש דצמבר, עיריית תל אביב-יפו תקיים, באמצעות "עיר עולם ותיירות", מגוון סיורים ייחודיים לכבוד חנוכה, חג המולד והשנה האזרחית החדשה. בין הסיורים המובילים ניתן ליהנות מאירוח ביתי לחג המולד אצל דוריס, סיור טעימות במרכז העיר בבתי עסק של מילואימניקים ומפונים, סיור בעקבות החסידויות של שנקין, בעקבות הסופגניה המושלמת - סיור טעימות בדיזנגוף, חג המולד בנווה שאנן, סיור חנוכה בנווה צדק, חנוכיות ואור בשכונת התקווה ועוד. כל סיור מספק מבט ייחודי על התרבות וההיסטוריה המקומית, בשילוב טעימות, סיפורים אישיים והדלקת נרות באתרים מיוחדים ברחבי העיר.

לפרטים נוספים והרשמה לסיורים

אליעד דנון, צילום: אסף קרלה

מסעדת Aria מארחת את שף אליעד דנון לשני ערבים
אליעד דנון יגיע להתארח במסעדת Aria לשני ערבים בלבד ב-26-27 בנובמבר לצד שף המסעדה מושיקו אברהם. בין המנות שיוגשו במהלך הערב - סשימי לצ'ה דה טיגרה, לפתות בריגול, ריקוטה הדרים, זעתר כבוש, טורטליני ריקוטה וארטישוק ירושלמי, חמאה חומה וגבינת עפרי, מוסר בפחמים, ארטישוק מוחמץ, פומלה בר בלאן שומר ועוד.

Aria
נחלת בנימין 66, ת"א

האפרו-בראנץ' של אלעזר טמנו

האפרו-בראנץ' של אלעזר טמנו וגלריה אירופה
חלל האירועים החדש ברחוב הרצל בתל אביב שתוכנן, שופץ ועוצב על ידי אנשי קפה אירופה ייחנך בסוף השבוע (29-30 בנובמבר, 11:00-18:00)  עם האפרו-בראנץ' של אלעזר טמנו.

ביו המנות סלט מנגו ועלים חריף, "טרטר דג מאגם אווסה" עם רוטב דלעת מוחמצת, לביבת פלנטיין מטוגנת עם תבשיל מנגולד בקארי ופטה כבשים ושירו אינגודיי - חומוס אתיופי אדום עם פטריות צלויות וטחינה. לסיום, יקנחו כאן עם מוס שוקולד מריר וקפה אתיופי נוטף קרם אנגלז ופופקורן, עם עוגיית בוקולו מקמח תירס ושוקולד לבן מקורמל, ועם בונה, קפה אתיופי בקלייה ביתית.

להזמנות 

אפרו בראנץ' של אלעזר טמנו
29-30 בנובמבר, 11:00-18:00
גלריה אירופה, הרצל 3, תל אביב

מסעדת פרדס בהובלת ברק אהרוני, צילום: אסף קרלה

מסעדת פרדס נפתחת לצוהריים עם תפריט חדש

מסעדת פרדס, בהובלת השף ברק אהרוני, נפתחת לראשונה לצוהריים בימים שני עד חמישי בין השעות 12:00-15:30. המסעדה במתחם ג׳ורג׳ בתל אביב. תפריט הצוהריים החדש שיצר אהרוני נשען על מטבח מקומי עכשווי עם מנות שמביאות את מיטב התוצרת המקומית לקדמת הבמה.

הארוחה מתחילה במעין פתיחת שולחן עם מנות קטנות, הנכללות במחיר המנה העיקרית. הפתיחים כוללים בין השאר דלעת עם רכז רימונים ודואה; סלט תפו״א עם שמנת חמוצה, חזרת ובצל ירוק; מסאייר - ירקות בכבישה מהירה עם פלפל חריף ולימון; גרגירי חומוס עם שמן זית קורנייקי מסיק מוקדם, סומאק, חריף ולימון.

משם ממשיכים לעיקריות שנעשות על גריל פתוח כמו קבב - תערובת בקר וטלה עם ירקות צלויים בגריל (107 שקלים), לברק בגריל - פתוח בשלמותו, רטטוי פרובנס (169 שקלים); או נתח בקר - תפוחי אדמה, קרם שמנת חמוצה ושמן עלי מרווה (מחיר משתנה לפי משקל); לחילופין אפשר ליהנות מתבשיל יומי, כמו למשל כתף לחי עגל - תבלינים חמים, דלעת בציר כהה וזרעי כוסברה (87 שקלים) ועוד.

להזמנות

פרדס
ישראל טל 5, תל אביב, קומת הכניסה - ג׳ורג׳ תל אביב
זמני פתיחה: שני - חמישי, 12:00-15:30. ראשון - שישי, 18:00-22:30

סופ"ש נקניקיות בוורמוטריה, צילום: חיים יוסף

סוף שבוע של נקניקיות ויינות טבעיים בבר "הכוסית"
בין ה-29-30 בנובמבר, בין השעות 11:00 בבוקר ועד 16:30 אחר הצהריים, תוכלו ליהנות בבר "הכוסית" מבראנץ' מושחת שיעמוד כולו בסימן מנות ספיישל של נקניקיות בעבודת יד מבית מותג הבשרים הבוטיקי "דרום אמריקה" ויינות טבעיים מבית Bon Vivant – מותג יין ישראלי שמתמחה ביינות אורגניים וביו-דינמיים.

להזמנות

בר הכוסית
מלכי ישראל 5, תל אביב

ארוחת בוקר בדריסקו, צילום: דניאלה אבוהב

ארוחת הבוקר של מלון The Drisco נפתחת לקהל הרחב
החל מחודש נובמבר מלון הבוטיק ההיסטורי במושבה הגרמנית בתל אביב פותח את ארוחת הבוקר לקהל הרחב. ארוחת הבוקר של המלון כוללת מזנון לחמים מגוון, עמדת מיצים שונים, קאווה, קפה ללא הגבלה, מגש פינוק עם מזאטים משתנים ומנה עיקרית לבחירה, במחיר 165 שקלים לאדם.
בין המנות העיקריות תמצאו ברוסקטה - לחם מחמצת עם קרפצ'יו סלק, פסטו פקאן, עשבי תיבול, ביצת עין; בנדיקט דריסקו, בריוש צרוב, ביצה עלומה, עלי מנגולד לימוני, הולנדייז, פרמז'ן; דריסקו שחיתות, גרטן תפוחי אדמה, בריסקט בקר, ביצה עלומה, הולנדייז, פרמז'ן; טוסט חמאת דבש ועוד.

בוקר ב-The Drisco
אוארבך 6, תל אביב-יפו
ראשון - חמישי, 08:00-11:30
בהזמנה מראש

אנטרקוט הולשטיין באברטו, צילום: עוז אוחיון

אברטו משיקה תפריט חדש
מסעדת הביסטרו אברטו במלון ליר סנס בגדרה משיקה בימים אלו תפריט עונתי חדש בהובלת השף איתי שלו. התפריט העונתי החדש מתבסס ברובו על מנות ביסטרו והוא בנוי על חקלאות מקומית. בין המנות בתפריט החדש תמצאו מנות כמו קרפצ'ו דג ים משתנה (82 שקלים), סשימי טונה אדומה ברוטב אסייתי לימוני (88 שקלים), סביצ'ה דג לבן (88 שקלים), סהרוני כרישה וגבינות (94 שקלים), פילה דג ים בקארסט פיסטוקים, ירקות ירוקים, רוטב זעפרן ודבש ופירה (138 שקלים) ועוד.

אברטו
שכביץ 5, גדרה

סלמון אגז רויאל בביסטרו דלי, צילום: דוד מויאל

חדש בגבעת שמואל - ביסטרו דלי
בימים אלה נפתחה בגבעת שמואל ביסטרו דלי, ביסטרו ומעדנייה המספקת חווית אירוח שלמה במקום אחד. הלקוחות במקום יוכלו לרכוש פסטות, גבינות, קינוחים,יין, כלי הגשה ועוד. עם זאת, עיקר המקום נע סביב המטבח, עם מנות בראנץ' המוגשות לאורך כל היום, אליהן מתווסף בצהרים ובערב תפריט ביסטרו קטן ואיכותי. בימי שישי המעדנייה תכפיל את כמות המוצרים ואף תמכור אוכל מוכן הביתה, חלות, מאפים, זרי פרחים ועוד.

בין מנות הבראנץ' תמצאו סלמון אגז רויאל (49 שקלים), ברוסקטה אבוקדו (39 שקלים), טוסט ברי פריזאי (45 שקלים ועוד). בגזרת מנות הביסטרו העיקריות ניתן יהיה למצוא מבחר של פסטות טריות כמו פסטה ורדה (49 שקלים), אניילוטי מרווה ולימון (59 שקלים) ועוד.
כל זאת לצד כריכים ומאפים טריים מהבייקרי

ביסטרו דלי
ז'בוטינסקי 512 גבעת שמואל 
שעות פעילות: ראשון - חמישי 08.00-22.00, שישי 9:00-15:00
כשר

בנג'מין בחלון, צילום: יח"צ

תפריט חדש בבנג'מין עם קיוסק להזמנה עצמית, הוד השרון
מסעדת בנג'מין, בהובלת השף דניאל שליט, משיקה תפריט חדש ומזמינה את הקהל ליהנות משירות קיוסק בהזמנה עצמית בחלון המסעדה. במסגרת השירות החדש, ניתן לבצע הזמנות עצמאיות מתפריט חלון ייחודי, עם אפשרות ישיבה במתחם חיצוני או לקחת את המנות בטייק אווי. בתפריט החדש מוצעות מנות ישראליות מגוונות כמו קבב בפרנה – שלושה קבבים מבקר וטלה, מוגשים בלחמניית פרנה רכה (64 שקלים), המבורגר בנג'מין – סמאש בורגר כפול (240 גרם) מבשר בקר טרי עם איולי זעתר, חסה, סלסת עגבניות ובצל כבוש, מוגש עם פוטטוס או צ'יפס לבחירה (76 שקלים), סלט קיסר המושבה – תערובת של חסות, לבבות רומיין, עגבניות שרי צלויות ואספרגוס, בתיבול רוטב קיסר עם קרוטונים (58 שקלים) ועוד. 
לצד המנות העיקריות מציעה בנג'מין גם תוספות מיוחדות, כמו פוטטוס עם איולי זעתר (18 שקלים) וצ'יפס דק שמתובל בצורה מיוחדת.

בנג'מין – ביסטרו ארץ-ישראלי מקומי בלב הוד השרון
סוקולוב 46, כיכר המושבה הוד השרון 
שעות פתיחה: שני-חמישי ושבת 12:00-23:00, שישי 18:00-23:00

טנדורי, צילום: אילנה קיש

עסקיות חדשות ושוות במיוחד בטנדורי
Tandoori Lands end, המסעדה הוותיקה של רינה פושקרנה, בלוקיישן החדש מול הים, משיקה ארוחת צהריים עסקית של 1+1 – מזמינים טנדורי בול במחיר 78 שקלים עם מרק ונאן, ומקבלים טנדורי בול נוספת במתנה.

טנדורי בולס הן קערות צבעוניות ועשירות המוגשות עם תבשיל לבחירה (אורז/קינואה/נודלס), עיקרית לבחירה (ביף קורמה, צ'יקן טיקה מסאללה, ועוד) כולל מרק היום, לחם נאן. ניתן להוסיף שתיה קלה / בירה מהחבית / כוס יין ב-10 שקלים. 

Tandoori Lands end
הרברט סמואל 76 ת"א

בבקה בייקרי, צילום: יונתן בן חיים

בבקה בייקרי מתחדשת בסניף חדש
צמד האחיות קורל ושיר גורן, העומדות מאחורי בבקה בייקרי, מגיעות אל כוכב הצפון, עם בייקרי ובית קפה רחב ידיים. לצד זאת משיקות השתיים קולקציה של פוקצ'ות חדשות עם תוספות: עגבניות, עגבניות בלסמי, תרד עיזים וספיישלם נוספים בהמשך. זאת לצד פיצות בגודל אישי שנאפות במקום. לצד החידושים ניתן למצוא במקום את עוגות הבבקה, פרעצלים עם מגוון ציפויים, קינוחים ומאפים רבים.

בבקה בייקרי
מאיר יערי 19, תל אביב
ראשון-חמישי 07:00-20:00, שישי 07:00-16:00

עוגת הקרמבו של שי ארווס בביסקוטי, צילום: בועז לביא


עוגת הקרמבו של שי בביסקוטי
במלאת שנה למותו של סמ"ר שי ארווס, יצרו בקונדיטוריית ביסקוטי בשיתוף משפחת ארווס את "עוגת הקרמבו של שי"- עוגה לזכרו של שי ארווס, קונדיטור חובב שנפל בצפון רצועת עזה במהלך המלחמה. חלומו הגדול היה להיות קונדיטור מצליח.

מתוך רצון להנציח את שי ולהגשים את חלומו, חברה משפחת ארווס לקונדיטוריית ביסקוטי. בשיתוף פעולה עם המשפחה, פיתחו השף קונדיטורים של ביסקוטי רוסלה יונה ויוחנן שניאור את "עוגת הקרמבו של שי".בביסקוטי לקחו את העוגה האהובה, המבוססת על הקינוח הנוסטלגי האהוב, ויצרו לה פרשנות עכשווית ועשירה עם בסיס שורטברד (בצק פריך חמאתי), קרמים של מוקה שוקולד לבן ופטיסייר וניל, זילופי מרנג קרמבו וציפוי גנאש שוקולד חלב קריספי.

העוגה תמכר בחנויות ביסקוטי ובאתר האונליין עם משלוחים לכל רחבי הארץ
כשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר