עושה פלאים ונמצא בכל בית: הנשנוש שיכול למנוע אלצהיימר

מחקר שנעשה על אנשים באמצע שנות ה-50 לחייהם, גילה שאכילה קבועה של מוצר שיש לכולנו בבית, עשוי להיטיב עם הבריאות שלהם • "מדובר במזון בעל פוטנציאל להגנה עצבית גבוהה"

קערת עץ עם סוגי אגוזים. צילום: stockgiu / freepik

עולם המדע ממשיך לחפש במרץ תרופות, או לפחות דרך לדחות התפרצות של מחלת האלצהיימר בקרב מבוגרים. מחקר חדש מצא שאחד מהפתרונות נמצא במטבח של כולנו.

צוות בינלאומי של חוקרים בחן למעלה מ-50 אלף תושבים בריטיים, רובם באמצע שנות ה-50 לחייהם. המשתתפים מילאו שאלון שעסק בהרגלי צריכת האגוזים שלהם ולאחר מכן, החוקרים עקבו אחריהם במשך שבע שנים.

לאחר שזיהו 1,400 מקרים של דמנציה, החוקרים התייחסו למשתנים כמו גיל, מגדר, מסת גוף ואורח חיים וקבעו חד משמעית: צריכת אגוזים עשויה להפחית את הסיכוי ללקות במחלה ב-12 אחוזים. היתרונות גדלו עוד יותר אצל נבדקים שבחרו באגוזים ללא מלח, אז הסיכוי ירד ב-16 אחוזים.

מחקרים קושרים זמן רב בין תזונה לקויה לדמנציה, בין היתר כי השמנת יתר, עודף כולסטרול וסוכרת עשויים לזרז את הופעת המחלה.

נשנוש שהוא באמת בריא, צילום: המחשה - מידג'רני

בשנה שעברה, חוקרים מספרד פרסמו מאמר בכתב העת המדעי Nutrients, בו הם דיווחו כי אגוזים הם "מזון עתיר ברכיבים תזונתיים, המכילים רכיבים בעלי פוטנציאל הגנה עצבית, סיבים, ויטמינים ומינרלים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר