מחקר ענק שנערך באוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו, מצא אילו מאכלים יגרמו לכם להזדקן מהר יותר. תוצאות המחקר, שמנה 22,500 נבדקים ונמשך כחמש שנים, לא מאוד מפתיעות, אבל כן מאוד מבאסות. כצפוי, כל מה שטעים עשוי להזיק לנו במידה כזו או אחרת.
מריאלורה בונאצ'יו, אפידימיולוגית תזונתית ומחברת המחקר, הסבירה מה משפיע על הזדקנות תאים מואצת בגוף האדם: "סוכרים, מלח ושומן טראנס עוברים עיבוד תעשייתי אינטנסיבי. הדבר מוביל לאובדן סיבים תזונתיים וחומרים מזינים", אמרה. אז ממה כדאי לכם להימנע, או לפחות להפחית, כדי להישאר צעירים? קבלו את הרשימה המלאה, שהופיעה באתר WebMed.
אוכל חריף
תאמינו או לא, מזון חריף יכול לגרום ללא מעט בעיות בעור. החריפות גורמת לכלי דם להתנפח ולהתפוצץ, דבר שיכול לגרום לשטפי דם. הוא מעורר התקפים אצל אנשים שמתמודדים עם מחלת העור רוזציאה ומעלה את טמפרטורת הגוף.
מרגרינה
אם לא עשיתם את זה עד עכשיו, זה בדיוק הזמן להוציא את המרגרינה מהתפריט שלכם. ברוב המרגרינות, בעיקר הקשות מביניהן, יש כמויות גדולות של שומן טראנס. הם מעלים את הכולסטרול הרע, מורידים את הכולסטרול הטוב ומעוררים התפתות של דלקות במקומות שונים בגוף.
משקאות ממותקים
זה לא סוד שמשקאות ממותקים ומשקאות אנרגיה הם לא המוצרים הכי בריאים על המדף, אך מתברר שככל שתצרכו אותם יותר - כך התאים ברקמות שלכם יזדקנו מהר יותר. כמויות הסוכר הגבוהות שמגיעות בפחיות הקטנות, בשילוב החומצה הטבעית שקיימה בפה, מעודדת שחיקת אמייל וריקבון שיניים.
אוכל קפוא
אוכל קפוא (מהז'אנר שקונים בסופרמרקט) מכיל לעיתים חצי מכמות הנתרן המומלצת ביום. עודף נתרן מוביל לצמא מוגבר וצריכת כמויות גדולות של שתייה, שעשויות להעמיס על הכליות. נוזלים אחרים ינדדו למקומות בהם יש פחות מלח, כמו הפנים והגפיים, ויגרמו לנפיחות.
בשר מעובד
בשרים מעובדים כמו נקניקיות, נקניקים ולמעשה כל מה שטוב בעולם הזה, מיוצרים במטרה להחזיק מעמד זמן רב בלי להתקלקל. הנתרן והחומרים המשמרים שהם מכילים, עשויים לגרום להופעת דלקות שונות בגוף. במקרי קיצון, החומרים הללו יכולים להוביל לבעיות לב ושבץ.
אלכוהול
זה לא סוד שצריכת אלכוהול בכמות גבוהה עשויה להוביל להתמכרות ופגיעה באיברים חיוניים כמו הכבד ומערכת העיכול. ההשפעה המיידית של אלכוהול היא ייבוש, שמשפיע על מראה העור ומוביל לכאבי הראש ביום שאחרי.
אוכל מטוגן
זה לא סוד ששמן גורם להשמנה, אבל מזונות שמטוגנים, בעיקר בשמן עמוק, מכניסים לגוף שלכם מולקולות מזיקות, שפוגעות במראה העור.
עוגות, עוגיות ומאפים
ואם חשבתם שעוגה שנאפתה בתנור עדיפה על סופגניה שעברה אמבט שמן - אתם טועים. מאפים מכילים גם כן הרבה שומן לצד כמויות גדולות של סוכר, שמקושר לבעיות בריאות שונות, החל בסוכרת ועד עששת.
סירופ תירס
הסירופ המתוק הוא חומר שמסונתז מעמילן תירס. משתמשים בו כדי להמתיק עוגות ומשקאות תוססים ולצד החסרונות שקיימים בסוכר, הסירופ הספציפי הזה מכיל גם חומרים שפוגעים ביכולת של הגוף לייצר נחושת. היא חיונית לנו, כיוון שהיא עוזרת בייצור הקולגן והאלסטין, ששומרים על מראה עור מתוח ובריא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו