לה טיגרה מארחת
פיצריית לה טיגרה הנפוליטנית-תל אביבית מארחת במהלך נובמבר את אולה ואמין עלו, אנשי פיצת אולה שבעספיא, שיצרו תפריט ספיישלים במיוחד בשביל העיר הגדולה (וגם יגישו אותו בעצמם בימים שני ושלישי). בין היתר נולדו מהפיוז'ן האיטלקי-דרוזי הזה פיצה כרמל (מוצרלה ולאבנה מעספיא, עלי זעתר ופרזמן) ואפילו טירמיסו דרוזי (עוגיות קעק עג'ויה ממולאות תמרים, ריקוטה מתוקה, קקאו, זעתר ושמן זית).
לה טיגרה, ידידיה פרנקל 9, תל אביב
תומר טל מגיע לנינה ביאנכה
מסעדת נינה ביאנכה מציינת יום הולדת 6, ולכבוד המאורע תארח המסעדה ב-25 בנובמבר, החל מ-19:00, את השף תומר טל לטובת הכנת ארוחת ערב חגיגית ומרימה לצד השף הקבוע ירין אמירה. בין המנות המיוחדות: סשימי דג לבן (סחוג סלרי, עגבניות סחוטות וכוסברה - 85 שקלים); ניוקי ריקוטה ועגבניות מעושנות (90 שקלים); ודג שלם בגלייז רימונים, תמרינדי ואפונת שלג (145 שקלים).
נינה ביאנכה, סמטת ברקן 1, צומת ביל"ו, קריית עקרון
08-9480080
כשר
חיים כהן חוגג ומארח
מסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן, חוגגת בימים אלו 13 שנות פעילות, מציינת בימים אלה את חודש הקולינריה הישראלית עם סדרת אירועים מיוחדים. על סדר היום: שיחות מסביב לבר (בליווי טעימות כמובן), שבו יחלוק כהן תובנות קולינריות ישראליות עם שפים מובילים ואנשי אוכל מקומיים, ומפגשי "שישי יפו-תל אביבי" שבהם יבשלו שפים לצד של כהן ויגישו תפריטים מיוחדים על רקע מוזיקה חיה.
בשישי הקרוב (15 בנובמבר) למשל, יארח כהן את יוסי שטרית; ב-19 בנובמבר הוא ישוחח על הבר עם רות סירקיס ורותי ברודו; ב-26 בנובמבר יגיע תורו של אייל שני לדסקס על יסודות המטבח הישראלי; וב-29. בנובמבר אם נשאר לכם מקום בבטן, תתקיים סעודת דגים עם יחי זינו ממסעדת פסקדו.
יפו תל אביב, יגאל אלון 98, תל אביב
ארוחות Zero Waste במעבדת 7:1
מעבדת הקוקטיילים 7:1 מזמינה את הקהל לגלות את האמנות שמאחורי צמצום בזבוז האוכל, עם סדרת אירועים שמציגה שפים מהשורה הראשונה שיעשו שימוש בחומרי גלם שלא תמיד זוכים לתשומת הלב הראויה, ויהפכו אותם לאוצרות קולינריים. במסגרת הפרויקט ניתן ליהנות מארוחות של השף אסף דוקטור, שיתקיימו בתאריכים 18-19 בנובמבר, ומארוחות של השפית שיראל ברגר, ברגר שיתקיימו בתאריכים 25-26 בנובמבר. במהלך האירועים, כל שף יציע מנות ייחודיות המשקפות את חזונו הייחודי, וכל קוקטייל ייוצר על בסיס טכניקות מיצוי טעמים מתקדמות מהמעבדה, כשהמטרה היא לחשוף את האורחים לעושר והניואנסים של חומרי-גלם שלעתים נשכחים מאחור.
7:1 LAB, אחד העם 1, תל אביב
שנות הקסם בתריסר
עד ה-22 בנובמר תקיים מסעדת תריסר של ענר בן רפאל פורמן שבנמל תל אביב את פרויקט "שנות הקסם" - שמזמין את הסועדים לחווות ולטעום את התפתחות המטבח הישראלי דרך שישה עשורים. לכל עשור, משנות ה-40 של המאה הקודמת עד שנות ה-2000, יצר השף ספיישל מתאים. שנות ה-50, למשל, אופיינו בתקופת הצנע, והספיישל שמוקדש להן הוא חציל בטעם כבד, לצד לחם של אתמול, צנוניות ועשבי תיבול.
תריסר, שוק הנמל, האנגר 12, קומה 2, תל אביב
Hendrick’s Curios Garden
מותג הג'ין הנדריקס יוצא החודש בסדרת אירועים שיתקיימו בלוקיישנים מסקרנים ברחבי הארץ, תחת השם Hendrick’s Curios Garden. עד כה נחשפו שני האירועים הראשונים, שיתקיימו בחווה האורגנית / בית האוכל חדווה בגן שבאבן יהודה:
ארוחת ערב "סוריאליסטית" עם אסף שנער ממסעדת חוות צוק תיערך ב-21 בנובמבר, ובה ירימו שולחן אבירים שעליו יונחו מנות כמו טיבון טלה במרינדת עשבים וג'ין על תבשיל פריקה. למחרת, 22 בנובמבר, יתקיים בראנץ' "פראי" עם השפית איתיאלה היאט, ובו מנות דוגמת מאפה ביס מסקרפונה ופטריות צלויות, לצד קוקטיילים על בסיס ג'ין.
עוד בתכנון: סיור עששיות במרחבי עולמה של חדווה; קטיף עשבי תיבול ופרחים אכילים שישולבו במנות ובקוקטיילים ועוד. אירועים נוספים בסדרה, ביניהם חשיפת ג'ין הנדריקס גרנד קברט, ייחשפו בקרוב. לפרטים נוספים והזמנת כרטיסים.
אוטוטו מארחת
שלושה שפים צעירים ומבטיחים יתארחו בשבועות הקרובים במסעדת אוטוטו, יחברו לשף גל ונונו ויעניקו טוויסטים משלהם למטבח האסייתי. ב-18 בנובמבר יציע מקס סביץ' מנות בסגנון ניקיי (יפני-פרואני) כמו גספצ'ו וסביצ'ה דג לבן עם בוטנים ובזיליקום; ב-25 בנובמבר יציג עמית דהן את הפרשנות שלו למטבח התאילנדי עם, לדוגמה, שיפוד נתח קצבים בגלייז קרמל סצ'ואן (162 שקלים); וב-2 בדצמבר יגיע תורו של עידן טוויק לעשות מטבח יפני נטו וירקח, למשל, ראמן דגים וחלב קוקוס (68 שקלים). השפים יתארחו במסעדה בין 19:00 ל-23:30.
אוטוטו, אלי הורוביץ 4, רחובות
כשר
Round Tables חוזר
אירוע הקולינריה Round Tables של אמריקן אקספרס חוזר לישראל לאחר כמה שנות הפוגה, וינחית בחודש הבא כמה מהשפים היהודים הבולטים בעולם במסעדות תל אביביות נבחרות, שבהן הם יתארחו - ויבשלו - לצד השפים המקומיים. אתם כמובן מוזמנים לסעודה.
בין 1 ל-4 בדצמבר יבשל השף זוכה המישלן ארז אוחיון בתריסר של ענר בן רפאל פורמן, ובאותם תאריכים יגיע השף האיטלקי-יהודי ג'יאקומו חסן למילגו ומלבר של מוטי טיטמן. ימים ספורים לאחר מכן, בין 8 ל-11 בדצמבר, יתמקם רפאל זגה במשייה של גיא אריש, ואילו אוהד אמזלג ותומר טל יצטרפו לדריה הכשרה של רונן אליהו. עלות ארוחה בת 6 מנות: 386 שקלים / 299 שקלים ללקוחות אמריקן אקספרס. לפרטים נוספים.
הגריל של חינאווי
חנות הבשרים והיין של חינאווי בקרליבך הופכת גם למסעדה. במהלך השבוע ניתן לאכול כאן עראייס והמבורגר, חזה עוף ונקניקיות מרגז (42 שקלים בפיתה, 55 בצלחת), שיפודים וגם נתחי פרימיום במשקל, למבינים. מפורטרהאוס (49 שקלים ל-100 גרם) עד אוכף טלה, מאנטריקוט ועד סינטה על העצם. המקום מציע כעת גם תפריט שבת מיוחד שנפתח בצלחות קטנות. לחם של חגי ובייגלה מיפו, וניגובים לידו (18 שקלים כל אחד), עגבניות עם אורגנו, גבינת טולום ופיסטוקים (44 שקלים), טרטר בקר "מזרח תיכוני" עם סומק, אזוב וגרידת לימון (54 שקלים) וגם סלט חסות מרענן, עם ענבים, אגוזי לוז ו-ויניגרט טרגון (47 שקלים) וגם מנות שונות מבוססות שיפודים ומנות בשר נוספות. כל זאת לצד יינות במחירים משתלמים.
הגריל של חינאווי, קרליבך 25, תל אביב
ראשון-חמישי 11:00-20:00, שישי 11:00-15:00, שבת 11:30-19:00
פופ אפ לוטוס בדיזנגוף סנטר
בין ה-23 ל-30 בנובמבר יפעל בדיזנגוף סנטר פופ-אפ פטיסרי של לוטוס ביסקוף, שיגיש קינוחים ומשקאות המבוססים על העוגייה הבלגית המקורמלת. מה טועמים? קרואסון לוטוס ענק, מילפיי קרם לוטוס, עוגת סנט אונורה מחוזקת בפחזניות מלאות בקרם לוטוס, קפה לוטוס ומילקשייק לוטוס מושחת במיוחד. עובדת בונוס: ישראל, מתברר, היא אחת מארבע המדינות המובילות בעולם בצריכת עוגיות לוטוס לנפש, אחרי בלגיה, צרפת וצ'כיה.
פריז הקטנה, בר יין חדש בגבעתיים
אחרי תקופת הרצה משיקה רשת ההמבורגרים פריז טקסס את האחות הקטנה שלה - "פריז הקטנה". פריז הקטנה היא בר יין ואלכוהול חדש בגבעתיים, שם תוכלו ללגום יותר מ-50 סוגי יינות, להתרשם מתפריט קוקטיילים שיצר המיקסולוג דניאל נמרובסקי, וליהנות מפריט אוכל עם השפעות צרפתיות וספרדיות שעליו חתום ערן בכור - השף של פריז טקסס. המבורגרים אמנם לא תמצאו שם, אבל מנות כמו פטריות עם חמאה, עשבי תיבול וחלמון ביצה (44 שקלים); סלק שרוף בג'וספר עם גבינת רוקפור ואגוזים (39 שקלים); ו"טרטר פריז" (48 שקלים) - דווקא כן.
פריז הקטנה, כצנלסון 61 (סמוך למסעדת האם)
ערבי יינן באיטה
בר היין התל אביבי איטה , מבית מסעדת פופינה, ממשיך עם מסורת ערבי היינן שלו עמוק לתוך דצמבר. בשבועות הקרובים יארח המקום אנשי יין מיקבים ישראליים בולטים, שבו יוגשו לצד היינות מנות שיותאמו במיוחד למשקאות.
ב-19 בנובמבר יתארח במסעדה נציג מיקב נטופה, ב-26 בנובמבר יגיע למקום אסף מרגלית מיקב מרגלית, ב-2 בדצמבר יהיה זה תורו של אורי חץ מיקב שאטו גולן וב-10 בדצמבר יתארח קובי ארביב מיקב רקאנטי.
איטה, שבזי 62, נווה צדק, תל אביב
אריאנה מתחדשת
בר היין אריאנה שבכפר סבאעבר ריענון ומושק כמסעדת בשר ויין כשרה. השף רן אלקובי חבר לאיש היינות עידן עוז ועכשיו הם מציעים תפריט אוכל רחב שכולל מנות חדשות כמו אנטריקוט מיושן על העצם, שיפוד פיקניה, סמאש בורגר ואחרות, שמגבות את המנות הקלאסיות הקיימות שהולכות מעולה לצד כוס היין (ברוסקטה רוסטביף, ביס קצבים ועוד).
אריאנה, עתיר ידע 4, כפר סבא
כשר
בראנץ' יין ב- ViniCultura
בר היין הקולינרי ViniCultura מציג קונספט חדש - בראנץ' יין: מזמינים לשולחן בקבוק יין ותמורת 60 שקלים לסועד מקבלים מבחר מנות בוהריים ללא הגבלה, ביניהן סלט ענבים וסלט לליק, ברוסקטות ופוקצ'ות ומנת פטריות יער. כל זאת לצד התפריט הרגיל של המקום, שמבוסס על היצע פיצריית סה טו הסמוכה.
ויני קולטורה, רוטשילד 83, ראשון לציון
HAPPY HOUR בהרצל 16
עדכון משמח (תרתי משמע) - ההאפי אוור של הרצל 16 התל-אביבית מבית R2M חוזר. בימים ראשון עד רביעי בין 17:00 ל-19:00 תוכלו ליהנות מ-30 אחוז הנחה על כל תפריט האוכל, ללגום יינות צרפתיים מבורגון ב-35 שקלים ולהתפנק על קוקטיילים החל מ-38 שקלים. ויש גם מנות חדשות כמו כנפיים קוריאניות חריפות עם בצל ירוק (52 שקלים לפני הנחה), ו"ג'נג'ס" חאן (שווארמה טלה ופרגית על לאפה יפנית - 108 שקלים לפני הנחה).
הרצל 16, תל אביב
KFC מגיעה לגבעתיים
רשת KFC השיקה את הסניף ה-20 שלה בישראל, הפעם בקניון עזריאלי גבעתיים. תמצאו במקום 60 מקומות ישיבה לצד שמונה עמדות להזמנה עצמית מהירה - וגם בסניף הזה, שפתוח גם בשבת, מגישים בירה לצד העוף.
KFC, קניון גבעתיים, קומה 3
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו